Krokante aardappelpartjes van de BBQ
Krokante aardappelpartjes van de BBQ
Krokante aardappelpartjes. Dat vind ik één van de lekkerste manieren om een aardappel te bereiden. Natuurlijk kan je een aardappel ook poffen of er een hasselback patato van maken. Beide heerlijk, maar voor mij gaat er niets boven een krokante aardappel. Lekker met een klodder mayonaise, een goede steak on the side en je bent de koning te rijk! Met dit heerlijke recept serveer jij het lekkerste en meest favoriete bijgerecht bij een geslaagd BBQ-feestje!
Wassen in kokend water
Omdat we de aardappelpartjes relatief kort grillen op de BBQ is het nodig dat we de partjes eerst voorkoken. In de ‘BBQ-scene’ is voorkoken een doodzonde. Vooral bij het bereiden van je spareribs is dit not done. In het geval van de spareribs zijn wij het er volkomen mee eens. Je krijgt door het voorkoken een totaal andere smaakbeleving, sterker nog; je verliest alle smaak. Alleen voor recepten met bepaalde groentensoorten zou je gek zijn als je de keuken niet gebruikt als verlengstuk. Vind je het toch lastig, gebruik dan niet het woord voorkoken maar: wassen in kokend water :-P. Het wassen in kokend water doen we overigens heel kort, 7 minuten is lang zat!
Groentenkorf
Omdat de partjes niet super groot zijn, is het handig om iets van een groentenkorf te gebruiken. Hierdoor kan er niets tussen het rooster vallen.
Bereiding
Voorbereiding
ca. 15 minuten
Snijd de aardappels in partjes. De schil laten wij zitten. Wij hebben ze twee keer door de helft gesneden. Kook de aardappels vervolgens 7 minuten in ruim water. Haal de partjes voorzichtig uit de pan en laat uitlekken.
Bereid ondertussen de BBQ voor om te grillen op 200°C. Leg ook alvast de groentenkorf op de BBQ, zodat deze al kan opwarmen.


Leg de aardappelpartjes op een keukenpapier en dep helemaal droog. Laat eventueel even drogen op het aanrecht met nog wat keukenpapier er bovenop. Als de aardappels droog zijn kan je de partjes gaan zouten. Stop ze erna in een grote kom en voeg daar een beetje olijfolie aan toe. Meng alles goed door elkaar dat de zout en olijfolie over elk partje zit.


Bereiding
ca. 30 min.
Leg alle partjes met de schil naar beneden op de groentenkorf aan de indirecte kant van de BBQ en sluit het deksel. Na 30 minuten zijn de partjes goudbruin en lekker krokant.
Serveer met een lekkere klodder mayonaise! Eet smakelijk!


Disclaimer
De volgende producten uit dit artikel zijn gesponsord.
– Weber Master Touch Premium door Weber NL
Weber bedankt. 🙂
Bastiaan
BBQ-en draait voor mij om lekker eten en gezelligheid. Samen met familie of vrienden genieten van heerlijke gerechtjes van de BBQ. Of het nu vis, vlees of vegetarisch is. Het liefst steek ik de BBQ elke dag aan!
Lees meerVergelijkbare recepten
star_rate
Pulled sticky reuze paddenstoel | Koningsoesterzwam
Het klassieke BBQ gerecht alleen dan met koningsoesterzwammen!

Courgette met gremolata
Een spannend bijgerecht voor bij een heerlijk stukje vlees of vis.

Gegrilde groente pizza met chili-olie
Pittige pizza met gegrilde aubergine en courgette
Alle reacties (3)
Dan gebruik je alsnog de oven. Het vlees mag best wat afkoelen hoor, tijdens het bakken van de aardappeltjes. Andersom kan niet. Ik zal deze aardappeltjes snel eens maken.
Reactie door Ria op 06-06-2020 om 10:03
Altijd lekker, aardappel van de bbq!!
Wat ik alleen altijd lastig vind, is de timing van aardappelen klaarhebben samen met het vlees. Óf het vlees is klaar en de aardappelen moeten nog, óf het is andersom. Hebben jullie tips om de timing wat beter op de gerechten af te stemmen?
Grt Mark
Reactie door Mark op 13-09-2019 om 07:37
Ha Mark, ik begrijp wat je bedoeld. Daarom richt ik me vaak op 1 hapje per keer. Vlees zou je in principe ook warm kunnen houden in een oven op 50 graden.
Reactie door Bastiaan op 16-09-2019 om 17:26
Laat een reactie achter