Kerstdiner top 5: de lekkerste vlees gerechten van de BBQ
star_rateKerstdiner top 5: de lekkerste vlees gerechten van de BBQ
Wat zijn nu de lekkerste vlees gerechten van de BBQ voor het Kerstmenu? Je familie komt langs en je wilt natuurlijk alles uit de kast trekken. Jij wilt origineel zijn en je geliefde omver blazen met heerlijke smaken van de BBQ. Natuurlijk kan je de handige filters gebruiken om te zoeken naar de perfecte Kerst BBQ recepten. Alleen weten wij ook dat het moeilijk is kiezen tussen al het lekkers. Wij hebben daarom een top 5 gemaakt van de lekkerste vlees gerechten van de BBQ. Het Kerstdiner wordt dit jaar één groot feest.
Wil je weten wat de lekkerste Kerstdiner vis recepten van de BBQ zijn? Bekijk dan hier onze top 5.
1. Côte de Boeuf
Eén van de mooiste stukjes vlees van het rund, de côte de boeuf. Het vlees is super mals, zacht en smaakvol. De Engelse benaming is niet voor niets de prime rib. Wil je een groot stuk vlees bereiden? Dan is de côte de boeuf een perfecte keuze. In dit recept gebruiken we verse kruiden en knoflook die perfect bij het vlees passen. (bekijk het recept).
2. Tomahawk steak
Met Kerst wil je uitpakken. Met de tomahawk steak heb je in ieder geval het stoerste stuk vlees van de avond. Het is namelijk een ribeye met het bot er nog aan. Imposanter kan bijna niet! Wij hebben de tomahawk bereid volgens een geheim-wedstrijd recept. Je weet niet wat je proeft! Let op: de tomahawksteak is behoorlijk Instagram-waardig. Je familie zal dus steeds foto’s willen maken. (bekijk recept)
3. Carpaccio rollade van bavette
Tijdens het Kerstdiner kan je uitpakken door grote stukken vlees op de BBQ te bereiden. Maar je kan ook je gasten verrassen met een verfijnd gerecht van de BBQ. Met deze rollade van bavette serveer je een origineel en super lekker gerecht. De klassieke smaken van een carpaccio passen perfect bij een bavette. (bekijk recept)
4. Beenham met honing-mosterdsaus
Als we het over het Kerstdiner hebben dan kan een beenham natuurlijk niet ontbreken. Hoe lekker is het om een beenham eerst zelf te roken en daarna op tafel er dunne plakjes van te snijden. Beetje zelfgemaakte honing-mosterdsaus erover en je bent de koning te rijk. (bekijk het recept)
5. Picanha met chimichurri
Dat picanha en BBQ ondertussen in één adem genoemd worden is niet gek. Dit stoere stuk vlees leent zich perfect voor de BBQ. Daarnaast is het ook nog eens heel toegankelijk en heeft het een eenvoudige bereiden. Ideaal als je dus voor het eerst een groot stuk vlees op de BBQ wilt bereiden. De verse chimichurri die je erbij serveert maakt het Kerstdiner compleet. (bekijk het recept)
Eervolle vermeldingen
Bovenstaande top 5 van vlees recepten van de BBQ is natuurlijk op basis van onze eigen smaak. Er zijn echter een aantal recepten die net niet in de top 5 terecht zijn gekomen maar die wij wel de moeite waard vinden om te benoemen!
Rosbief met mosterd en rozemarijn
Een prachtige rosbief gekruid met mosterd, rozemarijn en worcestersaus is een absolute topper. Net buiten onze top 5 in 2019 maar voor altijd in ons hart. 🙂 (bekijk het recept)
Varkenshaas met pepersaus
Malse varkenshaas met ontbijtspek en pepersaus. Natuurlijk heerlijk tijdens Kerst maar ook op een willekeurige maandag, dinsdag, woensdag…of eigenlijk alle dagen van de week! (bekijk het recept)
Bastiaan
BBQ-en draait voor mij om lekker eten en gezelligheid. Samen met familie of vrienden genieten van heerlijke gerechtjes van de BBQ. Of het nu vis, vlees of vegetarisch is. Het liefst steek ik de BBQ elke dag aan!
Lees meerNieuwste recepten

Truffelburger met zomertruffel, parmaham en champignons
Een hamburger met echte truffel!
Blijf op de hoogte van al onze recepten, tips en BBQ-avonturen
Andere Blogs
star_rate
Zo maak je een oester open in vier stappen
Hoe maak je een oester open? Wij laten het zien in vier stappen met duidelijke foto's!

Review: Napoleon Freestyle 425
Lees alles over de Napoleon Freestyel 425 Gas BBQ

BBQ Blogger van het jaar? Stem op ons!!
Hoe gaaf is dat! Wij kregen afgelopen weekend een mailtje van
Nog geen berichten
Laat een reactie achter