Gegrilde rosbief met mosterd en rozemarijn
ca. 50 minuten + ca. 120 marineren
Ingredienten
Achtermuis (rosbief) van ca. 750 gram
2 el mosterd
10 el worcestersaus
2 takjes rozemarijn
Peper en zout naar smaak
Gegrilde rosbief met mosterd en rozemarijn
Gegrilde rosbief klikt misschien niet heel bijzonder. Toch is dit een bijzonder gerecht voor Niels en mij. Wij kunnen hier zelfs spreken van nostalgie. Deze gegrilde rosbief hebben wij namelijk gemaakt tijdens één van onze eerste BBQ-sessies. Dit was voor ons de eerste keer dat wij een groot stuk vlees gingen bereiden op de barbecue. Het klapstuk van de avond! Dit gebeurde geloof ik allemaal in 2014 dus alweer vier jaar geleden. Daar is ons BBQ-avontuur ongeveer begonnen want BBQproof bestond toen nog niet (mei 2016 pas).
Vier jaar later is de tijd aangebroken dat we jou middels dit recept meenemen naar die winteravond in 2014. Eén van de eerste avonden waar het BBQproof-virus is begonnen. Je kan voor ons dus spreken van een klassieker. Wij waren zo enthousiast en trots, dat wij dit gerecht aan iedereen wilde laten proeven. Elke keer als Niels of ik vrienden of familie over de vloer kregen stond dit prachtige vlees op het menu. Je begrijpt natuurlijk al dat dit een groot succes was! Dat dit gerecht nog niet op onze site stond is dan ook een raadsel..
Jamie Oliver
Het recept is van Jamie Oliver en daar hebben we helemaal niets aan veranderd. Simpelweg omdat het super lekker is én natuurlijk nostalgie. Bekijk de ingrediënten maar eens: rosbief, mosterd, worcestersaus, zout, peper en rozemarijn, dat kan niet anders dan lekker zijn toch? Juist!
Bereiding
Voorbereiding
ca. 120 min.
Meng de mosterd en worcestersaus met elkaar tot een gladde massa. Neem 2 takjes rozemarijn en snijd deze fijn. Voeg dit toe aan je mengsel.
Doe de rosbief in een afsluitbare zak en voeg het mosterdmengsel toe. Masseer het vlees met liefde en passie elk kwartier voor in totaal 2 uur. Je kan dit ook een dag van te voren doen.
Bereid intussen je BBQ voor om indirect te grillen op 180°C.

Bereiding
Ca. 45 min.
Als het vlees voldoende is gemarineerd (ongeveer 2 uur) en gemasseerd haal je het uit de zak. Dep droog en leg het vlees op de indirecte kant van de BBQ en sluit het deksel. Wij hebben de rosbief tot 50°C kern gegrild. Na het rusten houd je dan een perfect rosé stuk rundvlees over. Mocht je het liever wat ‘roder’ hebben haal het vlees dan eerder van de BBQ.

Als de kern 50°C is, kan de de rosbief van de BBQ. Leg de rosbief in een schaal en dek losjes af met aluminiumfolie. Je kan de rosbief gerust 10 minuten laten rusten.


Snijd het vlees in dunne plakken,en serveer direct met wat peper en zout. Eet smakelijk!


Disclaimer
De volgende producten uit dit artikel zijn gesponsord.
– Rosbief (achtermuis) door Meatfish
Meatfish bedankt. 🙂
Bastiaan
BBQ-en draait voor mij om lekker eten en gezelligheid. Samen met familie of vrienden genieten van heerlijke gerechtjes van de BBQ. Of het nu vis, vlees of vegetarisch is. Het liefst steek ik de BBQ elke dag aan!
Lees meerVergelijkbare recepten
star_rate
Kalfsbovenbil
Onlangs werden Bas en ik weer gevraagd om een BBQ te organiseren voor vrienden. Zoals ...

Sate van de haas met zelfgemaakte atjar en pindasaus
Dit gerecht vind je vrijwel in elk restaurant in Nederland!
Nog geen berichten
Laat een reactie achter