bbqproof.nl Recepten Vlees Gegrilde rosbief met mosterd en rozemarijn

Gegrilde rosbief met mosterd en rozemarijn

star_rate
Gegrilde rosbief met mosterd en rozemarijn

ca. 50 minuten + ca. 120 marineren

Ingredienten

  • Achtermuis (rosbief) van ca. 750 gram

  • 2 el mosterd

  • 10 el worcestersaus

  • 2 takjes rozemarijn

  • Peper en zout naar smaak

Gegrilde rosbief met mosterd en rozemarijn

Gegrilde rosbief met mosterd en rozemarijn

Gegrilde rosbief klikt misschien niet heel bijzonder. Toch is dit een bijzonder gerecht voor Niels en mij. Wij kunnen hier zelfs spreken van nostalgie. Deze gegrilde rosbief hebben wij namelijk gemaakt tijdens één van onze eerste BBQ-sessies. Dit was voor ons de eerste keer dat wij een groot stuk vlees gingen bereiden op de barbecue. Het klapstuk van de avond! Dit gebeurde geloof ik allemaal in 2014 dus alweer vier jaar geleden. Daar is ons BBQ-avontuur ongeveer begonnen want BBQproof bestond toen nog niet (mei 2016 pas).

Vier jaar later is de tijd aangebroken dat we jou middels dit recept meenemen naar die winteravond in 2014. Eén van de eerste avonden waar het BBQproof-virus is begonnen. Je kan voor ons dus spreken van een klassieker. Wij waren zo enthousiast en trots, dat wij dit gerecht aan iedereen wilde laten proeven. Elke keer als Niels of ik vrienden of familie over de vloer kregen stond dit prachtige vlees op het menu. Je begrijpt natuurlijk al dat dit een groot succes was! Dat dit gerecht nog niet op onze site stond is dan ook een raadsel..

Jamie Oliver
Het recept is van Jamie Oliver en daar hebben we helemaal niets aan veranderd. Simpelweg omdat het super lekker is én natuurlijk nostalgie. Bekijk de ingrediënten maar eens: rosbief, mosterd, worcestersaus, zout, peper en rozemarijn, dat kan niet anders dan lekker zijn toch? Juist!

Bereiding

Voorbereiding

ca. 120 min.

Meng de mosterd en worcestersaus met elkaar tot een gladde massa. Neem 2 takjes rozemarijn en snijd deze fijn. Voeg dit toe aan je mengsel.

Doe de rosbief in een afsluitbare zak en voeg het mosterdmengsel toe. Masseer het vlees met liefde en passie elk kwartier voor in totaal 2 uur. Je kan dit ook een dag van te voren doen.

Bereid intussen je BBQ voor om indirect te grillen op 180°C.

Bereiding

Ca. 45 min.

Als het vlees voldoende is gemarineerd (ongeveer 2 uur) en gemasseerd haal je het uit de zak. Dep droog en leg het vlees op de indirecte kant van de BBQ en sluit het deksel. Wij hebben de rosbief tot 50°C kern gegrild. Na het rusten houd je dan een perfect rosé stuk rundvlees over. Mocht je het liever wat ‘roder’ hebben haal het vlees dan eerder van de BBQ.

Als de kern 50°C is, kan de de rosbief van de BBQ. Leg de rosbief in een schaal en dek losjes af met aluminiumfolie. Je kan de rosbief gerust 10 minuten laten rusten.

Snijd het vlees in dunne plakken,en serveer direct met wat peper en zout. Eet smakelijk!

Disclaimer

De volgende producten uit dit artikel zijn gesponsord.

– Rosbief (achtermuis) door Meatfish

Meatfish bedankt. 🙂

Bastiaan

BBQ-en draait voor mij om lekker eten en gezelligheid. Samen met familie of vrienden genieten van heerlijke gerechtjes van de BBQ. Of het nu vis, vlees of vegetarisch is. Het liefst steek ik de BBQ elke dag aan!

Lees meer

Nog geen berichten

Laat een reactie achter

ca. 50 minuten + ca. 120 marineren

Benodigdheden

  • Achtermuis (rosbief) van ca. 750 gram

  • 2 el mosterd

  • 10 el worcestersaus

  • 2 takjes rozemarijn

  • Peper en zout naar smaak

Gerelateerde video

Blijf op de hoogte van al onze recepten, tips en BBQ-avonturen

star_rate

Vergelijkbare recepten

star_rate
Niels Gegrilde ribeye steak met sjalottensaus

Een heerlijk stuk vlees met een smaakvolle saus

Bekijk recept play_arrow
Bastiaan Birria taco’s: Mexicaanse wraps met langzaam gegaard draadjesvlees

Gevulde wraps met langzaamgegaarde riblappen, rode ui, peper en cheddar!

Bekijk recept play_arrow
Niels Club Sandwich van de BBQ

Niels zijn favoriete lunchgerecht in 2024!

Bekijk recept play_arrow