Bastiaan en Niels van BBQproof
Bastiaan en Niels van BBQproof

BBQ PROOF

Deze blog is gemaakt door Bastiaan Beekhuis en Niels Geuchies, twee BBQ-liefhebbers die het liefst elke dag buiten koken. Omdat ons steeds vaker werd gevraagd naar recepten of tips, hebben wij besloten een blog te beginnen. Hiermee zullen wij ons enthousiasme proberen over te brengen. Ons doel is om mensen verder te laten kijken dan de standaard BBQ-producten, zoals sateh of zwartgeblakerde speklappen.

Waar het om gaat is dat je plezier hebt in wat je doet; dit proef je terug in je gerecht!


Niels Geuchies

Al jaren vind ik het heerlijk om in de buitenlucht leuke gerechten klaar te maken voor mijzelf en anderen. Dan heb ik het niet over satétjes of het flippen van hamburgers (welke overigens best lekker kunnen zijn). Juist het proberen van voor mij nieuwe soorten vlees, vis of groenten vind ik het leukst. Het al dan niet zelf bedenken van nieuwe gerechten, of het samenvoegen van verschillende smaken tot één geheel; dat is waar het voor mij om draait.

Mijn enthousiasme wil ik via deze blog met jullie delen! Ik ben er van overtuigd dat jullie net zo enthousiast worden als ik, wanneer een gerecht lukt en je je gasten blij maakt met een heerlijk stukje vlees, vis of groente! En ik kan je verzekeren; als je de smaak te pakken hebt, laat het je niet meer los! Veel BBQ-plezier!

Bastiaan Beekhuis

Het liefst steek ik de bbq elke dag aan. Vis, vlees of vegetarisch, het maakt me niet uit wat, als ik het maar zelf kan maken. Geen voor- gemarineerde stukken vlees of vis voor mij, ik haal liever alle ingrediënten en ga dan de marinade zelf samenstellen. Elke keer is het weer een nieuw experiment; onbekende stukken vlees, nieuwe grill-technieken of het combineren van verschillende kruiden. Ik vind het leuk om vrienden mee te nemen op mijn ‘barbecue-reis’; samen gerechten bedenken, de barbecue aan en een lekker drankje erbij. Vandale omschrijft barbecue niet voor niets als een openluchtfeest!

#dontskipbbqday