Of je worst lust!

Worsten van de BBQ
Of je worst lust!? Ja zeker! Wij zijn er gek op. Je eigen worst maken heeft iets magisch; stap voor stap werk je naar een heerlijk eindresultaat. Door te spelen met de ingrediënten creëer je jouw eigen wonder. Hoe gaaf is dat!

Het idee voor onze eigen worst begon een paar maanden geleden toen Bastiaan voor zijn keukenmachine een ‘worstmaakopzetstuk’ (hoe vet klinkt dat!) kocht. Hij begon direct te testen met verschillende samenstellingen om tot een ideale worst te komen. Inmiddels kunnen we wel zeggen dat hij zijn machine helemaal onder controle heeft en de kneepjes van het vak kent. Tijd voor een nieuw artikel dus, volledig gewijd aan het maken van je eigen worst!

Nou, niet helemaal. Wij vinden dit onderwerp namelijk zo leuk dat we er een vlog van hebben gemaakt! Daarbij hebben we niemand minder dan ‘Kitchen Klaas‘ als gast! Je weet toch!? Die kerel van het populaire TV-programma ‘Topchef Academy’ waar hij van de 10.000 kandidaten, vierde werd. Impressive! Klaas heeft als chef-kok de hele wereld rondgereisd om zijn kennis en kunde ‘to the max’ te brengen.

Om tot onze ultieme worst te komen hebben we van te voren een soort van brainstormsessie gehouden. Tijdens deze sessie, gezellig met een biertje, hebben we de traditionele Duitse curry worst als basis genomen. Deze wilden we op onze eigen manier gaan omvormen naar een 2.0 versie. Dat Klaas chef-kok is merk je overigens tijdens zo’n sessie direct; de gekste combinaties hebben tijdens onze brainstorm de revue gepasseerd. Al snel kwamen we op een combinatie van een curry worst met Aziatische tonen. Dat wil zeggen: je bent in gedachten bij de Bundestag in Berlijn om vervolgens linea recta naar de Stupa’s in Bangkok te springen. Heftig! Dit proef je overigens ook terug in onze worst: het is een achtbaan van smaken waarbij je bij elke hap versteld staat van de complexiteit van het gerecht.

Resumé: of je worst lust? Ja,zeker! Nu jullie nog! Check daarom snel onze video!


Hieronder staan in het kort de gebruikte ingrediënten voor de worst, saus en compote.

Worst

– 1,5 kg Kipdijfilet
– 2 Jalapeñopepers
– 2 eetlepels zout
– 2 eetlepels kerrie
– 1 tl. komijn
– 3 tenen knoflook
– 1 eetlepel cayennepeper
– 1 eetlepel kurkuma
– 1 eetlepel citroengras
– 1x Limoen (zest en sap)
– Varkensdarm (ca. 1 m. per kg.)

Limoen kokos mayo

– 100 ml zonnebloemolie
– 50 ml azijn
– 3 x eigeel
– Peper
– Zout
– Geraspte kokos
– 1 limoen (zest en sap)

Ananas compote

– 1x verse ananas in blokjes
– 1x rode peper
– flinke scheur Liqor 43


Noot van de auteur. In het filmpje komt ook een kipnugget 2.0 voorbij. Deze wordt in een afzonderlijk artikel beschreven. Eventjes geduld nog!

Antwoorden

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>