Kipnuggets 2.0

Kip nuggets van de BBQ

De kipnuggets 2.0! Na het verschijnen van onze tweede vlog (je weet wel, deze met Kitchen Klaas, bekend van RTL Topchef Academy!) kregen we enorm veel vragen naar de heerlijke krokante kipnuggets 2.0 die we toen hebben gemaakt. En terecht! Want wie heeft er wel eens van kipnuggets met gekarameliseerde pinda gehoord? Nou, wij niet in ieder geval. Hoe verzin je het! Dat lees je hieronder.

Brainstormen met een chef

Voor het opnemen van de vlog hebben we een brainstormsessie gehouden met chef Klaas. We wilden onze fans natuurlijk niet teleurstellen met een simpel gerecht. Zoals in de vorige blog al is beschreven was de curryworst de hoofdrolspeler in het verhaal. We hadden echter veel meer ideeën, dus wat doe je dan? Een extra gerecht verzinnen natuurlijk! En dat was lachen en gieren. De heerlijkste combinaties passeerden de revue; van kip gevuld met manchego (Spaanse kaas) tot een soort kipbitterbal met popcorn (deze zijn overigens op onze BBQ-bucketlist gezet ;)). Uiteindelijk, na een paar biertjes en veel gelach, kwamen we uit op een kiphapje met gekaramelliseerde en gezouten pinda met als krokante laag Doritos chips. Een mega spannende combinatie!

Ondanks de bewegende beelden (vanaf minuut 4.40, maar kijk vooral de hele film :)) zullen we hieronder de complete receptuur zetten zodat je nu zelf deze overheerlijke nuggets kan maken. Succes gegarandeerd!


Ingrediënten

– 4 smaak avonturiers
– 500 gram kipdij vlees (anders kipgehakt)
– 100 gram suiker
– 50 gram gezouten pinda’s
– 1 Jalapeño
– 1 Spaanse peper
– Bloem
– 4 eieren (geklopt)
– Doritos (Nacho cheese)


Voorbereiding

ca. 20 minuten
Het is verstandig om te beginnen met de karamel omdat deze moet afkoelen voordat je het bij de kip stopt (anders gaart de kip al). Strooi de suiker in een goede bakpan en doe er een klein beetje water bij. Het water voorkomt dat de suiker begint te greinen (muwhaha, klinkt vet interessant) wat er op neer komt dat je klontjes in de karamel krijgt. Als de suiker helemaal gesmolten is en je grote luchtbellen ziet, voeg je de pinda’s toe aan het mengsel. Laat dit voor een halve minuut pruttelen en giet het mengsel vervolgens op een bakpapier om uit te harden.

Zodra de karamel is uitgehard stop je het samen met de jalapeño en de Spaanse peper in een keukenmachine en maal je het fijn. Voeg dit toe aan je kipgehakt (al dan niet zelf gemalen) en meng tot een gladde massa. Vorm nu balletjes van het gehakt en rol deze door respectievelijk de bloem, de geklopte eieren en de chips. Dat is alles! Bereid nu je BBQ voor op een temperatuur van ongeveer 180°C.


Bereiding

ca. 25 minuten
Druk de balletjes iets plat en leg deze op de indirecte kant van de BBQ. Sluit voorzichtig de deksel en laat de nuggets voor ongeveer 10 minuten rustig garen. Na 10 minuten draai je de nuggets voorzichtig om en gaar je deze tot een kerntemperatuur van 72°C (+/- 15 minuten) Serveer de nuggets direct met eventueel wat BBQsaus. Eet smakelijk!

Kijk voor de volledige bereiding onze vlog vanaf minuut 4.40.

Antwoorden

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>