Gevulde Jalapeños (ABT’s)

ABT indirect

Jalapeños, wij zijn er gek op! Deze peper is niet al te heet dus ook voor de niet-van-pittig-eten-houdende-mens prima geschikt. De pittigheid van de Jalapeño wordt namelijk getemperd door onder andere de zachte roomkaas en de spek zorgt voor een lekkere bite. Dit hapje is gemakkelijk te maken en het is echt een leuke verrassing op ieder feestje.

Zoals je in de titel kan lezen staat er ABT achter de naam van het gerecht. Dit staat voor ‘Atomic Buffalo Turd’. Als je dit vertaald schiet je automatisch in de lach want het betekent zoiets als ‘nucleaire buffel keutel’. Laat je verder niet afleiden door deze naam want ze zijn echt enorm lekker!!

Op internet rouleren verschillende varianten op dit gerecht. In de basis zijn de ingrediënten hetzelfde maar wij vinden het natuurlijk leuk om hiermee te variëren. Wij hebben bijvoorbeeld verse cheddarkaas toegevoegd en onze eigen BBQ rub gebruikt.

Ingrediënten

– 3 mensen die van redelijk pittig eten houden
– 4 Jalapeños
– 150 g roomkaas
– Verse cheddar
– Ontbijtspek ( 8 langesneden plakjes)
– BBQrub (bijvoorbeeld die van dit gerecht)

Voorbereiding

ca. 10 minuten
Snijd de jalapeños in de lengte doormidden en verwijder met een lepel de zaadlijsten en pitjes.

Ingrediënten ABT
Jalapeños snijden voor ABT's

Vul de jalapeños met de roomkaas en leg er een plakje verse cheddar op. Wikkel een plakje spek om de jalapeños heen en bestrooi ze met je (zelfgemaakte) BBQ-rub. Dat is alles!
Jalapeños voor ABT
ABT's vullen met roomkaas

Bereidingswijze

ca. 25 minuten
Bereid je BBQ voor om indirect te grillen op gematigde temperatuur (+/- 170°C). Leg de Jalapeños op de indirecte kant van de BBQ en sluit voorzichtig de deksel. Check na ongeveer 10 minuten of de kaas al begint te smelten en de jalapeños al wat zachter aan voelen.

ABT gekruid
ABT indirect

Bij ons duurde het ongeveer 25 minuten voordat ze klaar waren. Haal nu voorzichtig de deksel van de BBQ en serveer de jalapeños direct. Eet smakelijk!
Abt's indirect
ABT indirect

Antwoorden

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>