Gegrilde inktvis

Inktvis klaar
Gegrilde inktvis. Ik vind het heerlijk. Er is bijna geen beter gerecht te bedenken om je maaltijd een mediterraan tintje te geven, je waant je echt even in een zonnig oord. Het volgende recept hebben we losjes gebaseerd op het bekende Spaanse tapasgerecht ‘Pulpo’. Pulpo is echter op basis van gekookte inktvis met olijfolie en paprikapoeder. Nu vinden wij grillen veel leuker en daarom doen we niet aan koken. πŸ™‚ Ook het paprikapoeder hebben achterwege gelaten.

De heerlijk zachtzoete smaak van de inktvis, gecombineerd met de peper en knoflook, zullen je absoluut versteld laten staan. Het is daarbij klaar in een paar minuten. Kortom, waar wacht je nog op! Steek aan de BBQ!


Benodigdheden

4 vrienden
– 2 stuks inktvis (tubes, spreek uit als ‘tjoebs’ πŸ™‚ )
– 5 el. olijfolie
– Halve rode peper
– 1 teentje kloflook
– Handje verse peterselie
– Halve citroen in partjes
– Peper
– Zout


Voorbereiding

Ca. 20 min.
Spoel de inktvistubes schoon onder de kraan en dep deze droog met wat keukenpapier. Snijd voorzichtig de inktvis in (zorg dat je er niet door heen gaat!). Snijd de peper en knoflook fijn en stop dit, samen met de olijfolie, in een schaal die groot genoeg is voor de 2 tubes. Laat de intkvis voor 20 minuten marineren.

Inktvis ingredienten
Het insnijden van de inktvis


Bereiding

Ca. 10 minuten

Bereid je BBQ om direct te grillen op een temperatuur van rond de 220 graden. Dep de inktvis droog met wat keukenpapier zodat je de meeste olie hebt verwijderd. Dit voorkomt vlammen tijdens het grillen, want die zorgen voor roetvorming op de mooie witte ‘filets’. Als de BBQ op temperatuur is leg je de tubes op het directe deel van de BBQ. Je zal zien dat ze direct beginnen te krimpen. Dit is niet erg, er blijft nog voldoende over!

Direct grillen van de inktvis

Draai de tubes na 3 minuten om zodat de andere kant ook een mooi gegrild oppervlak krijgt. Bij het draaien zal er vocht uit de inktvis komen. Dit is niet erg, hij blijft namelijk door de korte bereiding nog steeds sappig! Na nog eens drie minuten haal je de inktvis van de BBQ en laat je deze even kort rusten. Snijd vervolgens dunne ringen (+/- halve cm) en strooi er naar smaak wat peper en zout over heen. Serveer de inktvis met wat verse peterselie en schijfjes citroen.

Eet smakelijk!

De inktvis is klaar!

Antwoorden

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>