bbqproof.nl Recepten Sauzen Zelfgemaakte pittige chilisaus

Zelfgemaakte pittige chilisaus

star_rate
Zelfgemaakte pittige chilisaus

Ca. 15 min.

Benodigdheden

  • 3 rode pepers

  • 3 tenen knoflook

  • 130 ml water

  • Halve limoen

  • 1 a 2 el Maizena

  • 130 gr. suiker

  • 2 el. witte wijnazijn

  • 1,5 cm verse gember

Zelfgemaakte pittige chilisaus

Chilisaus is echt een van mijn favoriete sausjes. Eentje die je bij ontzettend veel gerechten kan serveren. Denk bijvoorbeeld aan: spatchcock ckicken, kipnuggets, gerookte kipfilet, buikspekspiesjes of krokante garnalen . De pittige smaak en het fijne mondgevoel geven het gerecht vaak net die extra touch om ze onvergetelijk te maken.

Ik was altijd fan van een bepaald merk chilisaus maar sinds wij het zelf hebben gemaakt is dit toch wel anders. Hetzelfde geldt eigenlijk voor de satésaus. Ik kocht altijd dat bekende merk dat je nog even moet aanlengen met water, maar het lekkerst blijft toch zelf maken. Het kost iets meer tijd maar je voldane gevoel en stralende gezichten van jouw gasten laten je dit snel vergeten. Natuurlijk is het lekker makkelijk om kant-en-klare producten te kopen maar ik daag je uit het eens zelf te maken! Je krijgt geen spijt, dat beloof ik!

Wij hebben ons recept losjes gebaseerd op het recept van mindyourfeed.nl. Het leuke van zelf saus maken is dat alle smaken volledig in eigen hand hebt. Wil je meer pit? Voeg dan een extra (of 2 natuurlijk) pepers toe. Wil je de saus wat zoeter? Voeg dan suiker toe. Op deze manier ben jij volledig ‘in control’, super leuk!

Bereiding

Voorbereiding

Ca. 5 min

Snijd de pepers en knoflook fijn en doe dit samen met de overige ingrediënten (behalve de Maizena en een 25 ml water) in een keukenmachine en meng dit tot een glad mengsel.

Doe het mengsel in een steelpannetje en breng langzaam aan de kook. Meng ondertussen 1 el maizena met 25 ml water en voeg toe aan de saus op het vuur. Meng even goed door elkaar en laat nog een paar minuten pruttelen. Als je de chilisaus dikker wilt kan je nog meer Maizena toevoegen. That’s all!

Bereiding

Ca. 15 min.

Laat je saus afkoelen en serveer bij welke gerecht dan ook. Eet smakelijk!

Niels

Mijn doel is om jou met spannende gerechten, interessante blogs en leuke video’s te inspireren! Wij kunnen niet meer zonder BBQproof, nu jij nog! #dontskipbbqday

Lees meer

Nog geen berichten

Laat een reactie achter

Ca. 15 min.

Benodigdheden

  • 3 rode pepers

  • 3 tenen knoflook

  • 130 ml water

  • Halve limoen

  • 1 a 2 el Maizena

  • 130 gr. suiker

  • 2 el. witte wijnazijn

  • 1,5 cm verse gember

Gerelateerde video

Blijf op de hoogte van al onze recepten, tips en BBQ-avonturen

star_rate

Vergelijkbare recepten

star_rate
Ravigotesaus
Niels

Deze simpele maar super lekkere saus moet je eens geproefd hebben!

Bekijk recept play_arrow
Gegrilde pastasaus
Bastiaan

Smaakvolle tomatensaus van de BBQ. Super simpel en lekker.

Bekijk recept play_arrow
Argentijnse Chimichurri
Bastiaan

Dé smaakmaker uit Argentinië voor bij gegrild vlees.

Bekijk recept play_arrow