bbqproof.nl Recepten Vlees Zelf gemaakte kipkebab met gegrilde groenten van de BBQ

Zelf gemaakte kipkebab met gegrilde groenten van de BBQ

star_rate
Zelf gemaakte kipkebab met gegrilde groenten van de BBQ

Ca. 45 minuten

Ingredienten

    Kip Kebab
    Shoarma kruiden
    • 1 tl uienpoeder

    • 1 tl komijnpoeder

    • 1 tl gemalen koriander

    • 1 tl knoflookpoeder

    • 1 tl paprikapoeder

    • Mespunt kaneel

    • Peper&zout

    Overig
    • Grote spiezen

    • Plancha

Zelf gemaakte kipkebab met gegrilde groenten van de BBQ

Zelf gemaakte kipkebab met gegrilde groenten van de BBQ

Ben je op zoek naar een smaakvolle en gemakkelijke manier om je barbecue naar een hoger niveau te tillen? Dan is ons kipkebab recept van de BBQ de perfecte keuze! Deze smakelijke spiesjes, gemaakt van gekruid kipgehakt, zijn een favoriet bij zowel kinderen als volwassenen. Kebab van kip is niet alleen eenvoudig te bereiden, maar ook veelzijdig en vol van smaak.

Wij hebben de kebab bereid op de Napoleon Freestyle. Door het grote grill oppervlak, kan je eenvoudig gelijktijdig groenten bakken op de plancha. Met uiteraard zelfgemaakte zelfgemaakte knoflooksaus. Heerlijk!

Een klein lesje geschiedenis over kebab

Kebab, een van de meest geliefde gerechten ter wereld, heeft een rijke en diverse geschiedenis die teruggaat tot de oudheid. Dit veelzijdige gerecht, dat bestaat uit gegrild vlees op een spies, heeft zijn oorsprong in het Midden-Oosten en is door de eeuwen heen geëvolueerd en verspreid naar verschillende delen van de wereld.

Oorsprong van kebab
De oorsprong van kebab ligt in het Midden-Oosten, waar het woord ‘kebab’ afkomstig is van het Arabische woord ‘kabab’, wat ‘geroosterd vlees’ betekent. Tegenwoordig wordt kebab wereldwijd genoten, met talloze regionale variaties die de diversiteit van smaken en bereidingsmethoden weerspiegelen. Of het nu gaat om een traditionele shish kebab uit Turkije, een pittige seekh kebab uit India, of een snelle döner kebab uit Duitsland, dit gerecht blijft een echte allemansvriend.

Eigen kruidenmix

Voor dit kipkebab recept hebben wij ons eigen kruidenmengsel gebruikt. Deze mix lijkt heel erg op de zelfgemaakte gyros mix. Dit mengsel is heerlijk van smaak en je proeft echt het Midden Oosten er in terug. Lekker op kip maar je kunt er ook mee experimenteren zoals met lamsvlees! Het geheim van deze kruidenmix is overigens kaneel!

Bereiding

Voorbereiding

Ca. 15 minuten

Bereid je BBQ voor om zowel op hoge als lage temperatuur te grillen. Wij hebben een hete zone voor de plancha gecreëerd en de kebab gaan we op een lage temperatuur grillen. Zo rond de 120°C.


Meng de kruiden goed door elkaar en zet apart. Snipper 1 ui en meng samen met het kippengehakt, paneermeel en een deel van de kruiden. Bewaar ongeveer 2 theelepels van de kruidenmix voor de groenten.

Vouw het gekruide gehakt om de spiezen heen tot een langwerpige vorm. Laat deze even opstijven in de koelkast.

Maak eventueel ook zelf dit recept knoflooksaus.

Snijd de courgette in blokjes, ui in halve ringen en paprika in reepjes. Besprenkel met 1 el olijfolie en kruid met de overgebleven kruidemix. Laat even kort marineren.

Bereiding

Ca. 30 minuten

Leg de kebabspiezen op het rooster en de gesneden groenten op de plancha. Sluit het deksel.

 

 

 

Schep de groenten tussendoor een paar keer goed door. De kebabspiezen grillen we tot een kerntemperatuur van 66°C. Haal ze dan van de BBQ en stook de BBQ nog even op, zodat we de kebab nog even op hoge temperatuur kunnen grillen.

Grill de kipkebab door tot een kerntemperatuur van 72°C.

Serveer met de gegrilde groenten en uiteraard (zelfgemaakte) knoflooksaus. Eet smakelijk!

Disclaimer

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door Napoleon.

De volgende artikelen in dit artikel zijn gesponsord:
Napoleon Freestyle door Napoleon
– Kruiden door van Beekum Specerijen

Dit recept en fotografie zijn eigendom van BBQproof en mogen niet zonder toestemming gebruikt worden. Neem voor de mogelijkheden contact op met ons.

Niels

Mijn doel is om jou met spannende gerechten, interessante blogs en leuke video’s te inspireren! Wij kunnen niet meer zonder BBQproof, nu jij nog! #dontskipbbqday

Lees meer

Nog geen berichten

Laat een reactie achter

Ca. 45 minuten

Benodigdheden

    Kip Kebab
    Shoarma kruiden
    • 1 tl uienpoeder

    • 1 tl komijnpoeder

    • 1 tl gemalen koriander

    • 1 tl knoflookpoeder

    • 1 tl paprikapoeder

    • Mespunt kaneel

    • Peper&zout

    Overig
    • Grote spiezen

    • Plancha

Gerelateerde video

Blijf op de hoogte van al onze recepten, tips en BBQ-avonturen

star_rate

Vergelijkbare recepten

star_rate
Niels Short ribs

Wil je eens wat anders dan de bekende spareribs? Probeer dan eens de shortribs!

Bekijk recept play_arrow
Niels Gegrilde Wagyu A5 Kagoshima steak

Wagyu wordt door velen het lekkerste vlees ter wereld genoemd. Wij zijn benieuwd!

Bekijk recept play_arrow
Niels Cajun aardappelspiesje met spek en ui

Een heerlijk spiesje met aardappel, ui en spek!

Bekijk recept play_arrow