Tex-Mex ribeye fajita’s
Ca. 1,5 uur
Ingredienten
500 gram ribeye
8 wraps middel
300 gr. paprika mix
3 padron pepers of 1 jalapeno peper
2 witte ui
2 tl van de tex-mex kruidenmix (zie hieronder)
1 el olijfolie
3 tl paprika poeder
1,5 tl gedroogde jalapeno peper groen
1/4 tl chilipoeder
1 tl komijn
2 tl gemalen koriander
2 tl oregano
1 tl uienpoeder
1 tl zout
Ca. 380 gr cherry tomaten
1 rode ui
1 teen knoflook
0,5 limoen
1 el peterselie
Fajita's 4 personen
Tex-Mex kruiden rub
Tomatensalsa
Tex-Mex ribeye fajita’s
Fajita’s wie kent ze niet? Een van de bekendste gerechten uit de Tex-Mex keuken. Er zijn zelfs verspakketten te verkrijgen bij de supermarkt van dit populaire gerecht. Het is natuurlijk ook een feestje wanneer dit gerecht op tafel komt. Wij zetten thuis altijd de ingrediënten los op tafel. Zo kan iedereen de taco/wrap vullen naar smaak. Maar als je het mij vraagt is een fajita pas compleet met de hele mikmak. Een licht krokante wrap, gevuld met een frisse salsa, guacamole met wat pit, gegrilde groente, verse rode ui en stukjes ribeye. Loopt het water je al in de mond?
De Tex mex keuken
Wist je dat Tex-Mex een combinatie is van twee keukens? Namelijk die uit Texas en Mexico! Het is de Mexicaanse keuken waaraan de Amerikanen een draai hebben gegeven. Het is een feest van smaken en texturen, met een vleugje pit en een flinke dosis comfort food. Denk aan dirty nacho’s met gesmolten kaas, casedia;s, guacamole en birra taco’s. Tex-Mex laat je smaakpapillen dansen en je maag glimlachen. De perfecte keuken voor een BBQ feestje.
Normaliter wordt er in de Tex-Mex keuken veel cheddar kaas gebruikt. Voor dit recept heb ik het niet gebruikt zodat de ribeye goed tot zijn recht komt.
Bereiding
Voorbereiding
Ca. 45 min
Maak de BBQ gereed om te grillen op 200°C.
Begin ondertussen met het maken van het kruidenmengsel. Doe alle kruiden in een vijzel en maak er een geheel van. Zet de kruiden apart.
Snijd de paprika, ui en peper in lange repen. Doe in een grote kom meng er 1 el olijfolie doorheen en 2 tl van de fajita kruiden.
Maak ook de tomatensalsa en guacemole. Zet apart.


Bereiding
Ca. 45 min
Leg de groente in een groentekorf op het rooster aan de indirecte kant van de BBQ. Sluit het deksel.
Smeer de ribeye in met een klein beetje olijfolie, zout en wat fajita kruiden. Leg ook de steak in de indirecte zone van de BBQ. De ribeye gaan we bereiden volgens de reverse sear methode.
Hussel de groente tussendoor door elkaar.

De groente zijn na ongeveer 25 minuten klaar. Leg deze apart en zet alvast de salsa en guacamole klaar.
Wanneer de steak een kerntemperatuur van 48°C heeft bereikt, gaan we deze nog even direct kort grillen. Ongeveer 1 minuut per kant of tot een kern van 52-55°C. Tijdens het grillen leggen we ook alvast de wraps in de indirecte zone van de BBQ. Sluit het deksel.


Snijd de ribeye in dunne plakjes en beleg een wrap met de gegrilde groente, guacamole en frisse salsa.
Eet smakelijk!



Disclaimer
De volgende artikelen in dit artikel zijn gesponsord:
– Een hele ribeye door Meatfish.nl
– Jalapeno peper groen door Van Beekum Specerijen
Dit recept en fotografie zijn eigendom van BBQproof en mogen niet zonder toestemming gebruikt worden. Neem voor de mogelijkheden contact op met ons.
Bastiaan
BBQ-en draait voor mij om lekker eten en gezelligheid. Samen met familie of vrienden genieten van heerlijke gerechtjes van de BBQ. Of het nu vis, vlees of vegetarisch is. Het liefst steek ik de BBQ elke dag aan!
Lees meerBlijf op de hoogte van al onze recepten, tips en BBQ-avonturen
Vergelijkbare recepten
star_rate
Marokkaanse hotdog: Lamsmerguez met yoghurt-harissa en munt
De klassieker maar dan met een Noord Afrikaans tintje!

Lamsrack met groene Italiaanse kruidenkorst
Een heerlijk mals lamsrack met een kruidenkorst van verse groene kruiden!
Nog geen berichten
Laat een reactie achter