Sparerib sandwich
ca. 6 uur
Ingredienten
1 Sparerib (baby back rib)
Kruidenrub voor varkensvlees
Appelsap
Ciabatta
50 ml. Chilisaus
50 ml. Sojasaus
50 ml. Piri piri saus
5 el. Honing
3 tenen knoflook
1 rode peper
Basis
Coleslaw
Laksaus
Sparerib sandwich
BBQ magazine
Al 6 jaar wordt door oud-slager Henry Harzevoort het BBQ magazine uitgebracht. Deze gave glossy staat bomvol smakelijke recepten van bloggers, koks en andere liefhebbers. Dit jaar staat BBQproof ook in het magazine. En nu mag je raden met welk gerecht? Yep, de sparerib sandwich!
De sparerib sandwich, hoe verzin je het? Dit recept is geïnspireerd op een van die vele smakelijke filmpjes die regelmatig op social media voorbij komen. Dat zijn van die filmpjes waarvan je denkt: ‘Dit kan niet waar zijn!’ Na de eerste 10 seconden loopt het water je al in de mond en als het eindresultaat gepresenteerd wordt kan je jezelf maar net bedwingen om niet je scherm af te likken. Dat zulke filmpjes enorm populair zijn verbaasd ons dan ook niet.
Voor dit recept gaan we de bekende 3-2-1 spareribs bereiden. Kortom, 3 uur roken, 2 uur in de folie en 1 uur in de lak. De ribben zijn dan zo gaar dat het vlees van de botjes valt. En dat is precies wat we willen.
Sluit je ogen en herhaal deze woorden; Een knapperig broodje met sappige spareribs op een bedje van frisse coleslaw! Lukt het je nog om te beheersen?
*Shout out naar Jan Erkelens, die de gave foto’s gemaakt heeft!*
Bereiding
Voorbereiding
Ca. 20 min.
Verwijder het vlies aan de achterzijde van de sparerib en bestrooi het vlees rijkelijk met een kruidenrub. Bereid je BBQ voor om indirect te grillen op een temperatuur van ongeveer 110°C.
Bereiding
Ca. 6 uur
Leg de spareribs op de indirecte kant van de BBQ. Voeg wat rookhout toe (bijv. Mesquite) en laat de spareribs voor ongeveer 3 uur roken.

Na de spareribs 3 uur gerookt te hebben pak je deze in in aluminiumfolie. Voordat je het pakketje dicht vouwt giet je wat appelsap er bij. Leg de ribs weer terug op de BBQ.
Na 2 uur kan je de spareribs uitpakken. Pas hierbij op dat ze niet uit elkaar vallen want ze zijn al helemaal gaar. Leg de ribs weer op de BBQ en bestrijk met je zelfgemaakte laksaus. Herhaal dit elke 20 minuten gedurende een uur. Bak ondertussen je brood af en laat deze iets afkoelen zodat je deze straks goed kan snijden.


Als de spareribs klaar zijn leg je ze voorzichtig op een snijplank. Haal het vlees van de botjes (dit gaat natuurlijk super makkelijk) en leg wat coleslaw op het brood. Beleg het brood nu rijkelijk met het vlees. Snijd het brood in grote stukken en blaas je gasten omver! Eet smakelijk!

Disclaimer
De volgende producten uit dit artikel zijn gesponsord.
– Spareribs door Meatfish
– Weber Master Touch Premium door Weber NL
Meatfish en Weber bedankt. 🙂
Niels
Mijn doel is om jou met spannende gerechten, interessante blogs en leuke video’s te inspireren! Wij kunnen niet meer zonder BBQproof, nu jij nog! #dontskipbbqday
Lees meerBlijf op de hoogte van al onze recepten, tips en BBQ-avonturen
Vergelijkbare recepten
star_rate
Dé BBQproof spareribs
De perfecte spareribs eens proberen? Check snel ons recept!

Cajun aardappelspiesje met spek en ui
Een heerlijk spiesje met aardappel, ui en spek!

Broodje Cevapcici – Gekruide worstjes van gehakt
Dit broodje van de Balkan is echt een enorme verrassing!
Nog geen berichten
Laat een reactie achter