bbqproof.nl Recepten Vlees Broodje pulled pork

Broodje pulled pork

star_rate
Broodje pulled pork

Ca. 9 uur

Ingredienten

    Basis benodigdheden
    • 10 vrienden (lees: dus ook bier, baco & wijn)

    • 1 procureur van +/- 3,5 kg

    • Rookhout (snippers), min. 1 uur geweekt in water

    • Spuitflesje

    • Aluminium bakje

    • 20 zachte bolletjes (van de bakker)

    • Barbecuesaus

    Rub
    • 2 el zout

    • 2 el kristalsuiker

    • 2 el bruine basterdsuiker

    • 1 el gemalen komijn

    • 2 el chilipoeder

    • 2 el zwarte peper

    • 1 el cayennepeper

    • ½ el gedroogde tijm

    • ½ el gedroogde salie

    • ½ el oregano

    • 4 el paprikapoeder mild

    • 2 el knoflookgranulaat

    • 2 el uiengranulaat

    Spray
    • 200 ml appelsap

    • 200 ml appelciderazijn

    • 200 ml whisky

    Coleslaw
    • 80 gr witte kool (fijn gesneden)

    • 80 gr rode kool (fijn gesneden)

    • 1 grote wortel (fijn gesneden)

    • 1 witte ui (fijn gesneden)

    • 4 el mayonaise

    • 2 tl mosterd

    • Zeezout en peper naar smaak

Broodje pulled pork

Broodje pulled pork

Pulled pork, misschien wel een van de bekendste BBQ-gerechten die er is. Deze enorme populariteit is niet voor niks, want de smaak is echt waanzinnig lekker. Voor de mensen die geen idee hebben wat pulled pork is: het betreft langzaam gegaard varkensvlees (procureur, oftewel varkensnek) wat na de bereiding uit elkaar getrokken wordt. Langzaam is bij dit gerecht écht langzaam, zo’n 12-14 uur ben je zeker kwijt. Hoe dan ook krijg je er een hoop voor terug: heerlijk zacht en sappig vlees met een licht rokerige smaak. Pulled pork is niet alleen voor de eters een feestje maar ook voor jezelf, je voelt je echt heer en meester over je BBQ. Je houdt namelijk 12 uur lang de temperatuur van de BBQ in bedwang. Als dit lukt, voelt dit echt als een overwinning en smaakt het vlees nog lekkerder!

De rub en spray hebben wij gemaakt volgens het recept van Jamie Oliver.

Bereiding

Voorbereiding

Ca. 15 min.

Laat de procureur op kamertemperatuur komen en maak deze schoon door de harde stukken vet eraf te snijden. Meng nu alle kruiden zodat je een egale rub krijgt en smeer de procureur hiermee royaal in. Meng tenslotte de ingrediënten van de spray en stop dit in het spuitflesje.

Maak de BBQ gereed voor indirecte bereiding op een temperatuur van 110-120 graden (kolen aan de ene kant, lekbak aan de andere kant).

Procureur indirect op de BBQ

Het insprayen van de procureur

Bereiding

Ca. 8 uur

Leg een handje rookhout op de kolen en plaats de procureur boven de lekbak. Spray de procureur in met het whisky-mengsel en sluit de deksel. De spray zorgt er voor dat de procureur niet uitdroogt en de zuren in het mengsel geven het vlees malsheid.

Check regelmatig de temperatuur van de BBQ en zorg dat deze rond de 110-120 graden blijft. Gedurende de eerste 6 uur spray je elk uur de procureur in met het whisky-mengsel. Omdat tijdens het sprayen het deksel van de BBQ gaat is dit een geschikt moment om eventueel kolen of een handje rookhout toe te voegen (roken is de eerste 3 uur voldoende).

Nu is het wachten tot de procureur een kerntemperatuur van 70 graden heeft bereikt. De 70 graden bereiken is een uitdaging op zich. Rond de 60-70 graden kom je namelijk in ‘the zone’!

The Zone
Door het vele vet in de procureur krijgt het vlees een interessante eigenschap: de vetten smelten en trekken door het vlees richting het oppervlak. Hierdoor koelt de kern af. Als je dit voor het eerst ziet denk je al snel aan het opstoken van je BBQ om de kerntemperatuur weer omhoog te krijgen. Doe dit niet, het komt vanzelf weer goed!

Tijdens het wachten heb je tijd genoeg om je eigen coleslaw te maken. Snijdt hiervoor de ingrediënten fijn en zet afgedekt in de koelkast. Meng de mayonaise en mosterd pas door de coleslaw wanneer je deze gaat serveren, zo blijft de rauwkost knapperig.

Als de procureur eindelijk een kerntemperatuur van 70 graden heeft bereikt, wikkel je hem in aluminiumfolie en leg je hem terug op de BBQ.
Eet smakelijk!

Procureur in de rook

Procureur in de folie

Bij een kerntemperatuur van 85 graden is de procureur klaar. Laat het vlees nog zeker een half uur
rusten
in de folie. Pak na het rusten de procureur uit de folie en trek het met twee stevige vorken uit elkaar. Serveer op een zacht bolletje met coleslaw en barbecuesaus.

De pulled pork is klaar

Trek het vlees voorzichtig uit elkaar

Bewaar het vlees in een schaal

Niels

Mijn doel is om jou met spannende gerechten, interessante blogs en leuke video’s te inspireren! Wij kunnen niet meer zonder BBQproof, nu jij nog! #dontskipbbqday

Lees meer

Alle reacties (87)


  1. [url=https://kachaimp3.xyz]песнь песней мп3[/url]

    Reactie door Richardnox op 18-01-2021 om 12:09


  2. [url=https://diskomusic.xyz]песни онлайн в хорошем качестве[/url]

    Reactie door ThomasDyesk op 18-01-2021 om 07:13


  3. [url=https://hotmp3.xyz]самая самая mp3[/url]

    Reactie door MatthewHycle op 18-01-2021 om 05:15


  4. удалите,пожалуйста! [url=https://1departament.ru/].[/url]

    Reactie door Konstantuswll op 17-01-2021 om 08:03


  5. Вы абсолютно правы.


    Я думаю, что Вы не правы. Я уверен. Давайте обсудим. скачать fifa, скачать fifa и [url=http://15fifa.ru/]fifa 15[/url] скачать фифа

    Reactie door AledoraRon op 16-01-2021 om 18:54


  6. Купить компанию в Новой Зеландии просто и быстро с экспертами West Union Group. Лучшие специалисты окажут вам квалифицированную помощь в …

    [url=http://astra-electric.ru/product/profil-montazhnyj-c-obraznyj-ms-3030/]ms 3030 u[/url]
    [url=http://astra-electric.ru/product/korob-kabelnyj/]короб кп[/url]
    [url=http://astra-electric.ru/product/shveller-perforirovannyj-shp-60kh35-k235/]швеллер шп 60х35 у1[/url]
    [url=http://astra-electric.ru/product/korob-kabelnyj/]короб кабельный кп[/url]
    [url=http://astra-electric.ru/product/shveller-perforirovannyj-shp-60kh35-k235/]шп 60х35 цена[/url]

    Reactie door Williamidops op 14-01-2021 om 19:20


  7. [url=http://ekzoweb.ru]заговор на удачу и деньги читать[/url]

    Reactie door Illona op 14-01-2021 om 13:34


  8. [url=http://g2012.ru]молитва на благополучие и достаток в семье[/url]

    Reactie door Illona op 08-01-2021 om 23:54


  9. Alex cum pajeada jugar golondrina canal [url=https://marusia-club.ru/es/black-gays-95628/lift-95580/fuck-an-asian-95586/sucking-brunette-95602/sweat-95587/willing-95580/online-95563/siblings-95561/bi-men-95553/]marusia-club.ru[/url].

    Reactie door RaymondGow op 07-01-2021 om 17:39


  10. [url=https://kuban.video/]видеоролик кубань моя[/url]

    Reactie door Marina op 06-01-2021 om 13:43


  11. viagra generics login
    viagra 20mg tablets last post
    viagra 75mg online
    – male ed
    [url=https://vgsnake.com/#]generic viagra canadian pharmacy
    [/url] viagra 20mg canada last post

    Reactie door homemade viagra op 06-01-2021 om 09:47


  12. viagra online https://medviagraca.com/# – viagra without a doctor prescription usa
    viagra online canada pharmacy
    viagra tablets for men best price for viagra when generic viagra in usa

    Reactie door rgqmupmt op 06-01-2021 om 05:43


  13. Free Sex Dating, register here [url=https://bit.ly/3nb36jn]https://bit.ly/3nb36jn[/url]

    Reactie door ArthurNep op 06-01-2021 om 00:19


  14. [url=https://chimmed.ru/products/anti-znf683-id=1306162]Anti-ZNF683 купить онлайн[/url]
    Tegs: PECTIN FROM APPLE купить онлайн https://chimmed.ru/products/pectin-from-apple-id=1306163

    [u]MEMBRANES IMMOBILON-CD CHARGE-MODIFIED POLYVINYLI купить онлайн[/u]
    [i]PROSTAGLANDIN-E25 6 8 11 12 14 15-3HN купить онлайн[/i]
    [b]PROSTAGLANDIN-E25 6 8 11 12 14 15-3HN купить онлайн[/b]

    Reactie door ZuvilsSoorp op 05-01-2021 om 21:09


  15. Школа танцев Данс Класс находится в Москве у м. Аэропорт. Школа основана в 2009 году чемпионом России по танцевальному спорту Александром Калюжным.

    Обучение танцам проводится c первых шагов и до любого уровня для всех категорий – от детей до взрослых.
    Состав опытных педагогов найдет к Вам индивидуальный подход и сделает все возможное, чтобы Вы получали огромное наслаждение от занятий в школе танцев.

    Заходите на сайт Данс Класс, звоните уже сегодня по тел: +7(495) 255-16-25 , пишите, записывайтесь и добро пожаловать в школу танцев!

    ВКонтакте: https://vk.com/dance_c
    Youtube: https://www.youtube.com/user/DanceClassSchool
    Facebook: https://www.facebook.com/dance.class.school
    Instagram: https://www.instagram.com/dance.class.school

    [url=https://yandex.ru/maps/org/shkola_tantsev_dans_klass/1089723097/?ll=37.530982%2C55.805651&source=wizbiz_new_text_single&z=18]Современные танцы в САО[/url]
    [url=https://www.google.com/maps/place/Dance+Class,+%D1%88%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B0+%D1%82%D0%B0%D0%BD%D1%86%D0%B5%D0%B2/@55.7631072,37.5539877,11z/data=!4m8!1m2!2m1!1sdance+class!3m4!1s0x0:0xc85b4be8cf8a2586!8m2!3d55.8055984!4d37.5310135]Школа танцев в САО[/url]
    [url=https://yandex.ru/maps/org/shkola_tantsev_dans_klass/1089723097/?ll=37.530982%2C55.805651&source=wizbiz_new_text_single&z=18]Школа танцев Сокол[/url]
    [url=https://www.google.com/maps/place/Dance+Class,+%D1%88%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B0+%D1%82%D0%B0%D0%BD%D1%86%D0%B5%D0%B2/@55.7631072,37.5539877,11z/data=!4m8!1m2!2m1!1sdance+class!3m4!1s0x0:0xc85b4be8cf8a2586!8m2!3d55.8055984!4d37.5310135]Танцы для детей САО[/url]
    [url=https://yandex.ru/maps/org/shkola_tantsev_dans_klass/1089723097/?ll=37.530982%2C55.805651&source=wizbiz_new_text_single&z=18]Школа танцев ЦСКА[/url]

    Reactie door DanceArguh op 05-01-2021 om 14:02


  16. Всех приветствую!
    Так получилось что начала искать гадалку – экстрасенса. Обратилась ко многим гадалкам за помощью, но помогла мне только Стелла.

    Добрый и светлый человек, знает и выполняет свою миссию на совесть! Пришла к Стелле по отзывам от своей ближайшей подруги и не пожалела.
    Сейчас по всем вопросам в которых я сомневаюсь обращаюсь только к гадалке – экстрасенсу Стелле, именно благодаря ей моя жизнь изменилась!
    Оставлю вам контакты Стеллы, не стесняйтесь, обращайтесь к ней +7 (951) 499-92-92, есть Ватсап.

    Стелла в Инстраграмм : https://www.instagram.com/extrasens_magiya/
    Профиль в ВКонтакте: https://vk.com/gadalka_stella

    [url=https://www.instagram.com/extrasens_magiya/ ]богдана гадалка отзывы[/url]
    [url=https://www.instagram.com/extrasens_magiya/ ]донецк гадалки отзывы[/url]
    [url=https://www.instagram.com/extrasens_magiya/ ]екатеринбург гадалка отзывы[/url]
    [url=https://vk.com/gadalka_stella]отзывы гадалки уфы[/url]
    [url=https://www.instagram.com/extrasens_magiya/ ]отзывы гадалка симферополь[/url]

    Reactie door Olgaceari op 05-01-2021 om 07:09


  17. Блоки питания, адаптеры, зарядки ОПТОМ. Всегда на складе в Москве.

    Блоки питания для ноутбуков Lenovo, HP, Samsung, Toshiba, Acer и т.д., телевизоров, мониторов, роутеров, сканеров, принтеров, телевизионных приставок, светодиодных лент, интернет коммутаторов и другого оборудования с низким уровнем потребления
    Выгодные условия магазинам, сервис-центрам.

    Гарантия качества.
    Доставка по всей России.
    Звоните: тел/WhatsApp +79153288894.
    Заходите на сайт по ссылкам:

    [url=https://yandex.ru/maps/?from=tabbar&ll=37.783962%2C55.586317&mode=search&oid=1704007454&ol=biz&sll=37.783962%2C55.586258&source=serp_navig&text=%D0%B0%D0%B4%D0%B0%D0%BF%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%BE%D1%84%D1%84&z=12]куплю оптом блоки питания[/url]
    [url=https://yandex.ru/maps/?from=tabbar&ll=37.783962%2C55.586317&mode=search&oid=1704007454&ol=biz&sll=37.783962%2C55.586258&source=serp_navig&text=%D0%B0%D0%B4%D0%B0%D0%BF%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%BE%D1%84%D1%84&z=12]импульсные блоки питания опт[/url]
    [url=https://yandex.ru/maps/?from=tabbar&ll=37.783962%2C55.586317&mode=search&oid=1704007454&ol=biz&sll=37.783962%2C55.586258&source=serp_navig&text=%D0%B0%D0%B4%D0%B0%D0%BF%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%BE%D1%84%D1%84&z=12]блоки питание оптом[/url]

    ВКонтакте: https://vk.com/adapteroff

    Reactie door AdapteroffTag op 04-01-2021 om 23:46


  18. Всем добра!
    Так получилось что начала искать гадалку. Обратилась ко многим гадалкам за помощью, но помогла мне только гадалка Стелла.

    Замечательный и светлый человек, знает и делает свою работу на совесть! Обратилась к гадалке Стелле по отзывам от своей близкой подруги и не пожалела.
    Сейчас по всем делам в которых я колеблюсь обращаюсь только к гадалке – экстрасенсу Стелле, именно благодаря Стелле моя жизнь наладилась!
    Оставлю вам контакты гадалки Стеллы, не стесняйтесь, обращайтесь к ней 8(951)499-92-92, есть Ватсап.

    Стелла в Инстраграмм : https://www.instagram.com/extrasens_magiya/
    Профиль в ВКонтакте: https://vk.com/gadalka_stella

    [url=https://vk.com/gadalka_stella]гадалка спб московский район[/url]
    [url=https://www.instagram.com/extrasens_magiya]проверенная гадалка отзывы в спб[/url]
    [url=https://vk.com/gadalka_stella]ясновидящая спб гадалка отзывы[/url]
    [url=https://vk.com/gadalka_stella]гадалки спб 2014[/url]
    [url=https://vk.com/gadalka_stella]гадалка спб приморский район[/url]

    Reactie door Oksanaceari op 04-01-2021 om 10:55


  19. Online Numerology And Psychic Readings.
    Begin FREE reading. Don’t wait!

    More than 100 top numerology experts from all over the world are ready to chat with you online.
    Accept it to FREE 10 minutes. http://psychic-live.club

    Select your Psychic and Enjoy a Detailed Personal Reading.

    [url=http://psychic-live.club]psychic number 7[/url]
    [url=http://psychic-live.club]affinity numerology[/url]
    [url=http://psychic-live.club]36 numerology[/url]
    [url=http://psychic-live.club]no 7 numerology[/url]
    [url=http://psychic-live.club]marriage compatibility by names[/url]

    Reactie door RalphItads op 03-01-2021 om 23:34


  20. [url=http://www.firmygov.pl/]katalog firm czestochowa i okolice[/url]

    Reactie door Darylsaw op 03-01-2021 om 18:13


  21. cheap cialis canada pharmacy
    [url=https://ciaiashe.com/]is there a generic cialis available in the us[/url]
    buy levitra with prescription
    is there a generic for cialis
    buy levitra malaysia

    Reactie door AlbertGob op 03-01-2021 om 10:04


  22. [url=http://ezodjinni.ru]заговор на деньги и удачу[/url]

    Reactie door Illona op 02-01-2021 om 23:21

  23. Dank je wel voor het lekkere recept en tips.
    Was Top!

    Reactie door Marc Lensvelt op 22-05-2020 om 06:56

    • Thanks Marc!

      Reactie door Niels op 25-05-2020 om 13:40

  24. Hi guys, lekker recept en prima uitleg. Paar tips:
    – Houtsnippers niet nat maken, daar krijg je dikke rook (stoom) van en dat is onwenselijk. Als je snippers gebruikt kun je ze beter in aluminiumfolie inpakken en daar gaatjes in prikken.
    – Eindtemperatuur van 85 graden is niet waar ik op zou mikken, je wil een bepaalde malsheid die je door in het vlees te prikken kunt herkennen. Sommige PP is pas klaar op 93 graden.
    – Persoonlijk raad ik niet aan om gedurende de eerste paar uur de BBQ te openen. Je verliest te veel warmte en dat kost tijd. Sprayen is de eerste 65 graden sowieso niet nodig, je kunt evt. vocht toevoegen bij het wrappen. Daarvoor is het recept voor de spray trouwens een super idee.
    – Wrappen kan ook gebruikt worden om de zone/stall te “skippen” als je haast hebt. Persoonlijke voorkeur en enigszins controversieel, wrappen zorgt voor een snellere bereiding, niet wrappen voor een betere korst.
    – Een echte pork butt ipv een procureur geeft in mijn ervaring een iets constantere bereiding, die zijn er ook in 3,5 kg al te krijgen. Procureur heeft van zichzelf wel iets meer smaak, maar de rub hierboven is perfect voor een Boston butt.

    BBQ on!

    Reactie door Jaap op 25-12-2018 om 15:38

    • Hi Jaap, thanks voor de tips! Wij volgden in dit geval een bepaald recept. Wij houden inderdaad ook liever de deksel zoveel mogelijk dicht.

      Reactie door Niels op 02-01-2019 om 18:24

  25. Even een vraag in het kader van de voedselveiligheid: waar komt jullie idee vandaan om het varkensvlees op kamertemperatuur te laten komen? Dat is gezien de bacteriegroei imho niet wenselijk. Trouwens als je een goede rooksmaak wilt toevoegen ook niet, want hoe sneller je bij de 60 graden Celsius bent, hoe minder rooktijd je hebt.

    Reactie door Jasper op 15-10-2018 om 10:58

    • Hi Jasper, klopt heb je gelijk in. Eigenlijk is onze woordkeuze niet helemaal goed in dit geval. Als je zo’n groot stuk vlees op kamertemperatuur wilt laten komen duurt dat letterlijk uren. De tijd die wij het vlees buiten de koelkast hebben (uiteraard afgedekt) is te verwaarlozen als opwarming (ca. 15 minuten). Wij halen het vlees uit de koelkast, maken het schoon, kruiden het en steken ondertussen de BBQ aan.

      Reactie door Niels op 05-11-2018 om 14:19

  26. Hoi mannen,

    Misschien een tip voor de webpagina..
    >> De recepten makkelijk ‘printbaar’ te maken.

    Nu is het een draak van een document, wanneer deze is geprint.

    Reactie door Mario op 16-08-2018 om 11:04

    • Hi Mario, die hebben we op de planning staan! Komt goed! 🙂

      Reactie door Niels op 20-08-2018 om 11:53

Laat een reactie achter

Ca. 9 uur

Benodigdheden

    Basis benodigdheden
    • 10 vrienden (lees: dus ook bier, baco & wijn)

    • 1 procureur van +/- 3,5 kg

    • Rookhout (snippers), min. 1 uur geweekt in water

    • Spuitflesje

    • Aluminium bakje

    • 20 zachte bolletjes (van de bakker)

    • Barbecuesaus

    Rub
    • 2 el zout

    • 2 el kristalsuiker

    • 2 el bruine basterdsuiker

    • 1 el gemalen komijn

    • 2 el chilipoeder

    • 2 el zwarte peper

    • 1 el cayennepeper

    • ½ el gedroogde tijm

    • ½ el gedroogde salie

    • ½ el oregano

    • 4 el paprikapoeder mild

    • 2 el knoflookgranulaat

    • 2 el uiengranulaat

    Spray
    • 200 ml appelsap

    • 200 ml appelciderazijn

    • 200 ml whisky

    Coleslaw
    • 80 gr witte kool (fijn gesneden)

    • 80 gr rode kool (fijn gesneden)

    • 1 grote wortel (fijn gesneden)

    • 1 witte ui (fijn gesneden)

    • 4 el mayonaise

    • 2 tl mosterd

    • Zeezout en peper naar smaak

Gerelateerde video

Blijf op de hoogte van al onze recepten, tips en BBQ-avonturen

star_rate

Vergelijkbare recepten

star_rate
Niels Dirty Nacho’s met Pulled Pork

Een verrassend lekkere snack voor bij de borrel!

Bekijk recept play_arrow
Niels Kalfsentrecote met salsa verde

Kalf, het meest veelzijdige stukje vlees, Kalf!

Bekijk recept play_arrow
Niels Lamsrack met groene Italiaanse kruidenkorst

Een heerlijk mals lamsrack met een kruidenkorst van verse groene kruiden!

Bekijk recept play_arrow