bbqproof.nl Recepten Vlees Broodje pulled pork

Broodje pulled pork

star_rate
Broodje pulled pork

Ca. 9 uur

Ingredienten

    Basis benodigdheden
    • 10 vrienden (lees: dus ook bier, baco & wijn)

    • 1 procureur van +/- 3,5 kg

    • Rookhout (snippers), min. 1 uur geweekt in water

    • Spuitflesje

    • Aluminium bakje

    • 20 zachte bolletjes (van de bakker)

    • Barbecuesaus

    Rub
    • 2 el zout

    • 2 el kristalsuiker

    • 2 el bruine basterdsuiker

    • 1 el gemalen komijn

    • 2 el chilipoeder

    • 2 el zwarte peper

    • 1 el cayennepeper

    • ½ el gedroogde tijm

    • ½ el gedroogde salie

    • ½ el oregano

    • 4 el paprikapoeder mild

    • 2 el knoflookgranulaat

    • 2 el uiengranulaat

    Spray
    • 200 ml appelsap

    • 200 ml appelciderazijn

    • 200 ml whisky

    Coleslaw
    • 80 gr witte kool (fijn gesneden)

    • 80 gr rode kool (fijn gesneden)

    • 1 grote wortel (fijn gesneden)

    • 1 witte ui (fijn gesneden)

    • 4 el mayonaise

    • 2 tl mosterd

    • Zeezout en peper naar smaak

Broodje pulled pork

Broodje pulled pork

Pulled pork, misschien wel een van de bekendste BBQ-gerechten die er is. Deze enorme populariteit is niet voor niks, want de smaak is echt waanzinnig lekker. Voor de mensen die geen idee hebben wat pulled pork is: het betreft langzaam gegaard varkensvlees (procureur, oftewel varkensnek) wat na de bereiding uit elkaar getrokken wordt. Langzaam is bij dit gerecht écht langzaam, zo’n 12-14 uur ben je zeker kwijt. Hoe dan ook krijg je er een hoop voor terug: heerlijk zacht en sappig vlees met een licht rokerige smaak. Pulled pork is niet alleen voor de eters een feestje maar ook voor jezelf, je voelt je echt heer en meester over je BBQ. Je houdt namelijk 12 uur lang de temperatuur van de BBQ in bedwang. Als dit lukt, voelt dit echt als een overwinning en smaakt het vlees nog lekkerder!

De rub en spray hebben wij gemaakt volgens het recept van Jamie Oliver.

Bereiding

Voorbereiding

Ca. 15 min.

Laat de procureur op kamertemperatuur komen en maak deze schoon door de harde stukken vet eraf te snijden. Meng nu alle kruiden zodat je een egale rub krijgt en smeer de procureur hiermee royaal in. Meng tenslotte de ingrediënten van de spray en stop dit in het spuitflesje.

Maak de BBQ gereed voor indirecte bereiding op een temperatuur van 110-120 graden (kolen aan de ene kant, lekbak aan de andere kant).

Procureur indirect op de BBQ

Het insprayen van de procureur

Bereiding

Ca. 8 uur

Leg een handje rookhout op de kolen en plaats de procureur boven de lekbak. Spray de procureur in met het whisky-mengsel en sluit de deksel. De spray zorgt er voor dat de procureur niet uitdroogt en de zuren in het mengsel geven het vlees malsheid.

Check regelmatig de temperatuur van de BBQ en zorg dat deze rond de 110-120 graden blijft. Gedurende de eerste 6 uur spray je elk uur de procureur in met het whisky-mengsel. Omdat tijdens het sprayen het deksel van de BBQ gaat is dit een geschikt moment om eventueel kolen of een handje rookhout toe te voegen (roken is de eerste 3 uur voldoende).

Nu is het wachten tot de procureur een kerntemperatuur van 70 graden heeft bereikt. De 70 graden bereiken is een uitdaging op zich. Rond de 60-70 graden kom je namelijk in ‘the zone’!

The Zone
Door het vele vet in de procureur krijgt het vlees een interessante eigenschap: de vetten smelten en trekken door het vlees richting het oppervlak. Hierdoor koelt de kern af. Als je dit voor het eerst ziet denk je al snel aan het opstoken van je BBQ om de kerntemperatuur weer omhoog te krijgen. Doe dit niet, het komt vanzelf weer goed!

Tijdens het wachten heb je tijd genoeg om je eigen coleslaw te maken. Snijdt hiervoor de ingrediënten fijn en zet afgedekt in de koelkast. Meng de mayonaise en mosterd pas door de coleslaw wanneer je deze gaat serveren, zo blijft de rauwkost knapperig.

Als de procureur eindelijk een kerntemperatuur van 70 graden heeft bereikt, wikkel je hem in aluminiumfolie en leg je hem terug op de BBQ.
Eet smakelijk!

Procureur in de rook

Procureur in de folie

Bij een kerntemperatuur van 85 graden is de procureur klaar. Laat het vlees nog zeker een half uur
rusten
in de folie. Pak na het rusten de procureur uit de folie en trek het met twee stevige vorken uit elkaar. Serveer op een zacht bolletje met coleslaw en barbecuesaus.

De pulled pork is klaar

Trek het vlees voorzichtig uit elkaar

Bewaar het vlees in een schaal

Niels

Mijn doel is om jou met spannende gerechten, interessante blogs en leuke video’s te inspireren! Wij kunnen niet meer zonder BBQproof, nu jij nog! #dontskipbbqday

Lees meer

Alle reacties (22)


  1. удалите,пожалуйста! [url=https://spam-rassylka.ru/].[/url]

    Reactie door Vladimirsuf op 27-11-2020 om 14:03


  2. Это просто отличная фраза


    Да, своевременно ответить, это важно скачать фифа, скачать фифа или [url=http://15fifa.ru/]еа спорт[/url] скачать fifa

    Reactie door IdarkaVaw op 25-11-2020 om 00:47


  3. не работает
    _________________
    [url=https://stavki.casinoxd23.site/6993]ставки на спорт запрет [/url]

    Reactie door sinyrvbzy op 21-11-2020 om 00:49


  4. Приветствую всех! класный у вас сайт!
    Нашел интересную базу кино: [b] стрелок сериал 2020 смотреть бесплатно в хорошем [/b] [url=http://kinorulez.ru/]http://kinorulez.ru/[/url]
    Тут: [url=http://kinorulez.ru/serialy/]апостол сериал смотреть в хорошем качестве hd[/url] отечественные сериалы онлайн в хорошем качестве список 2019
    Здесь: [url=http://kinorulez.ru/novinki/]Лучшие новинки фильмов смотреть онлайн[/url] смотреть новинки кино 2020 в хорошем рейтинг 2019
    Тут: Короли рулетки / The Pelayos (2012) смотреть онлайн бесплатно http://kinorulez.ru/88-koroli-ruletki-the-pelayos-2012.html
    Здесь: http://kinorulez.ru/2727-elementarnye-chasticy-elementarteilchen-2006.html

    Reactie door ErnestChoop op 20-11-2020 om 08:56


  5. Привет! интересный у вас сайт!
    Нашел русскую базу кино: [url=http://kinobibly.ru/]Лучшие новинки кино 2020 в хорошем качестве hd[/url]
    Тут: [url=http://kinobibly.ru/komediya/]лучшая российская комедия бесплатно онлайн[/url] комедии 2020 смотреть хорошем качестве бесплатно онлайн рейтинг 2020
    Тут: [url=http://kinobibly.ru/vestern/]Лучшие вестерны[/url] фильмы онлайн вестерны лучшие список 2019
    Тут: Одри Тоту и Даниэль Брюль будут судить кино в Берлине http://kinobibly.ru/5265-odri-totu-i-daniel-bryul-budut-sudit-kino-v-berline.html
    Здесь: http://kinobibly.ru/15193-enn-heteuey-sygraet-v-vedmah-zemekisa.html

    Reactie door BrianBorry op 20-11-2020 om 08:55


  6. Международная компания [url=https://parimatch.cyou/]бк пари матч[/url] в сфере игорного бизнеса более 20 лет. Бренду доверяют игроки по всему миру. Каждый день онлайн площадка делает все, чтобы игроку было интересно. Площадка предлагает свою линию для ставок, а также предоставляет весь спектр казино-продуктов. Игрок может сыграть в виртуальное казино, классические и современные аппараты, либо игры собственной разработки.

    Reactie door parimatch.cyou op 18-11-2020 om 06:17

  7. Dank je wel voor het lekkere recept en tips.
    Was Top!

    Reactie door Marc Lensvelt op 22-05-2020 om 06:56

    • Thanks Marc!

      Reactie door Niels op 25-05-2020 om 13:40

  8. Hi guys, lekker recept en prima uitleg. Paar tips:
    – Houtsnippers niet nat maken, daar krijg je dikke rook (stoom) van en dat is onwenselijk. Als je snippers gebruikt kun je ze beter in aluminiumfolie inpakken en daar gaatjes in prikken.
    – Eindtemperatuur van 85 graden is niet waar ik op zou mikken, je wil een bepaalde malsheid die je door in het vlees te prikken kunt herkennen. Sommige PP is pas klaar op 93 graden.
    – Persoonlijk raad ik niet aan om gedurende de eerste paar uur de BBQ te openen. Je verliest te veel warmte en dat kost tijd. Sprayen is de eerste 65 graden sowieso niet nodig, je kunt evt. vocht toevoegen bij het wrappen. Daarvoor is het recept voor de spray trouwens een super idee.
    – Wrappen kan ook gebruikt worden om de zone/stall te “skippen” als je haast hebt. Persoonlijke voorkeur en enigszins controversieel, wrappen zorgt voor een snellere bereiding, niet wrappen voor een betere korst.
    – Een echte pork butt ipv een procureur geeft in mijn ervaring een iets constantere bereiding, die zijn er ook in 3,5 kg al te krijgen. Procureur heeft van zichzelf wel iets meer smaak, maar de rub hierboven is perfect voor een Boston butt.

    BBQ on!

    Reactie door Jaap op 25-12-2018 om 15:38

    • Hi Jaap, thanks voor de tips! Wij volgden in dit geval een bepaald recept. Wij houden inderdaad ook liever de deksel zoveel mogelijk dicht.

      Reactie door Niels op 02-01-2019 om 18:24

  9. Even een vraag in het kader van de voedselveiligheid: waar komt jullie idee vandaan om het varkensvlees op kamertemperatuur te laten komen? Dat is gezien de bacteriegroei imho niet wenselijk. Trouwens als je een goede rooksmaak wilt toevoegen ook niet, want hoe sneller je bij de 60 graden Celsius bent, hoe minder rooktijd je hebt.

    Reactie door Jasper op 15-10-2018 om 10:58

    • Hi Jasper, klopt heb je gelijk in. Eigenlijk is onze woordkeuze niet helemaal goed in dit geval. Als je zo’n groot stuk vlees op kamertemperatuur wilt laten komen duurt dat letterlijk uren. De tijd die wij het vlees buiten de koelkast hebben (uiteraard afgedekt) is te verwaarlozen als opwarming (ca. 15 minuten). Wij halen het vlees uit de koelkast, maken het schoon, kruiden het en steken ondertussen de BBQ aan.

      Reactie door Niels op 05-11-2018 om 14:19

  10. Hoi mannen,

    Misschien een tip voor de webpagina..
    >> De recepten makkelijk ‘printbaar’ te maken.

    Nu is het een draak van een document, wanneer deze is geprint.

    Reactie door Mario op 16-08-2018 om 11:04

    • Hi Mario, die hebben we op de planning staan! Komt goed! 🙂

      Reactie door Niels op 20-08-2018 om 11:53

Laat een reactie achter

Ca. 9 uur

Benodigdheden

    Basis benodigdheden
    • 10 vrienden (lees: dus ook bier, baco & wijn)

    • 1 procureur van +/- 3,5 kg

    • Rookhout (snippers), min. 1 uur geweekt in water

    • Spuitflesje

    • Aluminium bakje

    • 20 zachte bolletjes (van de bakker)

    • Barbecuesaus

    Rub
    • 2 el zout

    • 2 el kristalsuiker

    • 2 el bruine basterdsuiker

    • 1 el gemalen komijn

    • 2 el chilipoeder

    • 2 el zwarte peper

    • 1 el cayennepeper

    • ½ el gedroogde tijm

    • ½ el gedroogde salie

    • ½ el oregano

    • 4 el paprikapoeder mild

    • 2 el knoflookgranulaat

    • 2 el uiengranulaat

    Spray
    • 200 ml appelsap

    • 200 ml appelciderazijn

    • 200 ml whisky

    Coleslaw
    • 80 gr witte kool (fijn gesneden)

    • 80 gr rode kool (fijn gesneden)

    • 1 grote wortel (fijn gesneden)

    • 1 witte ui (fijn gesneden)

    • 4 el mayonaise

    • 2 tl mosterd

    • Zeezout en peper naar smaak

Gerelateerde video

Blijf op de hoogte van al onze recepten, tips en BBQ-avonturen

star_rate

Vergelijkbare recepten

star_rate
Niels Zelfgemaakte Saté van de BBQ

Malse kipdij met een smaakvolle marinade; dat is precies wat onze saté het beste omschrijft!

Bekijk recept play_arrow
Niels Lamsrack met groene Italiaanse kruidenkorst

Een heerlijk mals lamsrack met een kruidenkorst van verse groene kruiden!

Bekijk recept play_arrow