Smeuïge pulled pork snacks
Ingredienten
200 gram pulled pork (ontdooid of vers). Moet je die nog maken, check dan dit recept.
3 el BBQsaus
2 tl Dry rub varken
3 tl augurkensap
2 x eigeel
10 stuks bladerdeeg (kant-en-klaar)
30 ml. melk
30 ml. water
30 gr. roomboter
30 gr. bloem
1 ei
Bakpapier
Kwast
40 Snacks
Soezenbeslag
Overige
Smeuïge pulled pork snacks
Pulled pork leftovers, wat doe je ermee? Nou wat dacht je van een bladerdeeg snack! Door de pulled pork te omwikkelen met bladerdeeg maak je er een soort saucijzenbroodje van. Dat klikt niet alleen lekker, het is ook super lekker. Heerlijk die barbecuesmaak in combinatie met het luchtige en krokante bladerdeeg. Wij hebben er bewust een mini variant van gemaakt. Ideaal voor een feestje of borrel. Wanneer je een hapje neemt, wil je meer!
Saucijzenbroodje van pulled pork
Wanneer je de leftover pulled pork uit de vriezer haalt is deze aan de droge kant. Het is niet meer die sappige pulled pork die je uit elkaar trekt na een goede BBQ sessie. We moeten er dus nog wel nieuw leven in blazen. Voor deze snacks maken we gebruik van het geheim van onze saucijzenbroodjes; soezenbeslag. Door soezenbeslag te mengen met pulled pork en zelfgemaakte BBQsaus krijg je een heel lekker smeuïge snack!
Heb je heel veel pulled pork over? Kijk dan ook eens naar onze quesadilla met pulled pork. Hemels!
NB. Op een pizzasteen passen ca. 20 mini snacks. Dit zijn 5 kant en klare vellen bladerdeeg. Dit recept is voor 40 mini snacks.
Bereiding
Voorbereiding
ca. 45 minuten.
Maak als eerste het soezenbeslag. Breng in een steelpan melk, water en boter aan de kook. Wanneer het kookt voeg je al roerend bloem toe tot het mengsel los komt uit de pan en een beetje glimt. Haal het pannetje van het vuur en klop het ei erdoorheen. Laat vervolgens afkoelen.
Knip een stuk bakpapier in de vorm van jouw pizzasteen en leg apart.
Maak de BBQ vervolgens gereed om te grillen op 220°C. Leg de pizzasteen ook al op de BBQ zodat deze gelijk mee verwarmd.




Pak de pulled pork en controleer of er grote stukken vlees tussen zit. Voor dit recept is het lekkerder om vooral de grote stukken fijner te knippen of snijden.
Voeg de pulled pork, afgekoelde soezenbeslag, BBQsaus en BBQ rub in een kom en meng goed door elkaar.

Scheid het eigeel en leg klaar in een bakje. Pak de kant en klare bladerdeeg (ontdooit!) en snijd door de midden. De ene helft wordt de onderkant en de ander de bovenkant van de snack.
Pak het pulled pork mengsel en verdeel over de stukjes bladerdeeg. Smeer de zijkant in met eigeel en plak de andere helft van het bladerdeeg erop. Druk met een vork op de zijkanten om het goed aan elkaar te plakken. Smeer de bovenkant volledig in met eigeel en snijdt het bladerdeeg in kleine stukjes.
Uit 1 vel (kant-en-klaar) bladerdeeg kan je 3 a 4 stukjes halen.




Bereiding
ca. 30 minuten
Leg het bakpapier op de pizzasteen en de snacks er bovenop. Sluit het deksel van de BBQ en nu is het wachten. De pulled pork is al gaar, dus het gaat vooral om dat het bladerdeeg krokant wordt en een mooie kleur krijgt. Bij ons duurde dat een half uur.
Eet smakelijk!



Disclaimer
De volgende producten uit dit artikel zijn gesponsord.
– Kamado Joe Classic 3 door Kamado Joe
– ECHT premium houtskool
Kamado Joe en ECHT bedankt. 🙂
Bastiaan
BBQ-en draait voor mij om lekker eten en gezelligheid. Samen met familie of vrienden genieten van heerlijke gerechtjes van de BBQ. Of het nu vis, vlees of vegetarisch is. Het liefst steek ik de BBQ elke dag aan!
Lees meerVergelijkbare recepten
star_rate
Shaslick van diamanthaas met koffierub en chimichurrie
Een vergeten stukje vlees onder de aandacht!

Truffelburger met zomertruffel, parmaham en champignons
Een hamburger met echte truffel!

Procureur in mosterd en butchers paper, waanzinnig malse pulled pork
Pak je procureur in met butchers paper voor een heerlijk resultaat.
Nog geen berichten
Laat een reactie achter