Pasta met gegrilde kip, spinazie en chorizo
Ca. 40 mins.
Ingredienten
250g kipdijfilet
125g chorizo
250g verse pasta (tagliatelle)
400g spinazie
250ml kookroom
2 sjalotjes
Parmezaanse kaas om te raspen
2 teentjes knoflook
Peper en zout
Pasta met gegrilde kip, spinazie en chorizo
Ik ben gek op pasta! Zo, dat is er uit. Vroeger vond ik het al heerlijk als m’n moeder pasta maakte. Na een zware schooldag thuis komen en dan een heerlijke pan pasta op het vuur zien staan. Heerlijk. Ook tijdens vakantie(s) in Italië is dit een absolute favoriet.
Dit recept komt van mijn vrouw. Ik weet niet waar ze het gevonden heeft maar sindsdien eten we dit recept regelmatig. Door een winactie op facebook, waarbij onze fans hun lekkerste BBQ recept moesten delen, stuurde iemand (looking at you Pascal) een foto van pasta in een pan op de BBQ in. Hier werd ik gelijk enthousiast van en wilde direct mijn ‘eigen’ recept op de BBQ maken. Het leek me leuk om de kip eerst te roken en te kruiden met een lekkere rub. Dit bleek een goede keuze want deze pasta is ’tha bomb’.
Voor het maken van dit gerecht hebben we gebruikt gemaakt van de Dutch Oven. In deze gietijzeren pan hebben wij al meerdere gerechten gemaakt zoals een stoofpot voor in de zomer of een met hertenwang. Of een lekkere bal gehakt en heerlijke mosselen. Dat ding is handig hee!
Bereiding
Voorbereiding
Ca. 5 minuten
Bereid je BBQ voor om indirect te grillen op 180°C. Maak de kipdij schoon (haal de harde stukjes weg) en kruid met de rub. Laat een paar minuten marineren. Snijd de chorizo in blokjes van ongeveer 1 cm. Snipper de sjalot en snijd de knoflook fijn.

Bereiding
Ca. 30 min
Leg de kip op de indirecte kant van de BBQ. Gooi evt een klein handje rooksnippers er bij (maar dat is niet verplicht). Als de kip klaar is haal je het van de BBQ en snijd je het in kleine stukjes.
Maak nu een directe zone in het midden van de BBQ. Hier zetten we straks de Dutch oven boven. Kook intussen de verse pasta in een paar minuten (3 in ons geval) gaar en laat goed uitlekken.

Zet de DO op de BBQ en bak hier in de chorizo lekker krokant. In het vet van de worst fruiten we nu de gesnipperde sjalotjes en knoflook aan.

Zodra de sjalotjes glazig zijn doe je beetje bij beetje de spinazie in de pan. Je zal zien dat de spinazie super snel slinkt.
Voeg nu de gebraden kip en uitgelekte pasta toe en roer goed door. Als laatste gieten we de kookroom er bij om er een romig geheel van te maken.
Voeg naar smaak peper en zout toe en bestrooi met wat vers geraspte Parmezaanse kaas. Eet smakelijk!



Disclaimer
De volgende producten uit dit artikel zijn gesponsord.
– Kipdijfilet van Meatfish.nl
– Weber Master Touch Premium door Weber NL
Meatfish en Weber bedankt. 🙂
Niels
Mijn doel is om jou met spannende gerechten, interessante blogs en leuke video’s te inspireren! Wij kunnen niet meer zonder BBQproof, nu jij nog! #dontskipbbqday
Lees meerVergelijkbare recepten
star_rate
Gegrilde tomahawk steak
Haal de oermens in je naar boven met dit prachtige stuk vlees!

Broodje gerookte beenham met mosterdsaus en ingelegde groenten
Maak een heerlijke lunch met dit broodje beenham!
Nog geen berichten
Laat een reactie achter