MOINK Ball 2.0
Ca. 90 min.
Ingredienten
4 personen die eens iets anders willen
300 gram varkensgehakt
12 plakjes runderrosbief
1 ei
10 gr. ongebrande cashewnoten
1 tl. komijn
2 tl. zout
0,5 kleine ui
1 el. mosterd
0,5 tl peper
Handje peterselie
Cocktailprikkers
MOINK Ball 2.0
Een tijdje geleden hebben wij jullie kennis laten maken met een van de leukste BBQ-gerechtjes van het moment: MOINK-balls! Deze makkelijk te maken hapjes zijn gegarandeerd een succes op elk feestje. Nu is BBQproof niet echt van het één op één namaken van andermans gerechten. Wij houden zelf enorm van experimenteren. We hebben onszelf dan ook de vraag gesteld hoe we de bekende MOINK Ball op een andere manier konden maken. De basis ingrediënten van de MOINK Ball zijn echter de basis altijd hetzelfde: rundvlees en varkensvlees. Anders mag het natuurlijk niet de naam MOINK dragen.
‘Hoe kan je dit anders aanpakken?’ vroegen we ons af. Na een tijdje brainstormen waren we er uit: we draaien het originele gerecht om! Het rundergehakt vervangen we door varkensgehakt en het plakje ontbijtspek wordt rosbief. Kicken toch?! Zo houden we de combinatie van rundvlees en varkensvlees in tact maar hebben we alleen de verhoudingen aangepast! We twijfelden in eerste instantie wel over de rosbief, maar het geeft wat tegengas voor het (over het algemeen) vettere varkensgehakt. Om het balletje wat extra pit mee te geven hebben we lekkere kruiden en ongebrande cashewnootjes toegevoegd aan het gehakt. Zo geef je een extra twist aan je gerecht! We dopen dit balletje vanaf nu om naar: de MOINK Ball 2.0!
Bereiding
Voorbereiding
ca. 30 min.
Meng het gehakt met het ei, komijn, zout, ui, mosterd en peper. Snijd de peterselie fijn en maal de noten in niet al te fijne stukjes. Je wilt namelijk de nootjes wel kunnen proeven. Voeg nu de gemalen nootjes en peterselie toe aan het gehakt en maak kleine balletjes van ongeveer 25 gram per stuk (bitterbal formaat). Vouw nu een plakje rosbief om een balletje en zet deze vast met een cocktailprikker.

Maak mooie balletjes van je gehakt
Laat de MOINK Balls 2.0 een half uurtje opstijven in de koelkast. Nu heb je mooi de tijd om je BBQ voor te bereiden op een temperatuur van ongeveer 120 graden (gelijk aan de reguliere MOINK Balls). We gaan indirect grillen dus maak twee zones in je BBQ.

De MOINK-balls na het opstijven
Bereiding
Ca. 60 min.
Als je BBQ op temperatuur is leg je de balletjes aan de indirecte kant van de BBQ. Sluit voorzichtig de deksel en kijk een nieuwe aflevering van ‘Designated survivor’ of ‘House of Cards’ (we like :D). Overigens is qua bereiding de MOINK Ball 2.0 min of meer gelijk aan de standaard MOINK ball. Het enige wat ontbreekt is het tussendoor lakken van de balletjes.

Leg de balletjes indirect
Na ongeveer 50 minuten waren onze MOINK Balls 2.0 klaar. Haal ze voorzichtig van de BBQ en serveer direct! Eet smakelijk en geniet er van!

De MOINK 2.0 na +/- 50 minuten

Eet smakelijk!
Niels
Mijn doel is om jou met spannende gerechten, interessante blogs en leuke video’s te inspireren! Wij kunnen niet meer zonder BBQproof, nu jij nog! #dontskipbbqday
Lees meerVergelijkbare recepten
star_rate
Gegrilde ribeye steak met sjalottensaus
Een heerlijk stuk vlees met een smaakvolle saus

Black Angus ribeye met rode chimichurri
Waanzinnig stukje vlees met een heerlijke zelfgemaakte rode chimichurri
Nog geen berichten
Laat een reactie achter