bbqproof.nl Recepten Vlees Mexicaanse spicy smashburger

Mexicaanse spicy smashburger

star_rate
Mexicaanse spicy smashburger

Ca. 60 min.

Ingredienten

  • 400g riblapgehakt

  • Verse cheddarkaas

  • Handje Nachochips

  • Tomatensalsa

  • 2 jalapenos

  • Kruidenrub

  • 2 burgerbollen

  • Klein blikje maïs

Mexicaanse spicy smashburger

Mexicaanse spicy smashburger

De Mexicaanse burger! Als je ons vraagt naar onze leukste vakanties staat standaard Mexico in dit rijtje. Daar kan je echt genieten van zowel cultuur als natuur. Ook het eten is daar echt lekker. Nacho’s, quesadillas, taco’s, noem het maar op. Allemaal met verse groenten en lekkere kruiden, heerlijk! Nu hebben wij natuurlijk al een aantal knallers qua burgers op de site staan maar een echte Mexicaanse variant ontbrak nog. Tot nu!

Hoe maak je een burger nou Mexicaans?

Zoals je weet vinden wij ‘lagen’ in een burger belangrijk. Door een burger in lagen op te bouwen heb je bij elke hap een explosie aan smaak in je mond. Een echte Mexicaanse burger heeft ook verschillende lagen; we gaan van een sappige salsa naar een smaakvolle burger, romige cheddar, pittige jalapenos en we eindigen bij krokante nacho’s! Mexicaanser kunnen wij het niet maken. Om het nog beter te maken hebben wij het gehakt gekruid met een lekkere rub en jalapeno en maïs er doorheen gemengd.

Smashburger

De Mexicaanse burger is een echte smashburger. Dat houdt in dat je de burger bereidt op een gloeiend hete grillplaat (plancha). Je drukt hierbij de burger hard aan; dit geeft een lekkere dichtgeschroeide burger als resultaat. Super lekker!

Bereiding

Voorbereiding

ca. 30 min

Bereid je BBQ voor om op hoge temperatuur te grillen. Leg de plancha direct boven de kolen zodat deze op kan warmen.

Snijd de jalapeno fijn en meng dit samen met de kruidenrub en mais met het gehakt.

Vorm 4 gelijke ballen gehakt en laat deze even kort opstijven in de koelkast.

Bereiding

ca. 30 minuten

Druk de ballen met flink wat kracht plat op de gloeiend hete plancha (grillplaat). Je hoort het vlees hard sissen en je ziet er de sappen er uit lopen. Dit lijkt niet de bedoeling maar dat is het wel! Je krijgt hierdoor namelijk de perfecte ‘maillard-reactie’, oftewel een krokant korstje.

Gril intussen de burgerbroodjes lekker krokant. Hiermee voorkom je dat de broodjes zich volzuigen met vocht en dus zompig worden.

Draai de burgers om en druk weer aan. Leg nu de verse cheddar op de burgers en laat deze smelten.

Beleg je broodje met de tomatensalsa, daarna de 2 burgers, vervolgens de schijfjes jalapeno en tot slot een handje nacho chips. Serveer met een lekker zonnig biertje, eet smakelijk!

Disclaimer

De volgende producten in dit bericht zijn gesponsord:

Weber Summit Kamado door Weber Nederland.
– Houtskool door ECHTGOED
– Rundergehakt door Meatfish

Bedankt!

Niels

Mijn doel is om jou met spannende gerechten, interessante blogs en leuke video’s te inspireren! Wij kunnen niet meer zonder BBQproof, nu jij nog! #dontskipbbqday

Lees meer

Nog geen berichten

Laat een reactie achter

Ca. 60 min.

Benodigdheden

  • 400g riblapgehakt

  • Verse cheddarkaas

  • Handje Nachochips

  • Tomatensalsa

  • 2 jalapenos

  • Kruidenrub

  • 2 burgerbollen

  • Klein blikje maïs

Gerelateerde video

Blijf op de hoogte van al onze recepten, tips en BBQ-avonturen

star_rate

Vergelijkbare recepten

star_rate
Bastiaan Gegrilde rosbief met mosterd en rozemarijn

Een mooie rosbief ingesmeerd met mosterd, worcestersaus en rozemarijn.

Bekijk recept play_arrow
Niels Diamanthaas

Een heerlijk stukje vergeten vlees!

Bekijk recept play_arrow
Bastiaan Picanha met chimichurri

Eén van de barbecue klassiekers uit Argentinie!

Bekijk recept play_arrow