Marokkaanse hotdog: Lamsmerguez met yoghurt-harissa en munt
ca. 60 min.
Ingredienten
4 hotdog broodjes
Verse munt
3 el yoghurt
2 tl harissa
1/2 limoen
1/4 komkommer
50 ml. appelcider azijn
50 ml. water
1 tl. suiker
Hotdog
Saus
Zoet-zure komkommer
Marokkaanse hotdog: Lamsmerguez met yoghurt-harissa en munt
De hotdog met lamsmerquez! De hotdog is een van onze nieuwe favoriete gerechten. Je kan er zo veel kanten mee op. Dat maakt het een gerecht dat nooit verveeld. Onze vorige twee varianten, de klassieke en de Mexicaanse, zijn erg in de smaak gevallen. Dat betekent dus tijd voor een nieuwe variant!
Texels lamsvlees
Sinds wij in mei ons eigen Texelse lam-pakket ontvingen draait de receptmachine volop (check onze review). We hebben natuurlijk al een overheerlijke lamsbout gemaakt maar er zat meer vlees in het pakket. Bij het zien van de lamsmerguez dachten wij allebei direct aan een hotdog! Voor diegene die het niet weten: een merguez is een pittig gekruid worstje uit de Noord Afrikaanse keuken. Ze zijn vaak donker van kleur en een stuk dunner vergeleken met de Nederlandse saucijs.
De Marrokaanse hotdog
Harissa is gelijk het eerste wat bij ons naar boven komt als basis voor deze hotdog. Harissa is namelijk een Noord-Afrikaanse sambal op basis van paprika. Omdat de merguez van zichzelf al pittig is hebben wij er yoghurt-harissa gemaakt. Door yoghurt met harissa te mengen krijg je een heerlijke licht pittige saus. En uiteraard mag verse munt ook niet ontbreken. Al deze smaken samen maakt het een smaaksensatie. Ze passen perfect bij het lamsworstje.
De smaak van de lams merguez
De lams mergeuz is een hele toegankelijke BBQ worst. Het worstje past perfect in een hotdog broodje en is ook lekker gekruid. Doordat de merguez gekruid is, is de lamssmaak heel zacht en op de achtergrond.
Enjoy!
Bereiding
Voorbereiding
ca. 30 minuten
Pak en schaaltje en voeg daar 50 ml appelcider azijn, 50 ml water en 1 tl suiker aan toe. Roer even goed door elkaar tot de suiker is opgelost. Was de 1/4 komkommer en snijd in dunne plankjes. Voeg alles in het bakje met zoet-zure mengsel tot de komkommer helemaal onderstaat. Je hebt ongeveer 3 plakjes per hotdog nodig. Dek de zoet-zure komkommer af en laat minimaal 30 minuten rusten.
Bereid de BBQ voor om direct te grillen op ongeveer 180°C
Maak vervolgens ook de harissa-yoghurt saus door 3 el yoghurt, 2 tl harissa en de sap van 1/2 limoen te mengen. Zet in een bakje apart. Snijd ook de munt alvast fijn.


Snijd de lams merguez worstjes voorzichtig kruislings in. Dit doen we om de spanning van de worst te halen. Zo kan je straks veel makkelijker je hotdog eten.

Bereiding
ca. 30 min.
Leg de lamsmerguez in de indirecte zone van de BBQ en sluit het deksel. Snijd na een kwartier de broodjes in en smeer er wat olie op. Open het deksel van de BBQ en grill de broodjes even kort aan.


Wanneer de worstjes een kerntemperatuur hebben van 72°C zijn ze klaar.

Beleg de de broodjes met een paar plakjes zoet-zure komkommer en leg daar de lamsmerguez op. Smeer er nog de heerlijke harissa-yoghurt saus op en leef je uit met de munt. De Marrokaanse hotdog is klaar!
Eet smakelijk!

Disclaimer
De volgende artikelen uit dit artikel zijn gesponsord:
– Lamsmerguez van koopeenkoe.nl (Grutto)
– Kamado Joe Classic 3 door Kamado Joe
– ECHT premium houtskool
Grutto, Kamado Joe en ECHT bedankt. 🙂
Bastiaan
BBQ-en draait voor mij om lekker eten en gezelligheid. Samen met familie of vrienden genieten van heerlijke gerechtjes van de BBQ. Of het nu vis, vlees of vegetarisch is. Het liefst steek ik de BBQ elke dag aan!
Lees meerBlijf op de hoogte van al onze recepten, tips en BBQ-avonturen
Vergelijkbare recepten
star_rate
Steak tartare van bavette
Waan je in een restaurant met deze heerlijke steaktartare

Procureur in mosterd en butchers paper, waanzinnig malse pulled pork
Pak je procureur in met butchers paper voor een heerlijk resultaat.

Libanese lamsgehaktballetjes
Sappig lamsgehakt met pittige kruiden, heerlijk voor bij de borrel
Nog geen berichten
Laat een reactie achter