bbqproof.nl Recepten Vlees Libanese lamsgehaktballetjes

Libanese lamsgehaktballetjes

star_rate
Libanese lamsgehaktballetjes

Ca. 90 min.

Ingredienten

    • 300g lamsgehakt

    • 2 tenen knoflook

    • 2 cm gember

    • 1 sjalot

    • 20g tomatenpuree

    • Bosje koriander

    • 2 el harissa

    • Olijfolie

    • 2 tl paprikapoeder

    • 1 tl zout

    • 1 tl kaneel

    • 1 tl komijn

    • handje gepelde pistache noten

Libanese lamsgehaktballetjes

Libanese lamsgehaktballetjes

Een gerechtje met lamsvlees vind ik altijd leuk om te maken. Het is net even wat anders qua smaak dan dat je gewend bent. Ik was dan ook meteen enthousiast toen Bastiaan een recept voor Libanese lamsballetjes uit het boek SLA liet zien. Hij was benieuwd naar dit recept dus hebben we dit omgetoverd tot een lekkere snack van de BBQ. Zo snel kan het gaan!

De pittige kruiden passen perfect bij de uitgesproken smaak van het lamsvlees. Dit is dan ook zeker een blijvertje om eens bij een borrel te serveren. Belangrijk bij lamsvlees is dat je vers vlees gebruikt van een betrouwbare slager. Hiermee voorkom je dat je vlees krijgt van een ouder lam wat zo’n sterke smaak heeft.

Bereiding

Voorbereiding

Ca. 20 min.

Snijd de sjalot, gember, knoflook en koriander fijn. De pistache nootjes kan je grof vermalen. Meng dit alles met het lamsgehakt, de tomatenpuree en de harissa tot een geheel. Vorm vervolgens balletjes van ongeveer 3 cm. Laat de lamsballetjes ongeveer 30 minuten opstijven in de koelkast. Hiermee voorkom je dat de balletjes uit elkaar vallen zodra je ze op de BBQ legt.

Bereid de BBQ voor om indirect te grillen op een temperatuur van ongeveer 180 graden.

Bereiding

Ca. 60 min.

Als de BBQ op temperatuur is leg je de balletjes op de indirecte kant van de BBQ.

Wij hebben de balletjes in een cirkel rond de kolen gelegd. De kolenbakjes staan in het midden van de BBQ.

Sluit voorzichtig de deksel en relax! Check na ongeveer 60 minuten de temperatuur van de lamsballetjes. Als deze een kerntemperatuur hebben van 70°C mogen ze van de BBQ. Serveer ze direct met een lekkere knoflooksaus. Eet smakelijk!

Disclaimer


Disclaimer.
De volgende producten uit dit artikel zijn gesponsord.

-Lamsgehakt door Meatfish.nl

Meatfish bedankt. 🙂

Niels

Mijn doel is om jou met spannende gerechten, interessante blogs en leuke video’s te inspireren! Wij kunnen niet meer zonder BBQproof, nu jij nog! #dontskipbbqday

Lees meer

Nog geen berichten

Laat een reactie achter

Ca. 90 min.

Benodigdheden

    • 300g lamsgehakt

    • 2 tenen knoflook

    • 2 cm gember

    • 1 sjalot

    • 20g tomatenpuree

    • Bosje koriander

    • 2 el harissa

    • Olijfolie

    • 2 tl paprikapoeder

    • 1 tl zout

    • 1 tl kaneel

    • 1 tl komijn

    • handje gepelde pistache noten

Gerelateerde video

Blijf op de hoogte van al onze recepten, tips en BBQ-avonturen

star_rate

Vergelijkbare recepten

star_rate
Niels Gegrilde karbonade met satésaus

Jaja, weer een guilty pleasure van BBQproof

Bekijk recept play_arrow
Bastiaan Lamsballetjes met harissa

Sappige lamsgehaktballetjes met eigengemaakte harissa? Jazeker!

Bekijk recept play_arrow