Libanese lamsgehaktballetjes
Ca. 90 min.
Ingredienten
300g lamsgehakt
2 tenen knoflook
2 cm gember
1 sjalot
20g tomatenpuree
Bosje koriander
2 el harissa
Olijfolie
2 tl paprikapoeder
1 tl zout
1 tl kaneel
1 tl komijn
handje gepelde pistache noten
Libanese lamsgehaktballetjes
Een gerechtje met lamsvlees vind ik altijd leuk om te maken. Het is net even wat anders qua smaak dan dat je gewend bent. Ik was dan ook meteen enthousiast toen Bastiaan een recept voor Libanese lamsballetjes uit het boek SLA liet zien. Hij was benieuwd naar dit recept dus hebben we dit omgetoverd tot een lekkere snack van de BBQ. Zo snel kan het gaan!
De pittige kruiden passen perfect bij de uitgesproken smaak van het lamsvlees. Dit is dan ook zeker een blijvertje om eens bij een borrel te serveren. Belangrijk bij lamsvlees is dat je vers vlees gebruikt van een betrouwbare slager. Hiermee voorkom je dat je vlees krijgt van een ouder lam wat zo’n sterke smaak heeft.
Bereiding
Voorbereiding
Ca. 20 min.
Snijd de sjalot, gember, knoflook en koriander fijn. De pistache nootjes kan je grof vermalen. Meng dit alles met het lamsgehakt, de tomatenpuree en de harissa tot een geheel. Vorm vervolgens balletjes van ongeveer 3 cm. Laat de lamsballetjes ongeveer 30 minuten opstijven in de koelkast. Hiermee voorkom je dat de balletjes uit elkaar vallen zodra je ze op de BBQ legt.
Bereid de BBQ voor om indirect te grillen op een temperatuur van ongeveer 180 graden.

Bereiding
Ca. 60 min.
Als de BBQ op temperatuur is leg je de balletjes op de indirecte kant van de BBQ.
Wij hebben de balletjes in een cirkel rond de kolen gelegd. De kolenbakjes staan in het midden van de BBQ.
Sluit voorzichtig de deksel en relax! Check na ongeveer 60 minuten de temperatuur van de lamsballetjes. Als deze een kerntemperatuur hebben van 70°C mogen ze van de BBQ. Serveer ze direct met een lekkere knoflooksaus. Eet smakelijk!



Disclaimer
Disclaimer.
De volgende producten uit dit artikel zijn gesponsord.
-Lamsgehakt door Meatfish.nl
Meatfish bedankt. 🙂
Niels
Mijn doel is om jou met spannende gerechten, interessante blogs en leuke video’s te inspireren! Wij kunnen niet meer zonder BBQproof, nu jij nog! #dontskipbbqday
Lees meerBlijf op de hoogte van al onze recepten, tips en BBQ-avonturen
Vergelijkbare recepten
star_rate
Gegrilde karbonade met satésaus
Jaja, weer een guilty pleasure van BBQproof

Lamsballetjes met harissa
Sappige lamsgehaktballetjes met eigengemaakte harissa? Jazeker!

Gyros van het spit met Griekse groenten
Zo maak je de lekkerste Gyros op de BBQ
Nog geen berichten
Laat een reactie achter