Lamsrack met groene Italiaanse kruidenkorst
Ca. 40 minuten
Ingredienten
1 lamsrack van Meatfish.nl
15 gr. verse basilicum
15 gr. verse peterselie
15 gr. verse munt
30 gr. Parmezaanse kaas
1 el. olijfolie
Peper en zout
Lamsrack met groene Italiaanse kruidenkorst
Lamsrack met een kruidenkorst. Dit is weer zo’n gerecht die ik vaak voorbij heb zien komen op bijvoorbeeld Pinterest of Instagram. En nu was het eindelijk tijd om hier een BBQproof variant van te maken. De receptuur is dan ook een combinatie van verschillende recepten die ik tegen ben gekomen in mijn zoektocht naar de perfecte lamsrack met kruidenkorst. Ik heb het overigens wel simpel gehouden met 3 verse groene kruiden en Parmezaanse kaas, een Italiaanse variant dus! Maar ik verzeker je dat dit een succes wordt! Nb. Mocht je het vlees ‘gewoon’ naturel willen bereiden hebben we daar ook een lekker recept voor!
Lamsrack
Mensen hebben soms een vooroordeel over lamsvlees. Het smaakt naar ‘boerderij’ of het is zo sterk van smaak. Kans is groot dat deze mensen schapenvlees hebben gegeten. Lamsvlees krijgt namelijk een sterkere smaak zodra het beest ouder wordt. Over het algemeen geldt: hoe jonger het lam hoe malser het vlees en fijner de smaak. Overigens heeft ook de voeding van het lam invloed op de smaak van het vlees. Koop je vlees bij een goede slager waarbij je weet waar het vlees vandaan komt. Zo voorkom je een vervelende ervaring!
Bereiding
Voorbereiding
Ca. 10 minuten
Bereid je BBQ voor om indirect te grillen op ongeveer 150°C.
Haal de lamsrack 30 minuten van te voren uit de koelkast. Snijd de kruiden fijn en meng dit samen met de Parmezaanse kaas, olijfolie en peper en zout tot een stevig mengsel. Je kan dit natuurlijk ook in een keukenmachine doen. 🙂

Bereiding
Ca. 30 min
We gaan de lamsrack eerste even kort direct grillen boven de kolen. Handig als de dan de botjes buiten de BBQ houdt. Daarmee voorkom je dat deze verbranden. We grillen de lamsrack ongeveer 1,5 minuut per kant.


Als het vlees rondom dichtgeschroeid is verplaatsen we het rack naar de indirecte kant van de BBQ. Smeer het kruidenmengsel op het vlees. Check die gave kleuren!

We garen het vlees tot ongeveer 53°C kerntemperatuur. Dit duurde bij ons ongeveer 30 minuten. Haal het rack van de BBQ en laat even rusten onder een theedoek (dan blijft je korstje lekker krokant).

Snijd de lamsrack langs de botjes en serveer direct. Eet smakelijk!

Disclaimer
De volgende producten uit dit artikel zijn gesponsord.
– Lamsrack van Meatfish.nl
– Weber Master Touch Premium door Weber NL
– ECHT premium houtskool
Meatfish, ECHT en Weber bedankt. 🙂
Niels
Mijn doel is om jou met spannende gerechten, interessante blogs en leuke video’s te inspireren! Wij kunnen niet meer zonder BBQproof, nu jij nog! #dontskipbbqday
Lees meerVergelijkbare recepten
star_rate
Gegrilde rosbief met mosterd en rozemarijn
Een mooie rosbief ingesmeerd met mosterd, worcestersaus en rozemarijn.

Poolse hotdog met Kielbasa van de BBQ
Een nog verborgen Poolse parel van de grill!

Zomerse stoofpot van de BBQ
Wat nou alleen stoven in de winter? Deze stoof is juist super lekker in de zomer!
Nog geen berichten
Laat een reactie achter