bbqproof.nl Recepten Vlees Kalfsentrecote met salsa verde

Kalfsentrecote met salsa verde

star_rate
Kalfsentrecote met salsa verde

Ca. 60 min.

Ingredienten

Kalfsentrecote met salsa verde

Kalfsentrecote met salsa verde

Kalfsentrecote. Ik heb een aantal lievelingsgerechten met vlees en deze hoort daar zeker bij. Ik heb dit gerecht dan ook al vaker gemaakt maar nog nooit ben ik in de pen geklommen om deze fijne ervaringen te kunnen delen. Tot nu!

Kalfsvlees typeert zich door een zachte smaak en enorme malsheid. Waar je bijvoorbeeld bij rundvlees sukade moet stoven (of grillen als je de zeen weg haalt ;)) kan je een kalfssukade gewoon grillen als een biefstuk. Bedenk je dan een mals onderdeel zoals de entrecote maar dan van kalf. Dat smelt alleen al door er naar te kijken! Zo lekker!

Maar alleen kalfsentrecote is zo saai hoor ik je denken. Speciaal voor jou hebben we dit mooie vlees gecombineerd met: de salsa verde. Deze salsa is het groene broertje van de salsa rossa. Door fijne smaakvolle kruiden te gebruiken wordt dit een subtiele saus die de smaak van het vlees in waarde laat. Denk aan een chimichurri. Deze saus is iets pittiger en is volgens ons daarom beter geschikt voor rundvlees. Maar hee, ieder z’n eigen smaak he!

Bereiding

Voorbereiding

Ca. 10 min.

Haal de entrecote uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Snijd vervolgens de vetkap van de entrecote kruislings in. Dit voorkomt dat het vlees onder spanning komt te staan tijdens de bereiding. Bestrooi het vlees met zout.

Bereid je BBQ voor om indirect te grillen op 150°C.

Bereiding

Ca. 50 min.

Leg de entrecote op de indirecte kant van de BBQ en sluit de deksel. Je hebt nu mooi de tijd om je salsa verde te maken.

Als de entrecote een kerntemperatuur heeft van 48 graden verplaatsen we het vlees naar de directe kant van de BBQ om de vetkap lekker krokant te grillen. We willen geen vlammen en gaan dus niet affakelen. Door de vlammen wordt het vet zwart en dat wil je niet. Grill de entrece niet te lang direct want dan wordt jouw vlees te gaar. Wij hebben ongeveer 1 minuut per kant aangehouden.

Laat de entrecote even rusten onder een theedoek en serveer vervolgens met de salsa en verse patat.

Eet smakelijk!

Disclaimer

De volgende producten uit dit artikel zijn gesponsord.

– Verse kalfsentrecote door meatfish.nl
Weber Master Touch Premium door Weber NL

Meatfish en Weber bedankt. :-)

Niels

Mijn doel is om jou met spannende gerechten, interessante blogs en leuke video’s te inspireren! Wij kunnen niet meer zonder BBQproof, nu jij nog! #dontskipbbqday

Lees meer

Nog geen berichten

Laat een reactie achter

Ca. 60 min.

Benodigdheden

Gerelateerde video

Blijf op de hoogte van al onze recepten, tips en BBQ-avonturen

star_rate

Vergelijkbare recepten

star_rate
Bastiaan Zelfgemaakte grillworst

De knaller op elk feestje maar dan zelf gemaakt!

Bekijk recept play_arrow
Bastiaan Côte de Boeuf

Dit mythische stuk vlees MOET je eens gemaakt hebben!

Bekijk recept play_arrow
Bastiaan Lamsballetjes met harissa

Sappige lamsgehaktballetjes met eigengemaakte harissa? Jazeker!

Bekijk recept play_arrow