Kalfsburger met tonijnmayonaise
Ca. 30 mins.
Ingredienten
250g kalfsgehakt (voor 2 burgers)
1 tl zout
1 tl tijm
0,5 tl uienpoeder
0,5 tl knoflookpoeder
snufje peper
Flinke hand veldsla
2 mooie bakkersbollen
Tonijn uit blik (ca. 60 gram)
2 el mayonaise
0,5 ansjovis uit blik
2 tl kappertjes
2 tl olijfolie
1 tl citroensap
Peper en zout
Burger
Tonijnmayonaise
Kalfsburger met tonijnmayonaise
Kalfsvlees vind ik serieus lekker maar ik moet bekennen dat ik het eigenlijk best weinig eet. Ik denk dat dit ligt aan de beperkte bekendheid van kalfsvlees. Ook BBQproof hebben we ook enkel nog maar de bovenbil van dit prachtige dier gemaakt terwijl in principe dezelfde onderdelen als die van het rund gebruikt kunnen worden.
Maar BBQproof to the rescue! Wij gaan meer met kalfsvlees doen! Kalfsvlees typeert zich door een zachte smaak en fijne structuur. Dat zorgt er voor dat het echt een feestje is op je bord. Om niet te hard van stapel te lopen beginnen we met een makkelijk gerecht met kalfsvlees; een burger!
Dit gerecht klinkt als het bekende Italiaanse gerecht ‘Vitello Tonato’ waarbij kalf (vaak fricandeau) en tonijn worden gecombineerd tot een echte smaaksensatie. Eigenlijk klopt dat ook wel want ik ben zelf echt dol op Vitello Tonato en we waren op zoek naar een nieuw type burger. ‘Waarom dan niet met vers kalfsgehakt een burger maken en deze combineren met een zelfgemaakte tonijnmayonaise?’ stelde ik voor aan Bastiaan. Zo gezegd, zo gedaan!
En wajoo, wat was dit goed zeg! Het mooie lichtroze vlees van het kalf perfect gegrild en geserveerd op een lekkere bol van de warme bakker. Ik ben alweer onderweg naar de bakker en de slager! Doei!
Bereiding
Voorbereiding
Ca. 15 min.
Meng het gehakt met de tijm, peper & zout en het uipoeder tot een glad mengsel. Kneed er mooie burgers van en druk voorzichtig met je duim een kuiltje in de burger. Laat het vlees nu opstijven in de koelkast.


Doe de tonijn, ansjovis, mayonaise, kappertjes, olie, citroensap in een kom en maak deze glad met een staafmixer. Proef en voeg naar smaak nog peper en zout toe. Tadaa, de tonijnmayonaise! 😉

Bereiding
Ca. 15 min.
Zorg dat je BBQ flink heet is (+/- 250 graden). Wij hebben de stoere Seargrate gebruikt voor de mooie grillmarks. Maat je rooster goed schoon met olijfolie en een beetje keukenpapier. Je krijgt dan mooie bruine strepen i.p.v. zwarte ;-).
Smeer een klein beetje olijfolie op de bakkersbollen en gril deze kort boven de kolen. Dit gaat heel snel dus blijf erbij.

Leg de burgers daarna op de directe kant van de BBQ, rechtstreeks boven de kolen dus.
We draaien de burgers max. 1 keer. Je kan het beste draaien zodra de burger makkelijk loslaat van het rooster. Aanschouw nu je fantastische grillstrepen op je burger. Wij hebben de burgers voor ongeveer 2 minuten per kant gegrild.

Beleg nu de broodjes met de veldsla. Leg de burger er op en doe er een flinke lepel mayonaise op. Aanschouw nu de vitello tonato burger: smakelijk en sappig gehakt met een pittige tonijn mayonaise! Eet smakelijk!

Disclaimer
De volgende producten uit dit artikel zijn gesponsord.
– Vers kalfsgehakt door Meatfish.nl
– Weber Master Touch Premium door Weber NL
Meatfish en Weber bedankt. 🙂
Niels
Mijn doel is om jou met spannende gerechten, interessante blogs en leuke video’s te inspireren! Wij kunnen niet meer zonder BBQproof, nu jij nog! #dontskipbbqday
Lees meerBlijf op de hoogte van al onze recepten, tips en BBQ-avonturen
Vergelijkbare recepten
star_rate
Malse Coca Cola spareribs met cola barbecuesaus.
Zoete spareribs met colasmaak!

Truffelburger met zomertruffel, parmaham en champignons
Een hamburger met echte truffel!

Surf&Turf spiesje: garnalen en chorizo op een stokje
De land en zee samen op 1 spiesje!
Nog geen berichten
Laat een reactie achter