Cheddar jalapeno hotdog met friszure coleslaw
Cheddar jalapeno hotdog met friszure coleslaw
De Hotdog, jazeker! Dit is weer zo’n gerecht wat iedereen kent en lekker vindt. De klassieke hotdog is in onze ogen een bock-worst op en zacht wit ‘puntje’ (uiteraard van de bakker) met zuurkool, ketchup en mosterd. Je eet het broodje ‘uit het vuistje’ waarbij je al balancerend de zwaartekracht trotseert om te zorgen dat er geen saus op je kleren komt. Heerlijk! Alleen wij vonden het leuk om aan deze klassieker een twist te geven.
Instagram
Onze fans op Instagram hebben dit broodje al eens voorbij zien komen. Op onze ‘insta’ plaatsen wij namelijk veel foto’s die nóg geen recept zijn.. (dus volgtip: Instagram/bbqproof :-P) Het heeft even geduurd maar ons recept wordt eindelijk aan de wereld bekend gemaakt! Dus pak een stoel, ga zitten en bereid je voor op een achtbaan aan smaken.
Cheddar jalapeno worst
Het leuke aan dit recept is dat het eigenlijk te simpel is voor woorden. Wij spelen zelfs een klein beetje vals door kant-en-klare worsten te gebruiken. Je kan uiteraard zelf worsten gaan draaien maar dit vonden wij wel zo makkelijk. We hebben ook niet zomaar een worst gekozen voor dit gerecht. Het gaat hier om ‘Jalapeno- Cheddar – worsten’ van het merk Home Made. Deze zijn serieus vet lekker helemaal in combinatie met onze friszure coleslaw!
Bereiding
Voorbereiding
10 minuten
Als eerste gaan we zelf de coleslaw maken. Zie hier ons recept wat wij gebruikt hebben.
Bereid vervolgens de BBQ voor om indirect te grillen op ongeveer 200 graden.
Bereiding
Ca. 20 min.
Leg de worstjes op de indirecte kant de BBQ. Hiermee voorkom je dat de worstjes te snel garen en open knappen (trust me, we’ve been there :)). Dat zou zonde zijn want je wilt de sappen natuurlijk in het vlees houden in plaats van in je BBQ.
Na ongeveer 30 minuten waren onze worsten klaar. .. Houdt dus geduld en lekker indirect grillen voor de perfect worst.


Beleg de broodjes met de verse coleslaw, de worsten en strooi er wat krokante uitjes over heen. Als laatste nog een toef barbecuesaus en je hotdog 2.0 is klaar.
Super simpel maar mega lekker. Eet smakelijk!


Disclaimer
De volgende producten uit dit artikel zijn gesponsord.
– Worstjes van Home Made door Meatfish
– Bast ONE Briketten door BAST
– De WGA BBQ door Weber Nederland
Meatfish, Bast en Weber NL bedankt. 🙂
Niels
Mijn doel is om jou met spannende gerechten, interessante blogs en leuke video’s te inspireren! Wij kunnen niet meer zonder BBQproof, nu jij nog! #dontskipbbqday
Lees meerVergelijkbare recepten
star_rate
Birria taco’s: Mexicaanse wraps met langzaam gegaard draadjesvlees
Gevulde wraps met langzaamgegaarde riblappen, rode ui, peper en cheddar!

De lekkerste dikbevleesde spareribs
Met deze spareribs maak je iedereen helemaal gek!

Libanese lamsgehaktballetjes
Sappig lamsgehakt met pittige kruiden, heerlijk voor bij de borrel
Nog geen berichten
Laat een reactie achter