bbqproof.nl Recepten Vlees Hot & fast iberico sparerib met knoflooksaus

Hot & fast iberico sparerib met knoflooksaus

star_rate
Hot & fast iberico sparerib met knoflooksaus

ca. 1 uur

Ingredienten

    Spareribs
    Knoflooksaus
    • 2 tenen knoflook

    • 3 el mayo

    • 1 el grove mosterd

    • 1/2 el witte wijn

    • 1 tl olijfolie

    • Verse peterselie (paar takjes)

    • Verse bieslook (paar takjes)

    • Peper en zout naar smaak

    Overige
    • Rookchunks / snippers

    • Smokersbox (wanneer je een gas bbq hebt)

Hot & fast iberico sparerib met knoflooksaus

Hot & fast iberico sparerib met knoflooksaus

Hot & fast spareribs?! Dat kan zeker! Met dit recept grillen we iberico spareribs in een uur op de BBQ. Dus als je geen tijd hebt om 5 tot 6 uur te wachten, dan is dit recept een uitkomst voor jou!

Dit recept kan je totaal niet vergelijken met de klassieke spareribs. Waarbij het vlees bij de 3-2-1 methode van het botje glijdt, zal je voor deze ribs toch iets meer je best moeten doen om het vlees van het botje te krijgen. Maar doordat we iberico spareribs gebruiken, is het vlees nog steeds super mals en sappig. Hierdoor krijg je een totaal andere beleving. De heerlijke rooksmaak, sappig vlees en toch lekker kluiven. Een top combinatie. Zet maar alvast een paar biertjes koud!

Spareribs met knoflooksaus

Bij deze spareribs serveren we een heerlijke zelfgemaakte knoflooksaus. En over deze klassieke combinatie hoeft ik natuurlijk niet veel te vertellen. Welk restaurant of grand cafe serveert er geen knoflooksaus bij spareribs?! Gewoon super lekker, helemaal als je de knoflooksaus zelf maakt.

Spareribs van het Iberico varken

Je hebt vast wel eens van het Iberico varken gehoord? Dit is een varken afkomstig uit Spanje en Portugal (samen worden deze landen ook wel het Iberisch schiereiland genoemd). Het Iberico varken staat bekend door een een intense marmering van het vlees, hierdoor is het veel vetter en zorgt het voor een onvergetelijke smaakervaring. Dit komt door de unieke levensstijl van het Iberico varken. Ze zwerven namelijk door eikenbossen en voeden zich met eikels, wat resulteert in een rijke en nootachtige smaak. Iberico vlees past dan ook perfect bij de BBQ.

Bereiding

Voorbereiding

Ca. 15 min

Maak de BBQ gereed om indirect te grillen op 200°C.

Ontvlies de spareribs en kruid met je favoriete kruiden rub. Heb je nog niet eerder het vlies van een sparerib verwijderd? Check dan deze handige video.

Maak ondertussen je zelfgemaakte knoflooksaus door alle ingredienten te mixen. Wil je een uitgebreid recept lezen. Bekijk ons knoflooksaus recept dan hier.

Bereiding

Ca. 1 uur

Wanneer de BBQ op temperatuur is, leg je wat rookhout tussen de kolen of in je smokerbox. Wij hebben snippers gebruikt in onze gas bbq. Maar je kan uiteraard ook chunks gebruiken. Deze roken wat langer, en geven dus meer rooksmaak af.

Sluit het deksel van de BBQ.

Na een uur heb ik de spareribs van de BBQ gehaald. Serveer op een plank met wat knoflooksaus en genieten maar!

Disclaimer

De volgende producten in dit recept zijn gesponsord:

Sparerib kruidenmix door van Beekum Specerijen.

Dit recept en fotografie zijn eigendom van BBQproof en mogen niet zonder toestemming gebruikt worden. Neem voor de mogelijkheden contact op met ons.

Bastiaan

BBQ-en draait voor mij om lekker eten en gezelligheid. Samen met familie of vrienden genieten van heerlijke gerechtjes van de BBQ. Of het nu vis, vlees of vegetarisch is. Het liefst steek ik de BBQ elke dag aan!

Lees meer

Nog geen berichten

Laat een reactie achter

ca. 1 uur

Benodigdheden

    Spareribs
    Knoflooksaus
    • 2 tenen knoflook

    • 3 el mayo

    • 1 el grove mosterd

    • 1/2 el witte wijn

    • 1 tl olijfolie

    • Verse peterselie (paar takjes)

    • Verse bieslook (paar takjes)

    • Peper en zout naar smaak

    Overige
    • Rookchunks / snippers

    • Smokersbox (wanneer je een gas bbq hebt)

Gerelateerde video

Blijf op de hoogte van al onze recepten, tips en BBQ-avonturen

star_rate

Vergelijkbare recepten

star_rate
Niels Gegrilde tomahawk steak

Haal de oermens in je naar boven met dit prachtige stuk vlees!

Bekijk recept play_arrow
Bastiaan Birria taco’s: Mexicaanse wraps met langzaam gegaard draadjesvlees

Gevulde wraps met langzaamgegaarde riblappen, rode ui, peper en cheddar!

Bekijk recept play_arrow
Niels Langzaam gegaarde buikspekspiesjes

Een heerlijke snack met de echte low&slow smaak!

Bekijk recept play_arrow