bbqproof.nl Recepten Vlees Gegrilde (rib eye) steak met groene salsa

Gegrilde (rib eye) steak met groene salsa

star_rate
Gegrilde (rib eye) steak met groene salsa

Ca. 30 mins.

Ingredienten

    Vlees
    Groene salsa
    • 2 tenen knoflook

    • 3 tl. kappertjes (+ 1 voor de Spakenburgse touché)

    • 10g basilicum

    • 7g bieslook

    • 7g verse oregano

    • 7g platte peterselie

    • Sap van 1/2 limoen

    • 3 el olijfolie

    • Peper en zout naar smaak

Gegrilde (rib eye) steak met groene salsa

Gegrilde (rib eye) steak met groene salsa

Gegrilde ribeye steak! Vraag de gemiddelde BBQ naar zijn/haar favoriete stuk vlees en je zult vrijwel altijd dit antwoord krijgen. Ribeye steak is een enorm geliefd stukje rundvlees voor op de BBQ. Dit komt door de grote hoeveelheid vet die het vlees een waanzinnige smaak geeft. Helemaal op de BBQ! Door het op hoge temperatuur direct te grillen krijg je zo’n lekker krokant korstje op het vlees en is het waanzinnig sappig van binnen. Precies wat je wilt!

Boardsauce – salsa op de plank

In het boek ‘de Weber BBQ bijbel’ stond het recept van meneer Jamie Purviance (je weet wel, die man hebben wij geïnterviewd). Hij serveerde een dikke ribeye steak in een zogenaamde ‘board sauce’. Het komt er op neer dat je een berg met verse kruiden fijn snijdt en deze op de snijplank laat liggen. Als je dan het vlees gaat aansnijden mengen de sappen uit het vlees zich met de kruiden en krijg je echt vuurwerk op de bord. Helemaal top! Wij hebben ons recept losjes gebaseerd op dit recept. Wij hebben er enkel een kleine touché aangegeven door te spelen met de hoeveelheid kappertsies. Dat geeft net die extra kick die dit recept bijzonder maakt.

Salsa?

De kruiden die wij hebben gebruikt komen zie je vaker terug komen bij onze recepten. Het is dan ook eigenlijk een variant op de smaakvolle salsa verde of chimichurri!

Bereiding

Voorbereiding

Ca. 10 min.

Bereid de BBQ voor om direct te grillen op hoge temperatuur (>200°C).

Snijd de kruiden fijn en meng deze met de olijfolie en limoensap. Proef tussendoor en breng verder op smaak met peper en zout. Laat het mengsel liggen op de snijplank. We gaan straks de ribeye steaks namelijk aansnijden in de kruiden op de plank.

Bereiding

Ca. 20 min.

Wij hebben van een hele rib eye zelf steaks gesneden (ca. 3 cm dik) Mocht je deze nou niet in huis hebben haal dan mooie steaks bij de slager van 300g.

Gril de steaks rechtstreeks boven het houtskool. Na 4 minuten hebben wij de steaks omgedraaid. We hebben de ribeye steaks gegrild tot een kern temperatuur van 51°C, dit betekent een garing van ‘medium-rare’. Zo vinden wij ze het lekkerst!

Als de gewenste kerntemperatuur bereikt is haal je de steaks van de BBQ en laat je deze even rusten op de plank met de kruiden.

Na een paar minuten kan je de steaks aansnijden en extra op smaak brengen met peper en zout en direct serveren. Eet smakelijk!

Disclaimer

De volgende producten in dit bericht zijn gesponsord:

– Een hele ribeye door Meatfish.nl
– Houtskool door ECHTGOED
Kamado Joe Classic 3 door Kamado Joe

Bedankt!

Niels

Mijn doel is om jou met spannende gerechten, interessante blogs en leuke video’s te inspireren! Wij kunnen niet meer zonder BBQproof, nu jij nog! #dontskipbbqday

Lees meer

Nog geen berichten

Laat een reactie achter

Ca. 30 mins.

Benodigdheden

    Vlees
    Groene salsa
    • 2 tenen knoflook

    • 3 tl. kappertjes (+ 1 voor de Spakenburgse touché)

    • 10g basilicum

    • 7g bieslook

    • 7g verse oregano

    • 7g platte peterselie

    • Sap van 1/2 limoen

    • 3 el olijfolie

    • Peper en zout naar smaak

Gerelateerde video

Blijf op de hoogte van al onze recepten, tips en BBQ-avonturen

star_rate

Vergelijkbare recepten

star_rate
Bastiaan Dé BBQproof spareribs

De perfecte spareribs eens proberen? Check snel ons recept!

Bekijk recept play_arrow
Niels De klassieke 3-2-1 Spareribs

De klassieke spareribs volgens de 3-2-1 methode!

Bekijk recept play_arrow