Gegrilde (rib eye) steak met groene salsa
Ca. 30 mins.
Ingredienten
2 Ribeyes van 300g
2 tenen knoflook
3 tl. kappertjes (+ 1 voor de Spakenburgse touché)
10g basilicum
7g bieslook
7g verse oregano
7g platte peterselie
Sap van 1/2 limoen
3 el olijfolie
Peper en zout naar smaak
Vlees
Groene salsa
Gegrilde (rib eye) steak met groene salsa
Gegrilde ribeye steak! Vraag de gemiddelde BBQ naar zijn/haar favoriete stuk vlees en je zult vrijwel altijd dit antwoord krijgen. Ribeye steak is een enorm geliefd stukje rundvlees voor op de BBQ. Dit komt door de grote hoeveelheid vet die het vlees een waanzinnige smaak geeft. Helemaal op de BBQ! Door het op hoge temperatuur direct te grillen krijg je zo’n lekker krokant korstje op het vlees en is het waanzinnig sappig van binnen. Precies wat je wilt!
Boardsauce – salsa op de plank
In het boek ‘de Weber BBQ bijbel’ stond het recept van meneer Jamie Purviance (je weet wel, die man hebben wij geïnterviewd). Hij serveerde een dikke ribeye steak in een zogenaamde ‘board sauce’. Het komt er op neer dat je een berg met verse kruiden fijn snijdt en deze op de snijplank laat liggen. Als je dan het vlees gaat aansnijden mengen de sappen uit het vlees zich met de kruiden en krijg je echt vuurwerk op de bord. Helemaal top! Wij hebben ons recept losjes gebaseerd op dit recept. Wij hebben er enkel een kleine touché aangegeven door te spelen met de hoeveelheid kappertsies. Dat geeft net die extra kick die dit recept bijzonder maakt.
Salsa?
De kruiden die wij hebben gebruikt komen zie je vaker terug komen bij onze recepten. Het is dan ook eigenlijk een variant op de smaakvolle salsa verde of chimichurri!
Bereiding
Voorbereiding
Ca. 10 min.
Bereid de BBQ voor om direct te grillen op hoge temperatuur (>200°C).
Snijd de kruiden fijn en meng deze met de olijfolie en limoensap. Proef tussendoor en breng verder op smaak met peper en zout. Laat het mengsel liggen op de snijplank. We gaan straks de ribeye steaks namelijk aansnijden in de kruiden op de plank.

Bereiding
Ca. 20 min.
Wij hebben van een hele rib eye zelf steaks gesneden (ca. 3 cm dik) Mocht je deze nou niet in huis hebben haal dan mooie steaks bij de slager van 300g.

Gril de steaks rechtstreeks boven het houtskool. Na 4 minuten hebben wij de steaks omgedraaid. We hebben de ribeye steaks gegrild tot een kern temperatuur van 51°C, dit betekent een garing van ‘medium-rare’. Zo vinden wij ze het lekkerst!



Als de gewenste kerntemperatuur bereikt is haal je de steaks van de BBQ en laat je deze even rusten op de plank met de kruiden.
Na een paar minuten kan je de steaks aansnijden en extra op smaak brengen met peper en zout en direct serveren. Eet smakelijk!


Disclaimer
De volgende producten in dit bericht zijn gesponsord:
– Een hele ribeye door Meatfish.nl
– Houtskool door ECHTGOED
– Kamado Joe Classic 3 door Kamado Joe
Bedankt!
Niels
Mijn doel is om jou met spannende gerechten, interessante blogs en leuke video’s te inspireren! Wij kunnen niet meer zonder BBQproof, nu jij nog! #dontskipbbqday
Lees meerBlijf op de hoogte van al onze recepten, tips en BBQ-avonturen
Vergelijkbare recepten
star_rate
Short ribs
Wil je eens wat anders dan de bekende spareribs? Probeer dan eens de shortribs!

Gegrilde kogelbiefstuk met gebakken champignons en ui
Deze klassieker maar dan van de BBQ!

Porchetta, Italiaans buikspek van de BBQ
Deze Italiaanse klassieker wil je echt een keer gemaakt hebben!
Nog geen berichten
Laat een reactie achter