bbqproof.nl Recepten Vlees Diamanthaas

Diamanthaas

star_rate
Diamanthaas

Ca. 50 min.

Ingredienten

    • 4 geluksvogels

    • 2 stuks diamanthaas (á 400 gram)

    • Peper

    • Zout

    • Kerntemperatuurmeter

Diamanthaas

Diamanthaas

Diamanthaas. Het klinkt alsof het bij elke slager in een kluis wordt bewaard. Het tegendeel is echter waar! Dit prachtige stuk vlees valt namelijk onder het vergeten vlees. En dat is toch zonde (tenzij je het weet natuurlijk…:)). De diamanthaas heeft namelijk zo’n zachte structuur dat het bijna smelt op je tong. Dit komt omdat het geen werk heeft verricht, zoals bijvoorbeeld longhaas. Daarbij zijn het niet al te grote porties en is het goed betaalbaar! Rennen naar de slager dus!

De andere (iets minder chique) naam voor diamanthaas is jodenhaas. Deze naam heeft men aan dit stukje vlees gegeven omdat Joden volgens de Joodse spijswetten geen vlees van de achterbout eten. Om toch een soort biefstuk te kunnen verkopen sneed men dit prachtige stuk vlees uit de voorvoet.

Bereiding

Voorbereiding

ca. 10 min.

Laat de diamanthaas op kamertemperatuur komen en bestrooi voor dat het vlees op de BBQ gaat met zeezout.

Bereiding

Ca. 45 min.

Voor dit gerecht heb je niet veel nodig, de bereiding van diamanthaas is echt super makkelijk! Bereid de BBQ voor om indirect te grillen op een temperatuur van 200 graden. Bestrooi de diamanthaas met vers gemalen zeezout en leg hem op de indirecte kant van de BBQ. Steek je kerntemperatuurmeter in het dikste gedeelte van het vlees en stel deze in op een temperatuur van 48 graden. Sluit vervolgens de deksel.

Zodra het vlees 48 graden is verplaats (dit was bij ons na ongeveer 40 minuten want het vlees is niet erg groot / dik) je het naar de directe kant van de BBQ om hem kort te grillen. Doe dit voor ongeveer een minuut per kant. Pak het vlees vervolgens in met aluminium en laat het rusten voor 10 minuten. Na 10 minuten snijd je op de draad dunne plakjes en bestrooi je het vlees met vers gemalen peper en zout. Eet smakelijk!

Gril de diamanthaas indirect

Snijd op de draad mooie plakjes

Niels

Mijn doel is om jou met spannende gerechten, interessante blogs en leuke video’s te inspireren! Wij kunnen niet meer zonder BBQproof, nu jij nog! #dontskipbbqday

Lees meer

Alle reacties (4)

  1. Perfect recept, heb hem klein beetje anders gemaakt met een overheerlijk aubergine salade erbij

    Reactie door Willem op 13-10-2019 om 16:22

    • Klinkt heerlijk Willem!

      Reactie door Bastiaan op 14-10-2019 om 06:32

  2. Heerlijk stuk fleesch…
    Bedankt voor het mooie recept.

    Reactie door Franz op 06-05-2018 om 04:54

    • Dankje Franz! Eet smakelijk.

      Reactie door Bastiaan op 07-05-2018 om 19:58

Laat een reactie achter

Ca. 50 min.

Benodigdheden

    • 4 geluksvogels

    • 2 stuks diamanthaas (á 400 gram)

    • Peper

    • Zout

    • Kerntemperatuurmeter

Gerelateerde video

Blijf op de hoogte van al onze recepten, tips en BBQ-avonturen

star_rate

Vergelijkbare recepten

star_rate
Niels Zomerse stoofpot van de BBQ

Wat nou alleen stoven in de winter? Deze stoof is juist super lekker in de zomer!

Bekijk recept play_arrow
Niels Gegrilde rib eye

Een van de lekkerste steaks van de rund!

Bekijk recept play_arrow