bbqproof.nl Recepten Vlees Shaslick van diamanthaas met koffierub en chimichurrie

Shaslick van diamanthaas met koffierub en chimichurrie

star_rate
Shaslick van diamanthaas met koffierub en chimichurrie

Ca. 60 mins.

Ingredienten

Shaslick van diamanthaas met koffierub en chimichurrie

Shaslick van diamanthaas met koffierub en chimichurrie

Vraag de gemiddelde Nederlander naar zijn top 3 BBQ gerechten en de shaslick staat er tussen. Elke slager of supermarkt heeft deze ook in het assortiment. Nu maken wij graag onze eigen variant op bestaande ofklassieke gerechten dus hebben we ook onze eigen BBQproof shaslick gemaakt. En wel een hele bijzondere. Wij hebben het vlees namelijk gemarineerd in een koffie rub van onze vrienden van Van Beekum. Ik was in het begin best sceptisch maar ik kan je verzekeren dat het heerlijk is.  Je ruikt volop de koffie als je het vlees marineert maar zodra het gegrild is komt het subtiel terug.

Diamanthaas

Het vlees wat we gebruikt hebben is diamanthaas. Dit stuk vergeten vlees is perfect om te grillen op de BBQ. Het heeft een heerlijke structuur die je doet denken aan ossenhaas. Het is iets minder mals, maar het heeft meer smaak als je het mij vraagt. Goud! Wij hebben er ook een verse chimichurri bij geserveerd om het plaatje compleet te maken. Helemaal top!

Bereiding

Voorbereiding

ca. 15 minuten

Bereid  de BBQ voor om indirect te grillen op ongeveer 180°C.

Snijd de diamanthaas in blokjes van ongeveer 2,5 cm. Doe in een kom en voeg de koffierub toe. Laat even marineren. Snijd vervolgens de paprika en ui in gelijke stukken (ook ongeveer 2,5 cm).

Rijg de blokjes diamanthaas om en om met de paprika en ui op het spies.

Je kan eventueel ook de chimichurri maken maar het is veel lekkerder om dit een paar dagen vooraf te doen. Dan trekken de smaken goed in de olie.

Bereiding

ca. 45 minuten

Leg de spiesjes indirect op de BBQ en sluit de deksel.

Na ongeveer 20 minuten verplaats je de spiesjes direct boven de kolen. De spiesjes zijn klaar na ongeveer 30 seconden per kant. Als je twijfelt kan je ook een kernthermometer gebruiken. Het vlees moet een kerntemperatuur hebben van ongeveer 53°C. Pas op dat de ui en paprika niet verbranden.

Serveer direct met je zelfgemaakte chimichurri. Eet smakelijk!

Disclaimer

De volgende producten uit dit artikel zijn gesponsord.

ECHT premium houtskool
Koffie rub door Van Beekum kruiden
Diamanthaas van Meatfish.nl

Meatfish, Van Beekum en ECHT bedankt. 🙂

Niels

Mijn doel is om jou met spannende gerechten, interessante blogs en leuke video’s te inspireren! Wij kunnen niet meer zonder BBQproof, nu jij nog! #dontskipbbqday

Lees meer

Nog geen berichten

Laat een reactie achter

Ca. 60 mins.

Benodigdheden

Gerelateerde video

Blijf op de hoogte van al onze recepten, tips en BBQ-avonturen

star_rate

Vergelijkbare recepten

star_rate