bbqproof.nl Recepten Vlees Dé ultieme BBQ pizza: Pulled pork pizza met rode ui en knoflooksaus

Dé ultieme BBQ pizza: Pulled pork pizza met rode ui en knoflooksaus

star_rate
Dé ultieme BBQ pizza: Pulled pork pizza met rode ui en knoflooksaus

Ingredienten

Dé ultieme BBQ pizza: Pulled pork pizza met rode ui en knoflooksaus

Dé ultieme BBQ pizza: Pulled pork pizza met rode ui en knoflooksaus

Dé ultieme pizza van de BBQ is natuurlijk met pulled pork. Wanneer je aan BBQ denkt, is de kans vrij groot dat je ook een pulled pork denkt. Eén van de bekendste BBQ klassiekers die je wel eens gemaakt hebt of graag een keer wilt maken. Stel je belegt een pizza met pulled pork en maakt de pizza klaar op de BBQ, beter kan niet toch?

Dé BBQ pizza
Op voorhand weet je gewoon dat de combinatie met pulled pork en pizza gaat slagen. Denk maar eens aan een pizza shoarma. Elke pizza- en/of shoarmatent heeft deze wel op de menukaart staan. Omdat de combinatie van ‘vleesstukjes’ en pizza gewoon lekker is. Natuurlijk is pulled pork geen shoarma maar het qua structuur lijkt het op elkaar. Doordat pulled pork ook die lekkere rooksmaak heeft, krijg je nog meer BBQ smaakbeleving op je pizza. Bedenk daar nog een knapperige pizza korst, rode ui en zelfgemaakte knoflooksaus bij en je dag kan niet meer stuk.

Het geheim voor de lekkerste pizza
Wij zijn helemaal gek van pizza. Ondertussen weten we dan ook hoe je die perfecte pizza kan bereiden op de BBQ. In Heb jij daar nog moeite mee of ben je nieuwsgierig naar onze tips? Lees dan eens onze blogs over: de ideale pizza set-up voor de kamado BBQ of kettle BBQ én bekijk ons recept voor de perfecte pizza bodem.

NB. Voor dit recept gaan we er vanuit dat je alle ingredienten (pizzasaus, knoflooksaus, chili-olie en pizza-bodem) al gemaakt (of gekocht hebt).

Bereiding

Voorbereiding

ca. 30 min.

Maak de BBQ gereed om pizza’s te maken. We willen op zo’n hoog mogelijke temperatuur grillen. Op een kamado wordt dit zo’n 350°C en op een kettle 250°C. Heb je dit nog niet eerder gedaan? Lees dan deze blogs een rustig na pizza op de kamado  of pizza op een kettle BBQ.

Snijd ondertussen de halve rode ui in halve ringen en leg in een bakje. Stop ook de pulled pork, kaas, pizzasaus, knoflooksaus en chili-olie in bakjes en zet voor je neer.

Bereiding

ca. 15 minuten

Leg een pizzabol voor je op het werkblad en maak er een pizzabodem van.

Nu de bodem klaar is, gaan we de pizza beleggen. Let op dat je de pizza niet te vol belegd. Wanneer we er teveel op leggen, wordt de bodem vochtig. Dit gaat ten koste van de knapperigheid.

Smeer de bodem in met tomatensaus en laat de randen vrij. We willen namelijk dat deze mooi omhoog komen tijdens het bakken.

Vervolgens de kaas, pulled pork en rode ui. De chili-olie en knoflooksaus doen we pas al de pizza van de BBQ komt.

Schuif de pizza voorzichtig op de pizzasteen als de BBQ op temperatuur is en sluit het deksel.

NB. Op de afbeelding zie je dat de randen van de pizza ingesmeerd zijn met olijfolie. Bij de tweede pizza hebben we dit niet gedaan. Blijkt dat de tweede pizza een veel mooiere rand had. Dus, we adviseren om de olie pas achteraf op de randen te smeren.

Houd de BBQ gesloten, want je wilt geen warmte verliezen. Bij een temperatuur van 350°C is de pizza na 5-7 minuten klaar, bij 250°C duurt het ongeveer 15-20 minuten.

Haal de pizza van de BBQ en smeer in met chili-olie en lekker wat knoflooksaus. Eet smakelijk!

Disclaimer

De volgende producten uit dit artikel zijn gesponsord.

Kamado Joe Classic 3 door Kamado Joe
ECHT premium houtskool

Kamado Joe en ECHT bedankt. 🙂

Bastiaan

BBQ-en draait voor mij om lekker eten en gezelligheid. Samen met familie of vrienden genieten van heerlijke gerechtjes van de BBQ. Of het nu vis, vlees of vegetarisch is. Het liefst steek ik de BBQ elke dag aan!

Lees meer

Nog geen berichten

Laat een reactie achter

Benodigdheden

Gerelateerde video

Blijf op de hoogte van al onze recepten, tips en BBQ-avonturen

star_rate

Vergelijkbare recepten

star_rate