bbqproof.nl Recepten Vlees De allerlekkerste vakantieburger, eenvoudig en super lekker!

De allerlekkerste vakantieburger, eenvoudig en super lekker!

star_rate
De allerlekkerste vakantieburger, eenvoudig en super lekker!

Ingredienten

 • 2 burger broodjes

 • 2 burgers van ca. 125-150 gr.

 • 2 el Mayonaise

 • 1 el Ketchup

 • 3 witte uien

 • Voorgekookte/gegrilde groenten (peperonata bijvoorbeeld)

 • 4 plakjes pancetta of ontbijtspek

De allerlekkerste vakantieburger, eenvoudig en super lekker!

De allerlekkerste vakantieburger, eenvoudig en super lekker!

Een hamburger eet bijna iedereen wel op vakantie toch? Vooral als je beschikt over een BBQ op de camping, dan gaat er niets boven het grillen van een sappige hamburger. Maar als ik op vakantie ben en eenmaal in die vakantiemodus zit, houd ik wel van eenvoudig koken. In het keukentje op de camping voel ik me toch altijd wat minder op mijn gemak. Je hebt weinig ruimte en verder dan een bot mes kom je ook niet. Daarom kies ik altijd wel voor de makkelijke weg, maar op de smaak gaan we niet inleveren! Daarom deel ik graag mijn favoriete vakantieburger recept. Deze burger is echt super lekker en heel eenvoudig, ideaal voor de vakantie. Uiteraard ook aan te raden om thuis te maken.

Een ‘simpele’ hamburger

Voor een simpele burger op vakantie wil je natuurlijk niet veel boodschappen hoeven doen. Koken met wat je in huis hebt. Allereerst de saus. Een nieuwe pot/tube met saus kopen voor twee broodjes hamburger, vind ik wat overdreven. Thuis kan je dat nog wel doen maar voor eenmalig gebruik vind ik dat gewoon zonde. Gelukkig heb ik op vakantie altijd wel mayonaise, ketchup en uien in huis. Precies de belangrijkste ingredienten voor zo’n lekkere burgersaus. Met de uien heb je direct nog een extra element voor de burger; gebakken uien. Verder ontbijt ik (zoals velen) op vakantie graag met eieren en spek. Dat betekent dat je ook de spek al in huis hebt. Ik zat dit jaar in Italie, dus voor mij was het ook nog eens Pancetta. Zooo lekker.

Naast de spek, saus en ui wil ik ook altijd nog wel iets fris op de burger. Qua fris element kies ik dan ook weer iets makkelijks. Dat was dit jaar kant-en-klaar Peperonata. Vacuüm verpakt en al voorgekocht. Hoe perfect is dat. Peperonata is overigens langzaam gegaarde paprika en ui. Maar je zou dit dus ook kunnen vervangen voor gegrilde groenten of een tomatensalsa. Het enige wat ik nog hoefde te kopen is de burger zelf en het broodje.

Kortom maak het jezelf zo makkelijk mogelijk. Met een paar ingrediënten kan je al een jaloersmakende burger maken. Qua bereiding zorg ik er ook voor dat ik alles al klaar heb staan (mise en place). Dus in het pannetje op het gaspitje bak ik de pancetta krokant en bak ik de uien. Alles leg ik op een snijplak en dan hoef ik alleen de burger nog te grillen.

PS. probeer ervoor te zorgen dat het broodje wat je koopt, net iets kleiner dan de burger zelf is. Lukt dat niet, zoals bij mij. Snijd dan het broodje iets bij. De burger krimpt nog iets tijdens het grillen en je wilt natuurlijk niet alleen een hap met brood.

Bereiding

Voorbereiding

Ca. 20 min.

Maak de BBQ gereed om direct te grillen op ca. 180°C.

Versnipper een 1/2 ui en houd apart. Snijd de overige uien in ringen. Bak ondertussen de spek of pancetta krokant in de pan. Als de spek krokant is, bak je de uien in het vet van de spek.

Maak ondertussen de burgersaus door de mayonaise, ketchup en de o,5 gesnipperde ui te mengen. Proef of je het lekker vindt en pas aan naar smaak. Als deze handelingen kan je eventueel ook eerder op de dag doen.

 

Bereiding

ca. 20 min

Smeer de burgerbroodjes in met wat olijfolie en grill de broodjes even kort aan. Bak de burgers direct boven de kolen. Tijdens het grillen kan je eventueel de voorgekookte/groente even kort aanbakken in de pan zodat de ‘kou’ eraf is.

Mijn burger was niet heel dik en heb ik ca. 10 minuten gegrild en heb ik steeds om de 2 minuten gedraaid. Maar dit is per burger natuurlijk weer verschillend. Want is het een verse burger van alleen rundvlees of is deze voorverpakt en van gemengd gehakt? Ik neem zelf altijd een kernthermometer mee op vakantie, ook nu heb ik die gebruikt zodat ik zeker wist dat de burger klaar was. Op de verpakking van mijn burger stond namelijk dat ik deze door en door moest bakken. Bij 72°C  heb ik hem daarom van de grill gehaald.

Beleg de bollen en geniet van een heerlijke vakantie burger. Ik heb de burger als volgt belegd: broodje, saus, groente, burger, spek, saus en broodje!

Eet smakelijk!

Bastiaan

BBQ-en draait voor mij om lekker eten en gezelligheid. Samen met familie of vrienden genieten van heerlijke gerechtjes van de BBQ. Of het nu vis, vlees of vegetarisch is. Het liefst steek ik de BBQ elke dag aan!

Lees meer

Nog geen berichten

Laat een reactie achter

Benodigdheden

 • 2 burger broodjes

 • 2 burgers van ca. 125-150 gr.

 • 2 el Mayonaise

 • 1 el Ketchup

 • 3 witte uien

 • Voorgekookte/gegrilde groenten (peperonata bijvoorbeeld)

 • 4 plakjes pancetta of ontbijtspek

Gerelateerde video

Blijf op de hoogte van al onze recepten, tips en BBQ-avonturen

star_rate

Vergelijkbare recepten

star_rate
Bastiaan Steak tartare van bavette

Waan je in een restaurant met deze heerlijke steaktartare

Bekijk recept play_arrow