bbqproof.nl Recepten Vlees Cheese onion burger

Cheese onion burger

star_rate
Cheese onion burger

Ca. 30 minuten

Ingredienten

Cheese onion burger

Cheese onion burger

Een cheese onion burger van de BBQ, begin je al te watertanden? Als je gek bent op kaas én ui, dan is dit de burger die je wilt eten. Dus zet de BBQ maar aan voor een klein feestje.

De combinatie van kaas en ui is geen onbekende. Denk aan de snackbroodjes bij de bakker, de gele zak chips of het broodje met gesmolten kaas wat je doopt in de zelfgemaakte uiensoep. Maar een  burger met meerdere soorten ui én kaas, die had ik nog nooit op. Dus het werd tijd voor een nieuw hamburger recept!

Burger met 3 soorten ui en 2 soorten kaas

Bij uien in combinatie met een burger denk ik direct aan gebakken ui, rauwe ui en ingelegde ui. Wanneer ik een burger maak, dan zit er altijd wel een van deze soorten ui op. Alleen heb ik deze soorten ui nog niet eerder tegelijk op een burger gegeten. Daar wordt het dus tijd voor!

Qua kaas wordt er met ui vaak gecombineerd met een blauwkaas of pecorino (schapenkaas). Laat dat nu net twee soorten kazen zijn waarvoor ik mijn bed absoluut niet uitkom. Daarom ben ik gegaan voor oude kaas en port salut. De oude kaas is zoutig en heeft pit. De port salut is zacht, romig en gaat heerlijk smelten.

Dat vind ik nou zo leuk aan een recept bedenken, gewoon iets maken wat je lekker lijkt! Heerlijk.

Bereiding

Voorbereiding

ca. 60 min

Begin allereerst met het maken van de ingelede zoet zure ui volgens dit recept. Het liefst een dag eerder, lukt dat niet. Maak hem dan minimaal een uur van te voren.

Meng de worcestersaus, knoflookpoeder, uienpoeder, chipotle kruiden met het gehakt losjes tot een geheel. We voegen geen zout toe aan het gehakt omdat de oude kaas van zichzelf ook al zout is. Vorm de burger losjes met de hand en druk met je duim in kuiltje in het midden. Zet de burgers even een uurtje in de koelkast om op te stijven.

Snijd vervolgens de 3,5 witte ui in halve ringen. Bak de uien tot ze lekker bruin zijn gekaramelliseerd.

Heb je kant-en-klare burgersaus? Snipper dan de overgebleven halve ui en voeg deze toe aan de saus. Eventueel kan je ook nog een tl augurkensap toevoegen.

 

Bereid de BBQ voor om direct te grillen op 200-225°C.

Bereiding

Ca. 12 minuten

Haal de burgers uit de koelkast en grill ze direct op de BBQ. Ongeveer 4 minuten per kant.

Snijd ondertussen de port salut in dunne plakken. Leg de burgers na 8 minuten in de indirecte kant van de BBQ, leg op elke burger een paar plakken port salut kaas en sluit het deksel. Laat de kaas ongeveer in 1 tot 2 minuten smelten.

Tijdens het smelten van de port salut kaas kan je de bollen alvast snijden en even kort grillen boven het houtskool. Smeer ze een klein beetje in met olijfolie en blijf erbij. Brood verbrand namelijk snel.

Twijfel je of de burger klaar is? De burger is klaar bij een kerntemperatuur van 70°C.

 

De burger is klaar! Nu kunnen we gaan bouwen.

Begin met een goede lepel burgersaus. Daarop leggen we de oude kaas met gebakken ui. Vervolgens de burger met portsalut en de ingelegde ui. En als laatste nog wat extra saus.

Eet smakelijk!

Disclaimer

De volgende artikelen in dit artikel zijn gesponsord:

– Half-om-half gehakt door Meatfish.nl
ECHT premium houtskool
Kruiden en specerijen door  van Beekum Specerijen

Bastiaan

BBQ-en draait voor mij om lekker eten en gezelligheid. Samen met familie of vrienden genieten van heerlijke gerechtjes van de BBQ. Of het nu vis, vlees of vegetarisch is. Het liefst steek ik de BBQ elke dag aan!

Lees meer

Nog geen berichten

Laat een reactie achter

Ca. 30 minuten

Benodigdheden

Gerelateerde video

Blijf op de hoogte van al onze recepten, tips en BBQ-avonturen

star_rate

Vergelijkbare recepten

star_rate
Bastiaan Black Angus ribeye met rode chimichurri

Waanzinnig stukje vlees met een heerlijke zelfgemaakte rode chimichurri

Bekijk recept play_arrow
Niels Pulled pork met honing en Whiskey

Oef! Een procureur geïnjecteerd met honing en whiskey! Do we need to say more?

Bekijk recept play_arrow
Niels Gegrilde Entrecote

Een klassieker om lekker te grillen! Super mals en sappig!

Bekijk recept play_arrow