Cheese onion burger
Ca. 30 minuten
Ingredienten
500 gr. half-om-half gehakt van Meatfish.nl
4 witte uien
4 el Ingelegde ui
1 el worchestersaus
3 tl uienpoeder
2 tl knoflookpoeder
1 tl Spicy chipotle
Stukje port salut kaas
2 grote plakken oude kaas
Burgersaus of maak zelf deze heerlijke bigmac saus.
4 hamburgerbollen
Cheese onion burger
Cheese onion burger
Een cheese onion burger van de BBQ, begin je al te watertanden? Als je gek bent op kaas én ui, dan is dit de burger die je wilt eten. Dus zet de BBQ maar aan voor een klein feestje.
De combinatie van kaas en ui is geen onbekende. Denk aan de snackbroodjes bij de bakker, de gele zak chips of het broodje met gesmolten kaas wat je doopt in de zelfgemaakte uiensoep. Maar een burger met meerdere soorten ui én kaas, die had ik nog nooit op. Dus het werd tijd voor een nieuw hamburger recept!
Burger met 3 soorten ui en 2 soorten kaas
Bij uien in combinatie met een burger denk ik direct aan gebakken ui, rauwe ui en ingelegde ui. Wanneer ik een burger maak, dan zit er altijd wel een van deze soorten ui op. Alleen heb ik deze soorten ui nog niet eerder tegelijk op een burger gegeten. Daar wordt het dus tijd voor!
Qua kaas wordt er met ui vaak gecombineerd met een blauwkaas of pecorino (schapenkaas). Laat dat nu net twee soorten kazen zijn waarvoor ik mijn bed absoluut niet uitkom. Daarom ben ik gegaan voor oude kaas en port salut. De oude kaas is zoutig en heeft pit. De port salut is zacht, romig en gaat heerlijk smelten.
Dat vind ik nou zo leuk aan een recept bedenken, gewoon iets maken wat je lekker lijkt! Heerlijk.
Bereiding
Voorbereiding
ca. 60 min
Begin allereerst met het maken van de ingelede zoet zure ui volgens dit recept. Het liefst een dag eerder, lukt dat niet. Maak hem dan minimaal een uur van te voren.
Meng de worcestersaus, knoflookpoeder, uienpoeder, chipotle kruiden met het gehakt losjes tot een geheel. We voegen geen zout toe aan het gehakt omdat de oude kaas van zichzelf ook al zout is. Vorm de burger losjes met de hand en druk met je duim in kuiltje in het midden. Zet de burgers even een uurtje in de koelkast om op te stijven.
Snijd vervolgens de 3,5 witte ui in halve ringen. Bak de uien tot ze lekker bruin zijn gekaramelliseerd.

Heb je kant-en-klare burgersaus? Snipper dan de overgebleven halve ui en voeg deze toe aan de saus. Eventueel kan je ook nog een tl augurkensap toevoegen.
Bereid de BBQ voor om direct te grillen op 200-225°C.
Bereiding
Ca. 12 minuten
Haal de burgers uit de koelkast en grill ze direct op de BBQ. Ongeveer 4 minuten per kant.


Snijd ondertussen de port salut in dunne plakken. Leg de burgers na 8 minuten in de indirecte kant van de BBQ, leg op elke burger een paar plakken port salut kaas en sluit het deksel. Laat de kaas ongeveer in 1 tot 2 minuten smelten.
Tijdens het smelten van de port salut kaas kan je de bollen alvast snijden en even kort grillen boven het houtskool. Smeer ze een klein beetje in met olijfolie en blijf erbij. Brood verbrand namelijk snel.
Twijfel je of de burger klaar is? De burger is klaar bij een kerntemperatuur van 70°C.

De burger is klaar! Nu kunnen we gaan bouwen.
Begin met een goede lepel burgersaus. Daarop leggen we de oude kaas met gebakken ui. Vervolgens de burger met portsalut en de ingelegde ui. En als laatste nog wat extra saus.
Eet smakelijk!

Disclaimer
De volgende artikelen in dit artikel zijn gesponsord:
– Half-om-half gehakt door Meatfish.nl
– ECHT premium houtskool
– Kruiden en specerijen door van Beekum Specerijen
Bastiaan
BBQ-en draait voor mij om lekker eten en gezelligheid. Samen met familie of vrienden genieten van heerlijke gerechtjes van de BBQ. Of het nu vis, vlees of vegetarisch is. Het liefst steek ik de BBQ elke dag aan!
Lees meerBlijf op de hoogte van al onze recepten, tips en BBQ-avonturen
Vergelijkbare recepten
star_rate
Duitse hotdog: Broodje Duitse bierworst met spek en ui
Een winters gerecht wat ook zomers smaakt!

Oosterse spareribs met gember-karamelsaus
De smaak van 5 spices en karamel laten je stralen!

Gegrilde kogelbiefstuk met gebakken champignons en ui
Deze klassieker maar dan van de BBQ!
Nog geen berichten
Laat een reactie achter