bbqproof.nl Recepten Vlees Carpaccio rollade van bavette

Carpaccio rollade van bavette

star_rate
Carpaccio rollade van bavette

ca 1 uur.

Ingredienten

  • ca. 6 personen

  • 1 kg Bavette

  • 4 el truffelmayonaise

  • Handje zongedroogde tomaten

  • 1 el balsamico azijn

  • 3 el pijnboompitjes

  • Handje verse babyspinazie

  • Verse basilicum

  • Parmezaanse kaas

  • Peper en zout

Carpaccio rollade van bavette

Carpaccio rollade van bavette

Een rollade van bavette met alle smaken van een carpaccio! Klinkt als een feestje toch? Dat dachten wij ook. De heerlijke smaken als truffelmayonaise, geroosterde pijnboompitjes, zongedroogde tomaat en Parmezaanse kaas passen namelijk perfect bij de bavette. Nodig je familie en vrienden maar alvast uit voor een knallend diner. Want met deze rollade ga je hoge ogen gooien!

Origineel met bavette
Waar de bavette een aantal jaar geleden alleen nog bekend was bij de slagers, is de bavette ondertussen geen stukje ‘vergeten vlees’ meer. Vooral onder de BBQers is dit een populair stuk vlees. Terecht natuurlijk, want het is een stoer stuk vlees dat zich perfect leent voor de barbecue. Bavette heeft een grove structuur en fijne smaak. De bekendste bereiding is direct boven de kolen. Beetje peper, zout en klaar is Kees. Maar je kan met de bavette dus ook een hele andere kant op. Door er een rollade van te maken, verander je het van een stoer naar verfijnd en origineel gerecht!

Uitpakken met het diner
De rollade is ideaal voor een groot diner. Een bavette is al snel 1 tot 2 kg en daar kan je een hele mooie rollade van maken. Verder is de rollade super goed voor te bereiden. Wanneer de gasten komen hoef je alleen nog de bbq aan steken en de rollade erop te leggen. Succes gegarandeerd. Als dat geen feest wordt tijdens het (Kerst) diner. Je kan én een groot stuk vlees op de BBQ bereiden én je zal je gasten verrassen met een smaaksensatie.

Bereiding

Voorbereiding

ca. 30 min.

Bereid de BBQ voor om indirect te grillen op 180°. Pak de bavette uit de koeling, doe dit op het laatste moment. Het snijden gaat makkelijker als de bavette nog koud is.

We gaan de bavette nu vlinderen. Leg de bavette neer met het draad van je af (de draad ligt nu gelijk met jouw kijkrichting). Nu gaan we de bavette van de zijkant doormidden snijden. Doe dit heel voorzichtig. Omdat een bavette een hele grove structuur heeft kan het zijn dat er gaten ontstaan. Dit is niet erg, we rollen het straks toch op.

Leg de gevlinderde bavette even apart.

Gril de pijnpoombitten even kort aan in een koekenpan of op de grilplaat en laat weer afkoelen. Snijd de verse basilicum en zongedroogde tomaten fijn en rasp de Parmezaanse kaas.

Leg nu alle ingrediënten klaar zodat je de bavette kan’ beleggen’.

Leg de bavette voor je neer en bestrooi met peper en zout. Smeer erna in met de truffelmayonaise en houdt de randen vrij. Verdeel de balsamico azijn, zongedroogde tomaatjes, basilicum, pijnpoompitjes, spinazie en als laatste de Parmezaanse kaas over de bavette.

Leg alvast stukjes slagerstouw klaar en rol de bavette op. Knoop met het touw er een rollade van zodat de carpaccio vulling op zijn plek blijft zitten.

Bereiding

ca. 45 min.

Leg de rollade in de indirecte zone van de BBQ en plaats een thermometer in het midden van de bavette. Sluit het deksel. De bavette is klaar wanneer de kerntemperatuur 50-52° graden is.

Nu het lastige gedeelte; laat de bavette nog even rusten. Dit kan je het beste onder een theedoek doen. Na ongeveer 10 minuten kan je de gegrilde carpaccio rollade van bavette serveren.

Eet smakelijk!

Disclaimer

De volgende producten uit dit artikel zijn gesponsord.

– Bavette van Meatfish.nl
Weber Master Touch Premium door Weber NL

Meatfish en Weber bedankt. 🙂

Bastiaan

BBQ-en draait voor mij om lekker eten en gezelligheid. Samen met familie of vrienden genieten van heerlijke gerechtjes van de BBQ. Of het nu vis, vlees of vegetarisch is. Het liefst steek ik de BBQ elke dag aan!

Lees meer

Alle reacties (14)

  1. Super , vandaag ook gemaakt en was heerlijk

    Reactie door Michael op 10-05-2020 om 17:38

    • Goed om te horen! Thnx.

      Reactie door Bastiaan op 12-05-2020 om 08:55

  2. Hoi , Dit is een lekker Recept !
    De eerste keer vond ik de buitenkant niet zo mooi , smaakte wel al heerlijk.
    Volgende keer laat ik hem naar 49 gr gaan , dan nog even afgrillen zodat ie toch aan de buitenkant een mooi kleurtje krijgt.
    Thnx voor t recept.

    Reactie door Rob op 05-05-2020 om 15:07

    • Hoi Rob, leuk om te horen. Bedankt

      Reactie door Bastiaan op 09-05-2020 om 08:36

  3. Klinkt goed! Ik heb nog een mooi stuk ossenhaas van 1,5 kilo liggen. Kan het daar ook mee? Of kan ik daar beter iets anders mee doen?

    Reactie door Inge op 01-05-2020 om 20:50

    • Hi Inge, dat kan zeker. Alleen is ossenhaas zo’n delicaat stuk vlees dat wij het eigenlijk zonde vinden. Maar als je het wilt proberen mag dat hoor haha.

      Vorige week heb ik (Niels) van een ossenhaas van 1,5 kg tournedos gesneden en heerlijk direct gegrild op de BBQ. Dat was waanzinnig!

      Reactie door Niels op 05-05-2020 om 11:51

  4. Dit recept is zo ontiegelijk lekkerrrrrr

    Reactie door Marcel op 26-04-2020 om 17:03

    • Thnx! Leuk om te horen Marcel. 🙂

      Reactie door Bastiaan op 27-04-2020 om 11:54

  5. Hey kerel, ff een vraagje, raad je ook aan om rookhout te gebruiken? Whiskey hout of zo lijkt me wel een lekkere combinatie…

    Reactie door Kuik op 17-04-2020 om 13:18

    • Hi! Dat kan je doen. Dit hebben wij nog niet geprobeerd maar klinkt niet verkeerd. Ik zou beginnen met een lichtere houtsoort zoals appel. Dan kan je later altijd nog voor een zwaardere soort gaan zoals eik (waar die Whiskey vaten van gemaakt zijn).

      Reactie door Niels op 21-04-2020 om 07:38

  6. Deze is echt 1 van mijn favorieten van alle recepten!

    Reactie door Gertjan op 29-12-2019 om 22:21

    • Thnx Gertjan! Onze ook. 🙂

      Reactie door Bastiaan op 30-12-2019 om 13:04

Laat een reactie achter

ca 1 uur.

Benodigdheden

  • ca. 6 personen

  • 1 kg Bavette

  • 4 el truffelmayonaise

  • Handje zongedroogde tomaten

  • 1 el balsamico azijn

  • 3 el pijnboompitjes

  • Handje verse babyspinazie

  • Verse basilicum

  • Parmezaanse kaas

  • Peper en zout

Gerelateerde video

Blijf op de hoogte van al onze recepten, tips en BBQ-avonturen

star_rate

Vergelijkbare recepten

star_rate
Niels Kalfsentrecote met salsa verde

Kalf, het meest veelzijdige stukje vlees, Kalf!

Bekijk recept play_arrow
Bastiaan Oma’s gehaktballetjes in salsa rossa

Smeuïge Italiaanse gehaktballetjes in een pittige salsa rossa

Bekijk recept play_arrow