bbqproof.nl Recepten Vlees Carpaccio rollade van bavette

Carpaccio rollade van bavette

star_rate
Carpaccio rollade van bavette

ca 1 uur.

Ingredienten

  • ca. 6 personen

  • 1 kg Bavette

  • 4 el Truffel Mayo

  • Handje zongedroogde tomaten

  • 1 el balsamico azijn

  • 3 el pijnboompitjes

  • Handje verse babyspinazie

  • Verse basilicum

  • Parmezaanse kaas

  • Peper en zout

Carpaccio rollade van bavette

Carpaccio rollade van bavette

Een rollade van bavette met alle smaken van een carpaccio! Klinkt als een feestje toch? Dat dachten wij ook. De heerlijke smaken als truffelmayonaise, geroosterde pijnboompitjes, zongedroogde tomaat en Parmezaanse kaas passen namelijk perfect bij de bavette. Nodig je familie en vrienden maar alvast uit voor een knallend (Kerst)diner. Want met dit rollade recept van de BBQ ga je hoge ogen gooien!

Origineel met bavette
Waar de bavette een aantal jaar geleden alleen nog bekend was bij de slagers, is de bavette ondertussen geen stukje ‘vergeten vlees’ meer. Vooral onder de BBQers is dit een populair stuk vlees. Terecht natuurlijk, want het is een stoer stuk vlees dat zich perfect leent voor de barbecue. Bavette heeft een grove structuur en fijne smaak. De bekendste bereiding is direct boven de kolen. Beetje peper, zout en klaar is Kees. Maar je kan met de bavette dus ook een hele andere kant op. Door er een rollade van te maken, verander je het van een stoer naar verfijnd en origineel gerecht!

Uitpakken met het diner
De rollade is ideaal voor een groot diner. Een bavette is al snel 1 tot 2 kg en daar kan je een hele mooie rollade van maken. Verder is de rollade super goed voor te bereiden. Wanneer de gasten komen hoef je alleen nog de bbq aan steken en de rollade erop te leggen. Succes gegarandeerd. Als dat geen feest wordt tijdens het (Kerst) diner. Je kan én een groot stuk vlees op de BBQ bereiden én je zal je gasten verrassen met een smaaksensatie.

Bereiding

Voorbereiding

ca. 30 min.

Bereid de BBQ voor om indirect te grillen op 180°. Pak de bavette uit de koeling, doe dit op het laatste moment. Het snijden gaat makkelijker als de bavette nog koud is.

We gaan de bavette nu vlinderen. Leg de bavette neer met het draad van je af (de draad ligt nu gelijk met jouw kijkrichting). Nu gaan we de bavette van de zijkant doormidden snijden. Doe dit heel voorzichtig. Omdat een bavette een hele grove structuur heeft kan het zijn dat er gaten ontstaan. Dit is niet erg, we rollen het straks toch op. Zie onze bavette rollade video voor extra uitleg.

Leg de gevlinderde bavette even apart.

Gril de pijnpoombitten even kort aan in een koekenpan of op de grilplaat en laat weer afkoelen. Snijd de verse basilicum en zongedroogde tomaten fijn en rasp de Parmezaanse kaas.

Leg nu alle ingrediënten klaar zodat je de bavette kan’ beleggen’.

Leg de bavette voor je neer en bestrooi met peper en zout. Smeer erna in met de truffelmayonaise en houdt de randen vrij. Verdeel de balsamico azijn, zongedroogde tomaatjes, basilicum, pijnpoompitjes, spinazie en als laatste de Parmezaanse kaas over de bavette.

Leg alvast stukjes slagerstouw klaar en rol de bavette op. Knoop met het touw er een rollade van zodat de carpaccio vulling op zijn plek blijft zitten.

Bereiding

ca. 45 min.

Leg de rollade in de indirecte zone van de BBQ en plaats een thermometer in het midden van de bavette. Sluit het deksel. De bavette is klaar wanneer de kerntemperatuur 50-52° graden is.

Nu het lastige gedeelte; laat de bavette nog even rusten. Dit kan je het beste onder een theedoek doen. Na ongeveer 10 minuten kan je de gegrilde carpaccio rollade van bavette serveren.

Eet smakelijk!

Disclaimer

De volgende producten uit dit artikel zijn gesponsord.

– Bavette van Meatfish.nl
Weber Master Touch Premium door Weber NL

Meatfish en Weber bedankt. 🙂

Bastiaan

BBQ-en draait voor mij om lekker eten en gezelligheid. Samen met familie of vrienden genieten van heerlijke gerechtjes van de BBQ. Of het nu vis, vlees of vegetarisch is. Het liefst steek ik de BBQ elke dag aan!

Lees meer

Alle reacties (58)

  1. Waarom wordt dit “carpaccio rollade” genoemd, het heeft namelijk absoluut niets te maken met carpaccio?

    Reactie door Vincent op 28-11-2021 om 08:16

    • Ha Vincent, omdat wij alle smaken van de carpaccio als inspiratie hebben gebruikt. 🙂

      Reactie door Bastiaan op 30-11-2021 om 07:24

  2. Een geweldig lekker recept! al meerdere malen gemaakt en altijd succes!
    Met kerst wil ik dit voor de familie maken hebben jullie nog tips qua groenten die er lekker bij smaken? Heb al eens gegrilde groene asperges(ook een aantal in bacon gedraaid)en worteltjes heb ik
    Er al eens bij gedaan,
    Groeten Maurice.

    Reactie door Maurice op 22-11-2021 om 20:16

    • Thnx Maurice, leuk om te horen. Ik denk dat een mix van gegrilde aubergine, courgette en paprika er wel lekker bij is. Beetje Italiaanse kruiden erover.

      Reactie door Bastiaan op 24-11-2021 om 12:18

  3. Prima recept mannen. Heerlijk van gegeten!!

    Dank jullie wel.

    Reactie door Christian op 22-08-2021 om 11:10

    • Leuk om te horen Christian!

      Reactie door Niels op 23-08-2021 om 10:21

  4. Gaat de (truffel)mayo niet schiften doordat je het langdurig verwarmt?

    Reactie door Jarik op 05-08-2021 om 14:06

    • Hi Jarik, Nee, bij ons niet. Het is ook niet heel veel wat je gebruikt. Het geeft een heerlijk zalvig mondgevoel.

      Reactie door Niels op 06-08-2021 om 07:03

  5. Wat een fantastisch recept, iedereen heeft er heerlijk van gegeten in combinatie met een paddenstoelen risotto.
    Maar, ik ben wel een tijdje aan het stoeien geweest om een mooie rollade van de bavette te maken. De bavette was een beetje halve-maan vorming, en na het oprollen is de rollade in het midden veel dikker dan aan de buitenzijdes. Kan ik beter een ander soort bavette bestellen, of doe ik iets niet goed?

    Reactie door Adje op 13-07-2021 om 17:05

    • Hey Adje, thanks!
      Ja, kan ik me voorstellen. De ene bavette is de andere niet. Het is uiteindelijke de bedoeling dat hij gewoon overal even dik is. Dat maakt het rollen gemakkelijk.

      Reactie door Niels op 16-07-2021 om 08:50

  6. Vraagje, ik wil dit recept dit weekend gaan maken. Nu is het echter zo dat niet iedereen die mee eet kaas lust. Is het een optie de kaas achterwege te laten, en deze later voor degene die wel willen het op het gegaarde vlees rasp? Of is de kaas in deze dusdanig belangrijk, dat dit eigenlijk geen optie is?

    Reactie door Rob op 15-06-2021 om 14:46

    • Hi Rob,

      Dat kan prima hoor. Eet smakelijk!

      gr
      Niels

      Reactie door Niels op 17-06-2021 om 04:36

  7. Vraagje ! Na het vlinderen nog even plat slaan om meer breedte te krijgen ?
    En rol je hem in de lengte of breedte op!
    Hij gaat vandaag de Bbq op!
    Erg benieuwd, na het lezen van de verschillende reacties moet dat goed komen !

    Reactie door Hootsen Michiel op 29-05-2021 om 12:25

    • Hi Michiel, platslaan is niet nodig. Het ligt eraan hoe het draad in het vlees loopt. Je wilt uiteindelijk haaks op de draad snijden, met dat in je achterhoofd moet je de bavette oprollen.

      Reactie door Bastiaan op 01-06-2021 om 08:23

  8. recept ziet er lekker uit.
    maar hoe maak ik een indirecte zone op onze weber gas bbq?
    groet Jacques

    Reactie door Roeseler Jacques op 27-05-2021 om 19:59

    • Hi Jacques, Dat is enkel mogelijk als je meerdere branders hebt. Dan kan je bijvoorbeeld de linkerkant uit zetten. Dan leg je rechts je product neer. Thanks!

      Reactie door Niels op 28-05-2021 om 06:55

  9. Wat een super recept.
    Ga hem volgende week maken.
    Maar 1 lust er geen truffelmayo en geen pesto.
    Wat zouden jullie me aanraden als vervanging??

    Groeten Nick

    Reactie door Nick op 22-05-2021 om 15:14

    • Je kan ook rode pesto gebruiken of een andere tapenade. Gaat prima. Als alternatief voor truffelmayo kan je ook wat mayonaise mengen met wat sambal. Dan wordt het een lekker pittig recept!

      Reactie door Niels op 23-05-2021 om 07:14

  10. Recentelijk ook meer gaan verdiepen in indirect barbecueën.. Nu wil ik dit recept proberen, kijk er ook naar uit.

    Waar alleen bij mij de kennis nog ontbreekt is, hoe krijg ik de gewenste temperatuur in de BBQ? En dan bedoel ik niet schuiven met de luchttoevoer en uitlaat. Ik bedoel dan hoe veel briketten moet ik gebruiken / hoe veel doe ik in mijn brikettenstarter?

    Voor deze sessie wil ik dus 180 graden hebben voor ongeveer een uur. Een snake leggen leggen lijkt me dan niet nodig, maar hoe doe ik het dan? Leg ik eerst 2/3 deel koude kolen in de kolenmandje(s) en doe 1/3 deel aan met brikettenstarter? Zal ik dan een temperatuur krijgen van ca 180 graden? Graag hoor ik van jullie.

    Reactie door Chris op 23-04-2021 om 16:27

    • Hey Chris, leuk! Dat is lastig aan te geven, ligt ook weer aan je houtskool/briketten. Het beste kan je starten met 2/3 van je starter vol. Als het houtskool/briketten voor de helft aan staan is het prima, dan kan het de BBQ in. Uiteindelijk ga je wel met je schuiven spelen om naar die 180 graden toe te gaan en deze vast te houden.

      Heb je al eens op ons Youtube kanaal gekeken? In de playlist ‘Tips & Tricks’ staan ook een aantal video’s over vuurbeheersing.

      Reactie door Bastiaan op 26-04-2021 om 09:39

  11. Vandaag voor de eerste keer gemaakt. Wat een super recept. Iedereen heeft er heerlijk van gegeten!!

    Reactie door Niels Kuilman op 27-02-2021 om 18:48

    • Super leuk om te horen Niels!

      Reactie door Niels op 01-03-2021 om 08:11

  12. Ik heb nog nooit truffel mayonaise gehad. Heeft een sterke smaak of valt dat juist mee? Is het te doen met kinderen?

    Reactie door Marco op 16-12-2020 om 08:30

    • Hoi Marco, lastig om aan te geven, het is wel uitgesproken. Persoonlijk vind ik het heerlijk. Je kan dan het beste witte truffel mayo van jean baton kopen. Die is wat zachter. Aangezien jullie het niet eerder hebben gegeten, zou ik het eerst even los proeven en misschien maar heel licht smeren. De combinatie is in ieder geval heerlijk!

      Reactie door Bastiaan op 20-12-2020 om 12:29

  13. Vandaag voor de 1e keer gemaakt. Werkelijk goddelijke combi met de (zelfgemaakte) truffelmayo. Mooie fles rode wijn erbij. Genieten !!!

    Reactie door Jolanda op 28-11-2020 om 20:33

    • wat leuk om te horen Jolanda!

      Reactie door Niels op 30-11-2020 om 20:04

  14. Ik heb al redelijk wat geprobeerd op de bbq, maar dit is het beste dat ik ooit gegeten heb. Man wat is dit verschrikkelijk lekker. Deze gaat zeker op herhaling!

    Reactie door Daan op 12-11-2020 om 11:35

    • Hey Daan! Wat super leuk om te horen! Ga zo door! 😉

      Reactie door Niels op 16-11-2020 om 19:55

  15. He mannen, gisteren dit recept gebruikt, was inderdaad zoals de verhalen doen geloven, ERG lekker!!!
    Bedankt, ga zeker even verder kijken naar alle andere dingen die jullie op de site hebben staan.

    Reactie door Sytse op 26-10-2020 om 07:22

    • Hoi Sytse, wat leuk om te horen! Er staat genoeg tussen :-D.

      Reactie door Bastiaan op 26-10-2020 om 19:37

  16. Heerlijk !
    Niet dírect afgrillen op het laatst (alleen indirect) ?

    Reactie door Mark op 18-09-2020 om 18:40

    • Hi Mark, ja alleen indirect. Het kan wel, let dan wel goed op dat de rollade niet te ver door gaart.

      Reactie door Bastiaan op 22-09-2020 om 17:50

  17. Vandaag gemaakt. was heerlijk. zoveel smaken. bedankt voor het recept mannen!

    Reactie door Peeetor op 17-09-2020 om 18:12

    • Dank je wel! Leuk om te horen!!

      Reactie door Niels op 17-09-2020 om 19:01

  18. Vandaag gemaakt maar wat een superrecept is dit,TOPPPPPPPP

    Reactie door Whitey op 11-09-2020 om 19:56

    • Thnx! Leuk om te horen. 🙂

      Reactie door Bastiaan op 14-09-2020 om 18:07

  19. Deze wil ik gaan proberen. Klinkt erg lekker!!
    Als wij het niet op krijgen, kan er dan ook wat bewaard worden in de koelkast voor de volgende dag?

    Reactie door Marco op 01-09-2020 om 10:43

    • Jaa doe! Zal je niet tegenvallen! 🙂

      Reactie door Niels op 02-09-2020 om 18:49

  20. Waanzinnig! Echt heel erg lekker!

    Reactie door Luke op 31-08-2020 om 15:50

    • Thnx Luke, leuk om te horen! 🙂

      Reactie door Bastiaan op 31-08-2020 om 17:10

  21. Hoi hoi! Recept ziet er super goed uit!
    We gaan dit a.s. zaterdag proberen.
    Ik heb wel een vraag, wij zijn gek op het toepassen van een rub. (Smokehouse van justbbq)
    Na het vlinderen van de bavette, is het dan mogelijk om het vlees in te smeren met een rub? Of zou je dat niet adviseren?

    Reactie door Maurice op 25-08-2020 om 17:35

    • Hi Maurice, uiteraard is dat mogelijk. Ik ken de smaak alleen niet. Als je het lekker op rundvlees vindt, zou ik het gewoon doen. Of je doet een deel met de rub en een deel alleen met peper en zout. 🙂

      Reactie door Bastiaan op 25-08-2020 om 18:02

  22. Vandaag gaan we hem alweer voor de derde keer maken … iedereen die hier komt wil hem proeven….Pffff…. wat een lekker recept…

    Reactie door Minco op 01-08-2020 om 12:41

    • Wat leuk om te horen Minco! Wij zijn ook fan. 😀

      Reactie door Bastiaan op 04-08-2020 om 07:06

  23. Hij was heerlijk
    Vanavond gemaakt en perfect gelukt

    Reactie door Samantha op 14-06-2020 om 15:56

    • Super! Leuk om te horen!

      Reactie door Niels op 15-06-2020 om 07:10

  24. Super , vandaag ook gemaakt en was heerlijk

    Reactie door Michael op 10-05-2020 om 17:38

    • Goed om te horen! Thnx.

      Reactie door Bastiaan op 12-05-2020 om 08:55

  25. Hoi , Dit is een lekker Recept !
    De eerste keer vond ik de buitenkant niet zo mooi , smaakte wel al heerlijk.
    Volgende keer laat ik hem naar 49 gr gaan , dan nog even afgrillen zodat ie toch aan de buitenkant een mooi kleurtje krijgt.
    Thnx voor t recept.

    Reactie door Rob op 05-05-2020 om 15:07

    • Hoi Rob, leuk om te horen. Bedankt

      Reactie door Bastiaan op 09-05-2020 om 08:36

  26. Klinkt goed! Ik heb nog een mooi stuk ossenhaas van 1,5 kilo liggen. Kan het daar ook mee? Of kan ik daar beter iets anders mee doen?

    Reactie door Inge op 01-05-2020 om 20:50

    • Hi Inge, dat kan zeker. Alleen is ossenhaas zo’n delicaat stuk vlees dat wij het eigenlijk zonde vinden. Maar als je het wilt proberen mag dat hoor haha.

      Vorige week heb ik (Niels) van een ossenhaas van 1,5 kg tournedos gesneden en heerlijk direct gegrild op de BBQ. Dat was waanzinnig!

      Reactie door Niels op 05-05-2020 om 11:51

  27. Dit recept is zo ontiegelijk lekkerrrrrr

    Reactie door Marcel op 26-04-2020 om 17:03

    • Thnx! Leuk om te horen Marcel. 🙂

      Reactie door Bastiaan op 27-04-2020 om 11:54

  28. Hey kerel, ff een vraagje, raad je ook aan om rookhout te gebruiken? Whiskey hout of zo lijkt me wel een lekkere combinatie…

    Reactie door Kuik op 17-04-2020 om 13:18

    • Hi! Dat kan je doen. Dit hebben wij nog niet geprobeerd maar klinkt niet verkeerd. Ik zou beginnen met een lichtere houtsoort zoals appel. Dan kan je later altijd nog voor een zwaardere soort gaan zoals eik (waar die Whiskey vaten van gemaakt zijn).

      Reactie door Niels op 21-04-2020 om 07:38

  29. Deze is echt 1 van mijn favorieten van alle recepten!

    Reactie door Gertjan op 29-12-2019 om 22:21

    • Thnx Gertjan! Onze ook. 🙂

      Reactie door Bastiaan op 30-12-2019 om 13:04

Laat een reactie achter

ca 1 uur.

Benodigdheden

  • ca. 6 personen

  • 1 kg Bavette

  • 4 el Truffel Mayo

  • Handje zongedroogde tomaten

  • 1 el balsamico azijn

  • 3 el pijnboompitjes

  • Handje verse babyspinazie

  • Verse basilicum

  • Parmezaanse kaas

  • Peper en zout

Gerelateerde video

Blijf op de hoogte van al onze recepten, tips en BBQ-avonturen

star_rate

Vergelijkbare recepten

star_rate
Bastiaan Dé klassieke BBQ burger

De lekkerste hamburger die je je kan bedenken!

Bekijk recept play_arrow
Niels Quesadillas met pulled pork

Lekker knapperige maispannenkoekjes met pulled pork. Smullen maar!

Bekijk recept play_arrow