bbqproof.nl Recepten Vlees Buikspekspiesjes met gember en sinaasappel van Bali

Buikspekspiesjes met gember en sinaasappel van Bali

star_rate
Buikspekspiesjes met gember en sinaasappel van Bali

Ca. 40 minuten

Ingredienten

  • 4 personen

  • 250 g Buikspek

  • 3 el. sojasaus

  • 2 el. ketjap

  • 2 el. sinaasappelsap

  • 3 tl. gembersiroop

  • 1 teen knoflook

  • Chilipeper (vlokken)

  • Zest van een halve sinaasappel

Buikspekspiesjes met gember en sinaasappel van Bali

Buikspekspiesjes met gember en sinaasappel van Bali

De buikspekspiesjes van Bali! Ik was afgelopen september (2018) op vakantie naar Java en Bali. Ik zal geen compleet betoog houden waarom je daar heen zou moeten gaan maar ik vind echt dat je daar heen moet gaan. Naast dat het een prachtig land is met hele lieve mensen is het eten werelds. Ik heb daar echt bizar goed gegeten. Verschillende soorten (echte!) nasi en bami, heerlijk gegrild vlees en/of vis, van alles.

Dit gerecht komt van Bali. Ik heb daar in de plek Ubud (midden op het eiland) gegeten bij een restaurant genaamd ‘Arang’. De specialiteit van dit restaurant is Saté oftewel stukjes vlees / vis op een stokje, je weet. Ik kan je nu al verklappen dat ze dit daar erg goed konden. Ondanks dat de ingrediënten op de kaart behoorlijk beperkt vermeld stonden waren ze in staat om een super lekkere smaak vast te leggen. Dit gold ook voor de spiesjes van buikspek. Dit gerecht is dan ook gebaseerd op mijn ervaring bij Arang. Het is absoluut niet hetzelfde alhoewel het zeker in de buurt komt :).

Dit gerechtje zorgt bij mij voor een glimlach op mijn gezicht en ik weet zeker dat dit ook bij jou gebeurt zodra je het proeft.

Tip: Wij hebben een buikspek aan één stuk gebruikt. Mocht je deze niet kunnen krijgen bestel dan naturel speklappen en snijd deze in stukjes! Vet slim!

Bereiding

Voorbereiding

ca. 30 min

Snijd de buikspek in dunne plakjes. Onze plakjes waren ongeveer 3 cm. breed. Meng vervolgens de sojasaus, ketjap, sinaasappelsap, gembersiroop en knoflook met elkaar en marineer de buikspek voor ongeveer 30 minuten.

Bereid je BBQ voor om direct te grillen op hoge temperatuur (>200°C).

Bereiding

Ca. 10 min.

Rijg de gemarineerde buikspek op een spiesje (in water geweekt als je géén bamboespies hebt).

Gril de buikspekspiesjes direct boven de kolen. Pas hierbij op dat je geen vlammen krijgt (mocht dit toch gebeuren sluit dan de deksel). De spek is snel klaar, bij ons duurde dit ongeveer 6 minuten.

Strooi tot slot de sinaasappelzest en chilivlokken over de buikspekspiesjes en waan je even op vakantie met Niels op Bali. Nais! 🙂 Eet smakelijk!

Disclaimer

De volgende producten uit dit artikel zijn gesponsord.

– Buikspek door Meatfish

Meatfish bedankt. 🙂

Niels

Mijn doel is om jou met spannende gerechten, interessante blogs en leuke video’s te inspireren! Wij kunnen niet meer zonder BBQproof, nu jij nog! #dontskipbbqday

Lees meer

Nog geen berichten

Laat een reactie achter

Ca. 40 minuten

Benodigdheden

  • 4 personen

  • 250 g Buikspek

  • 3 el. sojasaus

  • 2 el. ketjap

  • 2 el. sinaasappelsap

  • 3 tl. gembersiroop

  • 1 teen knoflook

  • Chilipeper (vlokken)

  • Zest van een halve sinaasappel

Gerelateerde video

Blijf op de hoogte van al onze recepten, tips en BBQ-avonturen

star_rate

Vergelijkbare recepten

star_rate
Bastiaan Zelfgemaakte grillworst

De knaller op elk feestje maar dan zelf gemaakt!

Bekijk recept play_arrow
Niels MOINK-Balls

MOINK, say what?! Zeker, rudnergehaktballetjes met een plakje spek er om heen! Werelds!

Bekijk recept play_arrow
Bastiaan Tex-Mex ribeye fajita’s

Maak kennis met de klassieke Tex-Mex keuken

Bekijk recept play_arrow