Buikspekspiesjes met gember en sinaasappel van Bali
Ca. 40 minuten
Ingredienten
4 personen
250 g Buikspek
3 el. sojasaus
2 el. ketjap
2 el. sinaasappelsap
3 tl. gembersiroop
1 teen knoflook
Chilipeper (vlokken)
Zest van een halve sinaasappel
Buikspekspiesjes met gember en sinaasappel van Bali
De buikspekspiesjes van Bali! Ik was afgelopen september (2018) op vakantie naar Java en Bali. Ik zal geen compleet betoog houden waarom je daar heen zou moeten gaan maar ik vind echt dat je daar heen moet gaan. Naast dat het een prachtig land is met hele lieve mensen is het eten werelds. Ik heb daar echt bizar goed gegeten. Verschillende soorten (echte!) nasi en bami, heerlijk gegrild vlees en/of vis, van alles.
Dit gerecht komt van Bali. Ik heb daar in de plek Ubud (midden op het eiland) gegeten bij een restaurant genaamd ‘Arang’. De specialiteit van dit restaurant is Saté oftewel stukjes vlees / vis op een stokje, je weet. Ik kan je nu al verklappen dat ze dit daar erg goed konden. Ondanks dat de ingrediënten op de kaart behoorlijk beperkt vermeld stonden waren ze in staat om een super lekkere smaak vast te leggen. Dit gold ook voor de spiesjes van buikspek. Dit gerecht is dan ook gebaseerd op mijn ervaring bij Arang. Het is absoluut niet hetzelfde alhoewel het zeker in de buurt komt :).
Dit gerechtje zorgt bij mij voor een glimlach op mijn gezicht en ik weet zeker dat dit ook bij jou gebeurt zodra je het proeft.
Tip: Wij hebben een buikspek aan één stuk gebruikt. Mocht je deze niet kunnen krijgen bestel dan naturel speklappen en snijd deze in stukjes! Vet slim!
Bereiding
Voorbereiding
ca. 30 min
Snijd de buikspek in dunne plakjes. Onze plakjes waren ongeveer 3 cm. breed. Meng vervolgens de sojasaus, ketjap, sinaasappelsap, gembersiroop en knoflook met elkaar en marineer de buikspek voor ongeveer 30 minuten.
Bereid je BBQ voor om direct te grillen op hoge temperatuur (>200°C).

Bereiding
Ca. 10 min.
Rijg de gemarineerde buikspek op een spiesje (in water geweekt als je géén bamboespies hebt).

Gril de buikspekspiesjes direct boven de kolen. Pas hierbij op dat je geen vlammen krijgt (mocht dit toch gebeuren sluit dan de deksel). De spek is snel klaar, bij ons duurde dit ongeveer 6 minuten.


Strooi tot slot de sinaasappelzest en chilivlokken over de buikspekspiesjes en waan je even op vakantie met Niels op Bali. Nais! 🙂 Eet smakelijk!


Disclaimer
De volgende producten uit dit artikel zijn gesponsord.
– Buikspek door Meatfish
Meatfish bedankt. 🙂
Niels
Mijn doel is om jou met spannende gerechten, interessante blogs en leuke video’s te inspireren! Wij kunnen niet meer zonder BBQproof, nu jij nog! #dontskipbbqday
Lees meerBlijf op de hoogte van al onze recepten, tips en BBQ-avonturen
Vergelijkbare recepten
star_rate
Zomerse stoofpot van de BBQ
Wat nou alleen stoven in de winter? Deze stoof is juist super lekker in de zomer!

MOINK-Balls
MOINK, say what?! Zeker, rudnergehaktballetjes met een plakje spek er om heen! Werelds!
Nog geen berichten
Laat een reactie achter