Broodje gegrilde buikspek met hoisinsaus
ca. 2 uur (exclusief marineren)
Ingredienten
1 kilo buikspek
Handje veldsla per persoon
Augurken
Zoutzure ui (check dit recept)
Kappertjes
4 a 5 Ciabatta’s
2 el hoisinsaus (maak bijv. zelf dit recept)
4 el sojasaus
0,5 rode peper
2 tenen knoflook
2 cm gember
1 el honing
2 tl gemalen chillies
Broodjes voor 4 a 5 personen
Marinade
Broodje gegrilde buikspek met hoisinsaus
Alle buikspek liefhebbers opgelet, dit broodje buikspek met hoisinsaus wil je maken! De smaken van dit broodje gaan zo harmonieus in elkaar over, het is echt genieten geblazen. Sowieso heb ik het idee dat hoisinsaus ooit bedacht is om geserveerd te worden bij buikspek. Samen met de kappertjes, augurk, sla en ingelegde ui is het een groot smaakfestijn. Zet de BBQ maar alvast aan, want je gaat echt genieten van dit buikspek recept.
Buiksspek & BBQ
Buikspek en BBQ is sowieso een heerlijke combinatie. Denk bijvoorbeeld aan onze buikspek spiesjes, Zeeuwsspek of porchetta. Allemaal BBQ klassiekers. En we mogen de all time klassieke speklappen natuurlijk niet vergeten! In de loop der tijd ben ik buikspek steeds meer gaan waarderen. Dit komt omdat ik niet zo van grote stukken vet in mijn vlees houd. Maar als je het buikspek iets verder door laat garen komt het helemaal goed. Ik ben ondertussen zelfs zo ver dat ik buikspek bestel in een restaurant. Zo ook een tijd gelden een broodje buikspek op Oosterse wijze. Je raadt het al, dat was dus buikspek met hoisin. Ik was op dat moment niet heel enthousiast, de verhoudingen klopte niet echt. Maar zag de potentie wel en ben aan de slag gegaan. Met als resultaat dit waanzinnig lekkere broodje buikspek met zelfgemaakte hoisinsaus.
Serveer tip
Ik heb een goede tip voor het serveren van dit broodje voor meerdere mensen. Wanneer je namelijk de buikspek in dunne plakken snijd, leg de plakken dan even in een grote braadslede en meng alles goed door elkaar. De marinade verspreidt zich dan ook over de binnenkant van het vlees. Grill daarna nog even indirect op de BBQ en maak ondertussen de broodjes gereed. Zo kan je meerder broodjes tegelijk serveren en is de buikspek nog lekker warm én met extra smaak.
Hoisinsaus en ingelegde ui
Voor dit broodje buikspek heb je hoisinsaus en ingelegde ui nodig. Je kan dit al kant en klaar kopen maar zelf maken is natuurlijk veel leuker en lekkerder. De recepten die wij gemaakt hebben vindt je hier: hoisinsaus recept en ingelegde ui recept. Maak deze ‘sauzen’ het liefst al een dag van te voren.
Bereiding
Voorbereiding
Ca. 30 minuten
Snijd de rode peper, knoflook en gember fijn. Meng samen met de hoisinsaus, sojasaus, honing en de chili poeder. Zet de marinade even apart.
Snijd in de vetkap van de buikspek een diamantpatroon, let op dat je alleen in het vet snijdt. Smeer vervolgens het buikspek in met een deel van de marinade. Stop nu de buikspek met de overige marinade in een ziplock zak en masseer de marinade goed in het vlees. Het liefst wil je dit een nachtje laten marineren. In ieder geval een paar uur van te voren.


Bereiding
Ca. 1,5 uur
Maak de BBQ gereed om te grillen op ca. 150°C.
Leg het buikspek in de indirecte zone van de BBQ en sluit het deksel.


Het buikspek is klaar bij een kerntemperatuur van 74°C.

Serveer het broodje buikspek met wat bladsla, augruk, ingelegde rode en hoisinsaus.
Eet smakelijk!

Disclaimer
De volgende artikelen in dit artikel zijn gesponsord:
– Buikspek door Meatfish.nl
– Chillies gemalen door Van Beekum Specerijen
Dit recept en fotografie zijn eigendom van BBQproof en mogen niet zonder toestemming gebruikt worden. Neem voor de mogelijkheden contact op met ons.
Bastiaan
BBQ-en draait voor mij om lekker eten en gezelligheid. Samen met familie of vrienden genieten van heerlijke gerechtjes van de BBQ. Of het nu vis, vlees of vegetarisch is. Het liefst steek ik de BBQ elke dag aan!
Lees meerBlijf op de hoogte van al onze recepten, tips en BBQ-avonturen
Vergelijkbare recepten
star_rate
Short ribs
Wil je eens wat anders dan de bekende spareribs? Probeer dan eens de shortribs!

Broodje Bavette met sambalmayo
Een waanzinnig lekker broodje met 'vergeten vlees'
Nog geen berichten
Laat een reactie achter