bbqproof.nl Recepten Vlees Broodje met gerookte en gestoofde varkenswang

Broodje met gerookte en gestoofde varkenswang

star_rate
Broodje met gerookte en gestoofde varkenswang

Ca, 6 uur

Ingredienten

  • 1,5 kilo varkenswangen

  • 125g roomboter

  • Kruidenrub voor varkensvlees

  • Donker bier ( Wij hebben Leffe Bruin gebruikt)

  • BBQ saus

  • Coleslaw

  • Ingelegde rode ui

Broodje met gerookte en gestoofde varkenswang

Broodje met gerookte en gestoofde varkenswang

Gegrilde varkenswangen, die hoor je niet zo heel vaak voorbij komen. En dat is zonde! Varkenswangen zijn een echt stukje vergeten varkensvlees. Je koopt dit dan ook niet bij elke slager maar je moet er specifiek om vragen. Varkenswangen zijn zeer geschikt voor de BBQ. Door ze lekker te roken en daarna te stoven krijg je een stukje vlees dat bijna uit elkaar valt, zo zacht! In dit gerecht gaan we dat dan ook precies doen. We maken een smakelijk broodje met wat frisse coleslaw en daarop de gerookte, gestoofde en gegrilde varkenswangen. We stoven de varkenswangen in een donker bier. Deze bevat veel suikers die een heerlijk gekaramelliseerde smaak af geven. Als dit geen vuurwerk wordt!

Weber Smokefire

Wij maken dit recept op de Weber Smokefire. Deze pelletgrill is uniek in zijn soort. Je kan er namelijk low&slow mee grillen maar ook op extreme temperaturen (>300°C) mee grillen (pizza’s bakken dus!). Het apparaat heeft een ingebouwde Weber connect waardoor hij overal te ‘besturen’ is zolang je maar verbinding hebt met internet. Hoe cool is dat!

Mocht je meer willen weten over onze ervaringen met deze pelletgrill check dan onze review en recepten hier!

Bereiding

Voorbereiding

ca. 30 min

Bereid je BBQ voor om (indirect) te grillen op 100°C. Wij hebben de smokefire aan gezet op de ‘Smokeboost’ stand. Dit betekent extra rook maar een lagere grill temperatuur.

De varkenswangen hebben een vlies op de onderkant zitten. Haal deze er voorzichtig af (zonder al teveel vlees mee te snijden).

Kruid de varkenswangen met de rub en laat deze even intrekken. Wij hebben het 1,5 uur laten intrekken.

Bereiding

ca. 300 minuten

Leg de varkenswangen op het rooster en rook ze voor 2 uur op 100°C.

Leg de varkenswangen na 2 uur in een ovenschaal en giet er het bier bij. Voeg een paar blokjes roomboter toe en sluit de schaal af met aluminiumfolie. Prik een paar kleine gaatjes in de folie en sluit de BBQ. Laat de varkenswangen zachtjes stoven voor ongeveer 3 uur.

Bereid de coleslaw voor door de fijne groenten te mengen met de dressing.

Haal de ingelegde ui vast uit de koelkast. Mocht je deze nog niet eerder gemaakt hebben, check dan het recept hier!

Na 3 uur stoven halen we de varkenswangen uit de ovenschaal en leggen we deze voorzichtig weer op het rooster. Lak de wangen met de BBQ saus en laat karamelliseren.

Beleg de broodjes met de coleslaw, ingelegde ui en het vlees. Top af met eventueel een dotje BBQsaus. Eet smakelijk!

Disclaimer

De volgende producten in dit bericht zijn gesponsord:

Weber Smokefire door Weber Nederland.
– Houtskool door ECHTGOED
– Varkenswangen door Meatfish

Bedankt!

Niels

Mijn doel is om jou met spannende gerechten, interessante blogs en leuke video’s te inspireren! Wij kunnen niet meer zonder BBQproof, nu jij nog! #dontskipbbqday

Lees meer

Nog geen berichten

Laat een reactie achter

Ca, 6 uur

Benodigdheden

  • 1,5 kilo varkenswangen

  • 125g roomboter

  • Kruidenrub voor varkensvlees

  • Donker bier ( Wij hebben Leffe Bruin gebruikt)

  • BBQ saus

  • Coleslaw

  • Ingelegde rode ui

Gerelateerde video

Blijf op de hoogte van al onze recepten, tips en BBQ-avonturen

star_rate

Vergelijkbare recepten

star_rate
Niels Zelfgemaakte Saté van de BBQ

Malse kipdij met een smaakvolle marinade; dat is precies wat onze saté het beste omschrijft!

Bekijk recept play_arrow