Broodje met gerookte en gestoofde varkenswang
Ca, 6 uur
Ingredienten
1,5 kilo varkenswangen
125g roomboter
Kruidenrub voor varkensvlees
Donker bier ( Wij hebben Leffe Bruin gebruikt)
BBQ saus
Ingelegde rode ui
Broodje met gerookte en gestoofde varkenswang
Gegrilde varkenswangen, die hoor je niet zo heel vaak voorbij komen. En dat is zonde! Varkenswangen zijn een echt stukje vergeten varkensvlees. Je koopt dit dan ook niet bij elke slager maar je moet er specifiek om vragen. Varkenswangen zijn zeer geschikt voor de BBQ. Door ze lekker te roken en daarna te stoven krijg je een stukje vlees dat bijna uit elkaar valt, zo zacht! In dit gerecht gaan we dat dan ook precies doen. We maken een smakelijk broodje met wat frisse coleslaw en daarop de gerookte, gestoofde en gegrilde varkenswangen. We stoven de varkenswangen in een donker bier. Deze bevat veel suikers die een heerlijk gekaramelliseerde smaak af geven. Als dit geen vuurwerk wordt!
Weber Smokefire
Wij maken dit recept op de Weber Smokefire. Deze pelletgrill is uniek in zijn soort. Je kan er namelijk low&slow mee grillen maar ook op extreme temperaturen (>300°C) mee grillen (pizza’s bakken dus!). Het apparaat heeft een ingebouwde Weber connect waardoor hij overal te ‘besturen’ is zolang je maar verbinding hebt met internet. Hoe cool is dat!
Mocht je meer willen weten over onze ervaringen met deze pelletgrill check dan onze review en recepten hier!
Bereiding
Voorbereiding
ca. 30 min
Bereid je BBQ voor om (indirect) te grillen op 100°C. Wij hebben de smokefire aan gezet op de ‘Smokeboost’ stand. Dit betekent extra rook maar een lagere grill temperatuur.

De varkenswangen hebben een vlies op de onderkant zitten. Haal deze er voorzichtig af (zonder al teveel vlees mee te snijden).
Kruid de varkenswangen met de rub en laat deze even intrekken. Wij hebben het 1,5 uur laten intrekken.

Bereiding
ca. 300 minuten
Leg de varkenswangen op het rooster en rook ze voor 2 uur op 100°C.


Leg de varkenswangen na 2 uur in een ovenschaal en giet er het bier bij. Voeg een paar blokjes roomboter toe en sluit de schaal af met aluminiumfolie. Prik een paar kleine gaatjes in de folie en sluit de BBQ. Laat de varkenswangen zachtjes stoven voor ongeveer 3 uur.


Bereid de coleslaw voor door de fijne groenten te mengen met de dressing.
Haal de ingelegde ui vast uit de koelkast. Mocht je deze nog niet eerder gemaakt hebben, check dan het recept hier!
Na 3 uur stoven halen we de varkenswangen uit de ovenschaal en leggen we deze voorzichtig weer op het rooster. Lak de wangen met de BBQ saus en laat karamelliseren.
Beleg de broodjes met de coleslaw, ingelegde ui en het vlees. Top af met eventueel een dotje BBQsaus. Eet smakelijk!


Disclaimer
De volgende producten in dit bericht zijn gesponsord:
– Weber Smokefire door Weber Nederland.
– Houtskool door ECHTGOED
– Varkenswangen door Meatfish
Bedankt!
Niels
Mijn doel is om jou met spannende gerechten, interessante blogs en leuke video’s te inspireren! Wij kunnen niet meer zonder BBQproof, nu jij nog! #dontskipbbqday
Lees meerVergelijkbare recepten
star_rate
Gegrilde (rib eye) steak met groene salsa
Het vlees wordt op de snijplank geserveerd in de saus

Lamsballetjes met harissa
Sappige lamsgehaktballetjes met eigengemaakte harissa? Jazeker!
Nog geen berichten
Laat een reactie achter