Broodje gerookte beenham met mosterdsaus en ingelegde groenten
Ca 1 uur
Ingredienten
500g beenham
2 tijgerbollen (vers of om zelf af te bakken)
Handje witte kool (julienne gesneden)
Handje wortel (julienne gesneden)
120 ml Azijn
1 el Suiker
1 jalapeno
4 el Mayonaise
2 el pittige mosterd
Broodje beenham
Zoet-zuur
Mosterdsaus
Broodje gerookte beenham met mosterdsaus en ingelegde groenten
Een broodje gerookte beenham met mosterdsaus en ingelegde groenten, dat klinkt toch heerlijk?! De beenham hebben wij uiteraard gerookt op de BBQ en serveren wij op een krokante tijger bol met romige mosterdsaus. Om het geheel af te maken voegen we nog zelfgemaakte zoetzure groenten toe.
Wij werden geïnspireerd om dit recept te maken door het broodje buikspek van onze vrienden van BBQ-helden. Dit zag er zo lekker uit, alleen wilden wij zelf graag iets met beenham maken. Toen zijn we met beenham aan de slag gegaan en is deze variant geboren!
Wat dit broodje beenham recept zo lekker maakt is de gelaagdheid. Je hebt eerst de krokante bol daarna proef je het zoetzuur, de pittige mosterdsaus en daarna de gerookte en gekruide ham. Dit alles bij elkaar zorgt voor een echte smaakbeleving!
Bereiding
Voorbereiding
Ca. 15 min
Bereid je BBQ voor om indirect te grillen op ca. 180°C.
Verwijder de harde stukjes vet van de beenham en bestrooi royaal met de kruidenrub.

Doe de azijn en suiker in een steelpannetje en breng aan de kook tot het suiker is opgelost. Voeg de fijne groenten toe en kook ca. 2 minuten mee. Haal vervolgens van het vuur en sluit af in een weckpot. Laat dit minstens een uur staan, liever een dag van te voren zodat de groente goed zacht worden en de smaak er goed in trekt.
Maak de mosterdsaus door de mayonaise te mengen met de mosterd. Ja echt, zo simpel is het. Je kan het zo pittig maken als je zelf wilt (door extra mosterd toe te voegen).

Bereiding
Ca 45 min
Leg een paar chunks hout (wij hebben beukenhout gebruikt) op het warme houtskool. Leg de beenham indirect op de BBQ.
Rook de ham indirect voor ongeveer 30 minuten. Bak de tijgerbollen ondertussen af in de oven.


De ham is klaar als hij een kerntemperatuur heeft van 65°C. Haal de ham van de BBQ en laat even rusten.

Snijd de tijgerbollen door en smeer de mosterdsaus op de bodem. Snijd plakken beenham van ongeveer 5 mm dik en beleg het broodje hier mee.
Doe een flinke schep zoetzure groenten er op en eventueel nog wat saus. Geniet van dit heerlijke broodje gerookte beenham. Eet smakelijk!

Disclaimer
– Beenham door Meatfish.nl
– ECHT premium houtskool
– Dry rub varken door van Beekum Specerijen
Niels
Mijn doel is om jou met spannende gerechten, interessante blogs en leuke video’s te inspireren! Wij kunnen niet meer zonder BBQproof, nu jij nog! #dontskipbbqday
Lees meerBlijf op de hoogte van al onze recepten, tips en BBQ-avonturen
Vergelijkbare recepten
star_rate
Surf&Turf spiesje: garnalen en chorizo op een stokje
De land en zee samen op 1 spiesje!

Broodje gerookte kipfilet
Gerookte kipfilet op een broodje, wat wil je nog meer?
Nog geen berichten
Laat een reactie achter