bbqproof.nl Recepten Vlees Broodje gerookte beenham met mosterdsaus en ingelegde groenten

Broodje gerookte beenham met mosterdsaus en ingelegde groenten

star_rate
Broodje gerookte beenham met mosterdsaus en ingelegde groenten

Ca 1 uur

Ingredienten

    Broodje beenham
    Zoet-zuur
    • Handje witte kool (julienne gesneden)

    • Handje wortel (julienne gesneden)

    • 120 ml Azijn

    • 1 el Suiker

    • 1 jalapeno

    Mosterdsaus
    • 4 el Mayonaise

    • 2 el pittige mosterd

Broodje gerookte beenham met mosterdsaus en ingelegde groenten

Broodje gerookte beenham met mosterdsaus en ingelegde groenten

Een broodje gerookte beenham met mosterdsaus en ingelegde groenten, dat klinkt toch heerlijk?! De beenham hebben wij uiteraard gerookt op de BBQ en serveren wij op een krokante tijger bol met romige mosterdsaus. Om het geheel af te maken voegen we nog zelfgemaakte zoetzure groenten toe.

Wij werden geïnspireerd om dit recept te maken door het broodje buikspek van onze vrienden van BBQ-helden. Dit zag er zo lekker uit, alleen wilden wij zelf graag iets met beenham maken. Toen zijn we met beenham aan de slag gegaan en is deze variant geboren!

Wat dit broodje beenham recept zo lekker maakt is de gelaagdheid. Je hebt eerst de krokante bol daarna proef je het zoetzuur, de pittige mosterdsaus en daarna de gerookte en gekruide ham. Dit alles bij elkaar zorgt voor een echte smaakbeleving!

Bereiding

Voorbereiding

Ca. 15 min

Bereid je BBQ voor om indirect te grillen op ca. 180°C.

Verwijder de harde stukjes vet van de beenham en bestrooi royaal met de kruidenrub.

 

Doe de azijn en suiker in een steelpannetje en breng aan de kook tot het suiker is opgelost. Voeg de fijne groenten toe en kook ca. 2 minuten mee. Haal vervolgens van het vuur en sluit af in een weckpot. Laat dit minstens een uur staan, liever een dag van te voren zodat de groente goed zacht worden en de smaak er goed in trekt.

Maak de mosterdsaus door de mayonaise te mengen met de mosterd. Ja echt, zo simpel is het. Je kan het zo pittig maken als je zelf wilt (door extra mosterd toe te voegen).

Bereiding

Ca 45 min

Leg een paar chunks hout (wij hebben beukenhout gebruikt) op het warme houtskool. Leg de beenham indirect op de BBQ.

Rook de ham indirect voor ongeveer 30 minuten. Bak de tijgerbollen ondertussen af in de oven.

De ham is klaar als hij een kerntemperatuur heeft van 65°C. Haal de ham van de BBQ en laat even rusten.

Snijd de tijgerbollen door en smeer de mosterdsaus op de bodem. Snijd plakken beenham van ongeveer 5 mm dik en beleg het broodje hier mee.

Doe een flinke schep zoetzure groenten er op en eventueel nog wat saus.  Geniet van dit heerlijke broodje gerookte beenham. Eet smakelijk!

Disclaimer

– Beenham door Meatfish.nl
ECHT premium houtskool
Dry rub varken door  van Beekum Specerijen

Niels

Mijn doel is om jou met spannende gerechten, interessante blogs en leuke video’s te inspireren! Wij kunnen niet meer zonder BBQproof, nu jij nog! #dontskipbbqday

Lees meer

Nog geen berichten

Laat een reactie achter

[anr-captcha]

Ca 1 uur

Benodigdheden

    Broodje beenham
    Zoet-zuur
    • Handje witte kool (julienne gesneden)

    • Handje wortel (julienne gesneden)

    • 120 ml Azijn

    • 1 el Suiker

    • 1 jalapeno

    Mosterdsaus
    • 4 el Mayonaise

    • 2 el pittige mosterd

Gerelateerde video

Blijf op de hoogte van al onze recepten, tips en BBQ-avonturen

star_rate

Vergelijkbare recepten

star_rate
Niels Cajun aardappelspiesje met spek en ui

Een heerlijk spiesje met aardappel, ui en spek!

Bekijk recept play_arrow
Bastiaan Zelfgemaakte grillworst

De knaller op elk feestje maar dan zelf gemaakt!

Bekijk recept play_arrow