Broodje Cevapcici – Gekruide worstjes van gehakt
Ca. 40 minuten
Ingredienten
400g half-om-half gehakt
Handje platte peterselie
Knoflook
2 tl. BBQ rub
1 ei
IJsbergsla
2 Turkse broodjes (mini)
Broodje Cevapcici – Gekruide worstjes van gehakt
Cevapcici, wel eens van gehoord? Dit zijn kleine (cm of 10) worstjes van gekruid gehakt die je veel tegen komt in Oost- Europa (Balkan). Ik had er nog nooit van gehoord maar nadat ik ze voor het eerst op de BBQ heb gemaakt ben ik fan! Door het gebruik van half-om-half gehakt krijg je echt zo’n smeuïg worstje. Erg lekker!
Cevapcici vindt zijn oorsprong dus in de Balkan. Daar vind je op elke straathoek wel een tentje waar ze vers worden gemaakt. Funfact: cevapcici is een verbastering van kebab, en dat kent bijna iedereen wel! 😉 Met de kruiden van de cevapcici wordt per land anders om gegaan maar in de basis bestaat de kruiding uit peper en zout, peterselie, paprikapoeder en knoflook. Combineer die smaken met de grillsmaak en je bent verkocht!
Wat ons broodje helemaal af heeft gemaakt was het serveren met onze eigen gemaakte knoflooksaus. Dit helpt ook mee om 1,5 afstand te houden. Of mensen doen dit eigenlijk van zelf. 😉
Bereiding
Voorbereiding
Ca. 10 minuten
Bereid je BBQ voor om indirect te grillen op ongeveer 180°C. Meng het gemengde gehakt met de peterselie, knoflook en de andere kruiden tot een glad mengsel.
Vorm met je handen worstjes van ongeveer 10 cm lang en 1,5 cm dik. Wij hebben hiervoor een apparaatje gebruikt dat dit bijna automatisch voor je doet: de cevapo maker.
Laat de worstjes even opstijven in de koelkast.

Bereiding
Ca. 30 minuten
Leg de worstjes indirect op de BBQ. Snijd de Turkse broodjes doormidden en gril even kort aan.

Na ongeveer 25 minuten waren onze cevapcici klaar. We hebben ze nog even kort direct gegrild. Dan krijg je een lekker krokant korstje.
Smeer een laag van (jouw zelfgemaakte!) knoflooksaus op de broodjes en beleg met wat ijsbergsla.

Leg zo’n 5 worstjes op de broodjes en top nog even af met wat extra knoflooksaus. Serveer direct en eet smakelijk!

Disclaimer
De volgende producten in dit artikel zijn gesponsord:
– Half-om-half gehakt door Meatfish.nl
– Houtskool door ECHT
Echt en Meatfish bedankt!
Niels
Mijn doel is om jou met spannende gerechten, interessante blogs en leuke video’s te inspireren! Wij kunnen niet meer zonder BBQproof, nu jij nog! #dontskipbbqday
Lees meerVergelijkbare recepten
star_rate
Smeuïge pulled pork snacks
Maak je vrienden gek met deze pulled pork 'saucijzenbroodjes'!

Shortribs van de Weber Smokefire (pelletgrill)
De bekende runderribben 10 uur lang gegaard op de Smokefire.
Nog geen berichten
Laat een reactie achter