bbqproof.nl Recepten Vlees Duitse hotdog: Broodje Duitse bierworst met spek en ui

Duitse hotdog: Broodje Duitse bierworst met spek en ui

star_rate
Duitse hotdog: Broodje Duitse bierworst met spek en ui

Ca. 60 min.

Ingredienten

Duitse hotdog: Broodje Duitse bierworst met spek en ui

Duitse hotdog: Broodje Duitse bierworst met spek en ui

Duitse bierworst met gebakken spek en ui, daar word je toch blij van! Ben je wel eens in Duitsland op een bierfeest of Kerstmarkt geweest? Naast al de bierttaps staan van die houten kraampjes met broodjes worst. Uiteraard de wereld beroemde Currywürst maar ook de klassieker met uit en zuurkool wordt dan geserveerd! Van die klassieker hebben wij een eigen versie gemaakt en om het af te maken uiteraard met Duits bier!

Stoven en grillen op de BBQ

In dit gerecht gebruiken wij 2 verschillende technieken op de BBQ: stoven en grillen. Onze worst (een lekkere varkenssaucijs) stoven we namelijk eerst met de Dutch Oven in een lekkere Duitse Weizen (en gebakken spekjes en ui). Daarna grillen we de saucijsjes direct af boven de kolen. Dan krijg je nog wat extra smaak en van die mooie bruine grillmarks. Heerlijk!

Dit alles serveren wij op een zacht gemaakte pistolet (om zo’n buitenlands broodje te imiteren). Dit doe je door een gebakken pistolet in een plastic zak te bewaren. Het binnenste blijft dan lekker smakelijk maar de buitenkant wordt zacht. Tot slot toppen we de varkenssaucijs af met de mee gebakken ui en spek, zuurkool (Sauerkraut, duh! en wat mosterd en ketchup. Als dat geen feest wordt!

Bereiding

Voorbereiding

Ca. 15 min.

Bereid je BBQ voor om te grillen op 180°C. Plaats de Dutch Oven indrect boven de kolen en laat op temperatuur komen.

Bereiding

Ca. 45 minuten

Bak de spekjes krokant in de DO. Voeg de ui toe en bak deze tot ze mooi glazig zijn.

Leg de varkenssaucijsjes op het ui / spek mengsel en schenk het Weizenbier er in. Sluit de deksel van de Dutch Oven en laat voor ongeveer 20 minuten stoven. Draai de worsten tussendoor even om.

Haal de bierworsten vervolgens uit de DO en leg even apart. Nu gaan we het ui-spek-bier mengsel inkoken. Haal de deksel van de DO en sluit de deksel van de BBQ. Zet de schuiven van de BBQ gerust wat verder open, de temperatuur mag nu wel richting de 200°C. Laat het mengsel 5 a 10 minuten inkoken tot het vocht verdampt.

Leg de bierworsten nu direct boven de kolen tot ze mooie grillstrepen krijgen.

Snijd de pistoletjes in de lengte open, dan zijn ze zo makkelijker te eten!

Beleg de pistoletjes met een beetje zuurkool. Doe er wat van het ui-spek mengsel bij en leg de bierworst er op. Serveer met mosterd en ketchup. Eet smakelijk!

Disclaimer

De volgende producten in dit bericht zijn gesponsord:

Weber Summit Kamado door Weber Nederland.
– Houtskool door ECHTGOED
– Varkenssaucijsjes door Meatfish

Bedankt!

Niels

Mijn doel is om jou met spannende gerechten, interessante blogs en leuke video’s te inspireren! Wij kunnen niet meer zonder BBQproof, nu jij nog! #dontskipbbqday

Lees meer

Nog geen berichten

Laat een reactie achter

Ca. 60 min.

Benodigdheden

Gerelateerde video

Blijf op de hoogte van al onze recepten, tips en BBQ-avonturen

star_rate

Vergelijkbare recepten

star_rate