De BBQproof Big Mac burger
ca 30 min.
Ingredienten
4 rundvleesburgers van 75 gr.
Verse cheddar
Augurken
1/2 ui
Ijsbergsla
2 burgerbroodjes
4 el mayonaise
2 tl ketchup
1 tl dijon mosterd
2 tl augurkensap
1 augurk
1/4 ui
Burgers
Big Mac saus
De BBQproof Big Mac burger
Big Mac van de BBQ, wat wil je nog meer? Ik denk dat de Big Mac van de Mc Donalds wel de bekendste burger is over de hele wereld. Waar je ook bent je kan deze burger er bestellen. En het knappe is dat hij ook nog overal precies hetzelfde smaakt! Om eerlijk te zijn ben ik zelf niet zo’n groot fan van de Big Mac. Sinds ik zelf m’n burgers maak wil ik eigenlijk niet anders. Daarom ga ik altijd voor een Mc kroket :-P. Maar wanneer je de burger zelf in elkaar gaat zetten wordt het natuurlijk een ander verhaal.
De originele Big Mac recept
Hoe wordt de Big Mac precies gemaakt? Ik zou het niet weten haha. Mc Donalds vertelt op z’n website namelijk alleen welke ingrediënten er in een Big Mac zitten maar niet wat de verhoudingen zijn. Dit moeten we dus zelf uit gaan vogelen. Wat we in ieder geval weten is: 2 rundvleesburgers van 50 gram, sla, ui, augurk, cheddar en de Big Mac saus.
De Big macsaus
Aangezien we deze saus niet kan-en-klaar kunnen kopen bij de Mac, zullen we dit toch zelf moeten doen. Ook veel leuker toch?! De big Mac saus is alleen een groot geheim, tenminste dat zeggen ze zelf. Als we het internet moeten geloven is het meer een publiek geheim geworden. Er zijn namelijk volop websites die claimen het geheime recept te hebben. Dit gaan wij niet claimen, ook niet dat wij het originele recept hebben. Want dat hebben het niet. Alleen hebben we wel een super lekkere variant gemaakt. Je waant je letterlijk in de Mc Donalds door deze saus. Dit komt denk ik vooral door de ui en augurk die er in verwerkt zijn.
Deze Big Mac is dus vooral een variant op de échte van de Mc Donalds. Wel heb ik geprobeerd om zo dicht mogelijk bij het origineel te blijven. En ik kan je vertellen, de BBQproof Big Mac is véél lekkerder. Want je weet, alles van de BBQ smaakt beter.
Bereiding
Voorbereiding
ca. 15 min.
Bereid als eerste de BBQ voor om direct te grillen op 200°C.
Stop vervolgens alle ingrediënten van de saus in de blender en maak er een gladde saus van. Proef of de saus naar smaak is en pas eventueel aan.
Snijdt de broodjes in 3 delen. Neem hier de tijd voor en snijdt zo recht mogelijk. Leg de broodjes apart en schaaf van de cheddar 8 plakken. Snijd ook de ui fijn en plakjes van de augurk. Leg dit allemaal samen met de ijsberg sla apart in bakjes zodat je straks de burgers snel kan beleggen.

Haal nu de burgers uit de koelkast en maak er platte burgers van. Dit kan je gewoon platdrukken met je handen.

Bereiding
ca. 20 min.
Als de BBQ goed heet is maken we eerst het rooster goed schoon. We willen namelijk mooie bruine grillmarks op onze broodjes en burger!
Smeer de broodjes licht in met olijfolie en gril kort boven de kolen. Dit gaat super snel dus blijf erbij staan en kijk regelmatig.


Omdat het dunne burgers zijn gaan we ze heel kort grillen. De burger is het lekkerst als deze nog een beetje rood van binnen is. Houdt daarom ongeveer 1 minuut per kant aan. De burger komt nu ook mooi los van het rooster. Let wel op vlammen, die wil je het liefst niet. Houdt het deksel daarom dicht.
Na de 2 minuten leggen we de plakjes cheddar op de burger en verplaatsen we ze naar de indirecte zone. Sluit het deksel en beleg de bollen. Wij hebben ze als volgt opgebouwd:
1. Broodje
2. Big Mac saus
3. Sla
4. Augurk + ui
5. Burger
En voor de volgende laag hetzelfde :-). Als de cheddar gesmolten is, mag de burger van de BBQ.
Stapelen maar en eet smakelijk!


Disclaimer
De volgende producten uit dit artikel zijn gesponsord.
– Burgers door Meatfish
– Weber Master Touch Premium door Weber NL
Meatfish en Weber bedankt. 🙂
Bastiaan
BBQ-en draait voor mij om lekker eten en gezelligheid. Samen met familie of vrienden genieten van heerlijke gerechtjes van de BBQ. Of het nu vis, vlees of vegetarisch is. Het liefst steek ik de BBQ elke dag aan!
Lees meerVergelijkbare recepten
star_rate
Pulled pork met honing en Whiskey
Oef! Een procureur geïnjecteerd met honing en whiskey! Do we need to say more?

Malse Ossenhaas met rozemarijn en knoflookjus
Een heerlijk malse ossenhaas geserveerd met een smaakvolle jus. Gegarandeerd watertanden!

Zelfgemaakte Saté van de BBQ
Malse kipdij met een smaakvolle marinade; dat is precies wat onze saté het beste omschrijft!
Nog geen berichten
Laat een reactie achter