bbqproof.nl Recepten Vlees Bavettespies met chimichurri

Bavettespies met chimichurri

star_rate
Bavettespies met chimichurri

Ca. 20 min.

Ingredienten

Bavettespies met chimichurri

Bavettespies met chimichurri

Bavette is inmiddels een populair stuk rundvlees ondanks dat deze nog in de categorie ‘vergeten vlees’ valt. Dit onderdeel heeft enorm hard gewerkt en is daarom niet zo mals als bijvoorbeeld ossenhaas (die niks heeft gepresteerd). Desondanks heeft het een waanzinnig lekkere smaak en een fijn mondgevoel. Het doet mij altijd wel een beetje denken aan draadjesvlees. Je moet er wel op kauwen namelijk. Nog een voordeel is dat het vlees binnen een paar minuten klaar is. Je eet bavette namelijk maximaal medium rare. Zodra het verder door gaart wordt het vlees taai.

Omdat we al een recept met bavette hebben en we nog volop in de nazomer zitten, hebben we een variant bedacht wat geschikt is voor het heerlijke vakantiegevoel, namelijk de bavettespies. Naast de heerlijke spiesjes serveren we ook onze zelfgemaakte chimichurri! Een Argentijnse saus die de rundvlees smaak alleen maar versterkt in plaats van maskeert. Dubbel plezier dus!

Bereiding

Voorbereiding

10 minuten

Snijd de bavette in blokjes en rijg deze aan een bamboespies. Bamboe kan beter tegen directe hitte en zal daardoor minder snel verbranden (weken in water is dus ook niet nodig!).

Maak de chimichurri naar ons recept of geef er een eigen draai aan!

Bereid intussen je BBQ voor om direct te grillen op ongeveer 200°C.

Bereiding

Ca. 10 min.

Gril de spiesjes direct boven de kolen. Draai het vlees na ongeveer 1 minuut om totdat al het vlees aangebakken is. Let hierbij op dat het vlees niet plakt aan je rooster. Als dit wel het geval is laat je het nog even liggen.

Na ongeveer 3 minuten leg je de spiesjes even kort indirect. Haal de spiesjes van de BBQ en serveer direct met je zelfgemaakte chimichurri! Eet smakelijk!

Let op! Bavette eet je medium rare. Als je het verder door gaart wordt het vlees taai en dat wil je natuurlijk niet!

Disclaimer

De volgende producten uit dit artikel zijn gesponsord.

– Bavette door Meatfish
– Bast ONE Briketten door BAST
– De WGA BBQ door Weber Nederland

Meatfish, Bast en Weber NL bedankt. 🙂

Niels

Mijn doel is om jou met spannende gerechten, interessante blogs en leuke video’s te inspireren! Wij kunnen niet meer zonder BBQproof, nu jij nog! #dontskipbbqday

Lees meer

Nog geen berichten

Laat een reactie achter

Ca. 20 min.

Benodigdheden

Gerelateerde video

Blijf op de hoogte van al onze recepten, tips en BBQ-avonturen