Zeewolf in rookspek
Ca. 30 min.
Ingredienten
5 familieleden
2 zeewolffilets (staartstuk) 250 gram per stuk
8 Lang gesneden plakken rookspek
Huishoudfolie
50 gram zongedroogde tomaten op olie
1 bosje basilicum
1 knoflookteen
5 gram verse gember
1/2 sinaasappel (rasp en sap)
Peper en zout
Zon gedroogde tomatenpuree
Zeewolf in rookspek
Wij zijn gek op vis. Helemaal als het gaat om soorten die je niet vaak tegenkomt. Zeewolf is zo’n vis, onbekend maar super lekker. Maar het bereiden van vis op de BBQ kan best lastig zijn. Vis valt vaak snel uit elkaar, dus als je niet op past ligt je halve gerecht tussen de kolen. Zeewolf daarentegen is een stevige vis waardoor dit minder snel gebeurt. Door deze stevigheid leent de zeewolf zich uitstekend voor bereiding op de BBQ.
Het originele recept komt uit het boek Barbecue & Plancha van Stéphane Reynaud. In dit recept gebruikt hij zeeduivel in plaats van zeewolf en grilt hij de vis direct boven de kolen. Wij hebben voor zeewolf gekozen omdat de smaak toegankelijker is en het scheelt ook in de portemonnee. Bovendien grillen wij de zeewolf eerst indirect en daarna pas direct boven de kolen.
Bereiding
Voorbereiding
Ca. 20 min.
Pureer de zongedroogde tomaten samen met de basilicum, knoflook, gember en de rasp van de sinaasappel tot een stevig mengsel. Voeg wat sap van de sinaasappel toe en naar smaak peper en zout. Het mengsel is goed als de structuur gelijk is aan tapenade.
Pak een snijplank en leg de plakken rookspek iets over elkaar heen. De eerste filet leggen we bovenop het spek met de staart ingeklapt. Smeer vervolgens een dikke laag puree op de zeewolffilet en leg de andere filet er gespiegeld bovenop. Vouw de spek terug om de filets zodat je een stevig pakket krijgt. Wikkel het zeewolfpakket in huishoudfolie en leg het in de koelkast.
Bereid de BBQ voor om indirect te grillen op 200 graden.

Eerste zeewolffilet

Insmeren zeewolf

Tweede filet er boven op

Strak inpakken in folie en laten opstijven in de koelkast
Bereiding
Ca. 25 min.
Als de BBQ op temperatuur is haal je het zeewolfpakket uit de folie en leg je het met de naad naar beneden op de indirecte kant. Gril het pakket 10 minuten per kant met gesloten deksel. Wij hebben graag de spek krokant dus grillen we het zeewolfpakket nog maximaal 1 minuut per kant rechtstreeks boven de kolen. Serveer de vis direct (in plakken). Eet smakelijk!

De zeewolf indirect

De zewwolf direct

Gegrilde zeewolf met rookspek

Eet smakelijk!
Niels
Mijn doel is om jou met spannende gerechten, interessante blogs en leuke video’s te inspireren! Wij kunnen niet meer zonder BBQproof, nu jij nog! #dontskipbbqday
Lees meerBlijf op de hoogte van al onze recepten, tips en BBQ-avonturen
Vergelijkbare recepten
star_rate
Oosters zalmspiesje
Blaas iedereen omver met dit heerlijke hapje van verse zalm!

Oosterse oesters met wasabi, gember en ketjap
Zilte oesters met een Oosterstintje.
Nog geen berichten
Laat een reactie achter