Zeebaars op een zoutsteen
Ca. 60 min.
Ingredienten
2 levensgenieters
1 zeebaars á 500 gram (geschubt)
Verse rozemarijn
Limoen in schijfjes
Verse basilicum
Knoflook
Slagerstouw
Zeebaars op een zoutsteen
De zeebaars. Ik vind het een van de lekkerste vissoorten die er is. Door de zachte smaak waan je je even in vakantie-sferen. Vooral als je het gaat combineren met mediterrane kruiden en hem bereidt op een zoutsteen (of zoutplancha). Door het gebruik van een zoutsteen hoef je jouw vis of vlees achteraf niet meer te kruiden. De steen voegt namelijk een subtiele smaak toe. De zoutsteen was voor mij overigens een compleet nieuwe ervaring. Hoe ik aan zoutsteen ben gekomen lees je hieronder.
Hoe komen we eigenlijk op deze bereiding?
Wat is er leuker dan jarig zijn en overspoeld worden met BBQ-gerelateerde cadeautjes? Stuiterend loop je op je eigen feestje met een schouder-brede glimlach. Dit jaar zat er een voor mij onbekend BBQ cadeau tussen: een zoutsteen. Nu ben ik gek op leuke gadgets en experimenteren dus een zoutsteen was een ontzettend leuke aanvulling op mijn collectie. Na een middagje Google wist ik precies wat de mogelijkheden zijn met zo’n steen (jaja, er moet ook wel eens wat opgezocht worden ^^). Zo gezegd, zo gedaan: ik heb Bastiaan gebeld, we hebben een middag geprikt en vervolgens de zeebaars heerlijk bereid op de zoutsteen!
Bereiding
Voorbereiding
ca. 30 min.
Stook je BBQ op tot een temperatuur van 180°C. Leg vervolgens de zoutsteen op de indirecte kant van de BBQ zodat deze goed kan opwarmen. Na ongeveer een half uur is de zoutsteen heet genoeg om te starten. Snijd ondertussen de limoen in schijfjes en pluk wat blaadjes basilicum. Vul hiermee de buik van de zeebaars en voeg vervolgens een takje rozemarijn toe. Bind de zeebaars vervolgens op met het rollade touw zodat je een mooi pakketje krijgt.
Bereiding
Ca. 30 min.
De bereiding van de zeebaars is echt enorm makkelijk. Leg de zeebaars voorzichtig op de zoutsteen (indirect)en sluit de deksel. Na ongeveer 15 minuten draai je de vis voorzichtig om. Na nog eens 15 minuten is de al zeebaars klaar! Zo simpel is het! 😉 Knip het touw door en haal de ingrediënten uit de buik van de vis. Je hoeft de zeebaars verder niet te kruiden omdat de steen de vis een heerlijke smaak heeft meegegeven. Serveer met gebakken aardappels en verse broccoli. Eet smakelijk!
Noot van de auteur: de zoutsteen kan meerdere keren gebruikt worden. Neem hem na gebruik even af met een stuk keukenpapier en bewaar hem op een droge plaats. Dan kan hij zeker nog een paar keer mee!

Zeebaars indirect
Niels
Mijn doel is om jou met spannende gerechten, interessante blogs en leuke video’s te inspireren! Wij kunnen niet meer zonder BBQproof, nu jij nog! #dontskipbbqday
Lees meerBlijf op de hoogte van al onze recepten, tips en BBQ-avonturen
Vergelijkbare recepten
star_rate
Gegrilde hele forel met citrus en verse kruiden
Voel je als een vis in het water met deze gegrilde forel

Oosterse oesters met wasabi, gember en ketjap
Zilte oesters met een Oosterstintje.
Nog geen berichten
Laat een reactie achter