Zalmrollade met pesto en pistache korst
Ca. 60 min.
Ingredienten
600 gr. Verse zalm zonder huid van Meatfish.nl
5 gr. dry-rub-vis
200 gr. gezouten pistache nootjes
Flinke bos basilicum
4 teentjes knoflook
ca. 30 gr parmezaanse kaas
Handje gezouten pistache nootjes
Scheutje extra vierge olijfolie
Sap van 1/4 citroen
Rollade
Pesto
Zalmrollade met pesto en pistache korst
Deze zalmrollade gevuld met verse pesto en pistache korst wordt het lekkerste BBQ visrecept van de BBQ! Ja dat durven wij wel te stellen, want dit zalmrecept is smullen geblazen.
Na het enorme succes van vorig jaar met onze carpaccio bavette rollade (wij zijn ook nog steeds fan!) wilden we dit jaar voor de feestdagen met een nieuw succes nummer komen. En wat is er dan leuker om als echte Spakenburgers (jaja, trots zijn we zeker) iets met vis te doen? En aangezien een rollade blijkbaar goed in de smaak valt hebben wij gekozen voor een zalmrollade. En wel eentje met een verse pesto en een crispy pistache korst. Oeh la la, dat klinkt goed hè!
De zalmrollade hebben wij dus ingesmeerd met onze eigengemaakte pesto. Deze hebben wij echter een eigen draai gegeven. Wij hebben namelijk geen pijnboompitjes gebruikt maar pistachenootjes. Het was voor ons stiekem een gok maar geloof ons, het is waanzinnig lekker! Voor de extra touch hebben we bij de bereiding ook nog een klein blokje appelhout toegevoegd. De zalmrollade is dus ook licht gerookt. Nou, mocht je nog twijfelen wat je met het eerst volgende feestje gaat maken is dat hierbij geregeld; de zalmrollade! Succes gegarandeerd!
Voor dit waanzinnige zalm recept hebben wij ook een video gemaakt, bekijk die hier op ons YouTube kanaal.
Bereiding
Voorbereiding
Ca. 20 min.
Bereid je BBQ voor om indirect te grillen op 150°C.
Begin met het maken van de pistachepesto. Doe hiervoor de basilicum, knoflook, handje pistache, olijfolie, Parmezaanse kaas en sap van een kwart citroen in de keukenmachine. Eventueel kan je dit ook met de hand snijden en mengen. Proef of de pesto naar smaak is en pas eventueel aan.
Pel ondertussen de rest van de pistache nootjes en maal deze fijn. Meng hier de viskruiden bij en zet even apart.

Leg de zalm op een snijplank en snijd deze overdwars in. Je wilt namelijk dat de zalm overal even dik is. Zie het als een openslaand boek.
Als je de zalm gevlinderd hebt smeer je de binnenkant in met de pistachepesto.


Rol de zalm op en bind deze op met het slagerstouw. Rol de zalm door de pistache crumble en we zijn klaar om te grillen!


Bereiding
ca. 60 minuten
Leg de zalmrollade op de indirecte kant van de BBQ. Voeg een klein blokje rookhout toe (wij hebben appelhout gebruikt) en sluit de deksel. Wij hebben de zalmrollade gegaard tot een kerntemperatuur van 50°C. Dit is net aan gaar. Met super verse zalm kan dat ook makkelijk. Mocht je hier niet van houden gaar hem dan tot een temperatuur van 60°C.


Snijd plakken van ongeveer 1 cm dik en besprenkel met wat citroensap. Eet smakelijk!

Disclaimer
– Verze zalmfilet door Meatfish.nl
– Kamado Joe Classic 3 door Kamado Joe
– ECHT premium houtskool
Meatfish, Kamado Joe en ECHT bedankt. 🙂
Niels
Mijn doel is om jou met spannende gerechten, interessante blogs en leuke video’s te inspireren! Wij kunnen niet meer zonder BBQproof, nu jij nog! #dontskipbbqday
Lees meerVergelijkbare recepten
star_rate
Surf&Turf spiesje: garnalen en chorizo op een stokje
De land en zee samen op 1 spiesje!

Koud gerookte zalm tartaar met sojasaus en wasabimayo
Heerlijk als voor- of tussengerecht!

Tapas knoflook garnalen (garnalen in knoflookolie)
Gamba aioli één van de bekendse tapas gerechten, nog lekkerder van BBQ!
Alle reacties (10)
Echt heerlijk! We hebben hem uitgeprobeerd en echt niets dan lof!
Wat hebben jullie toch top recepten!
Reactie door Ellis Buijink op 16-07-2021 om 16:50
Hi Ellis, wat super leuk om te horen! Dank!
Reactie door Niels op 19-07-2021 om 13:54
Nondeju dit ziet er lekker uit!
Reactie door Paul op 30-03-2021 om 09:20
Haha thnx Paul! Zo smaakt ie ook.
Reactie door Bastiaan op 30-03-2021 om 18:21
gister gemaakt, als voorafje en bijzonder goed gelukt , heerlijk van smaak! Viel bij het aansnijden helemaal uit elkaar maar dat mocht de pret niet drukken 🙂
Reactie door Helen op 08-03-2021 om 12:33
Super leuk om te horen! Als hij helemaal uit elkaar valt kan je hem misschien beter iets strakker oprollen en zorgen dat je mes mega scherp is. Dan glijdt hij er zo door heen!
Reactie door Niels op 15-03-2021 om 19:26
Voor hoeveel personen is dit recept?
Reactie door Nanda op 08-12-2020 om 19:55
Hoi Nanda, dat ligt aan je eters en of je het als hoofdgerecht of voorgerecht serveert.
Reactie door Bastiaan op 15-12-2020 om 20:53
Hoppa kerstmenu is bekend
Reactie door Gerrit op 02-12-2020 om 14:00
Dat wordt genieten Gerrit!
Reactie door Bastiaan op 05-12-2020 om 19:49
Laat een reactie achter