Surf&Turf spiesje: garnalen en chorizo op een stokje
Ca. 25 minuten
Ingredienten
20 gepelde garnalen
1 pittige chorizo
2 tenen knoflook
1 eetlepel peterselieblad (gedroogde peterselie)
2 el olijfolie
Surf&Turf spiesje: garnalen en chorizo op een stokje
Surf&Turf spiesjes. Met dit heerlijke BBQ recept combineren we het land (turf) met de zee (surf). Een heerlijke snack voor bij een zwoele zomeravond! Eentje die je in een paar minuten op tafel zet maar die je gasten voor altijd zullen onthouden. Hiermee maak jij echt indruk!
Het lekkere aan dit spiesje is de structuur. De gemarineerde garnaal is heel zacht en omdat je de chorizo uitbakt wordt deze krokant. Dit samen vormt een heerlijk geheel met smaken die perfect bij elkaar passen. Dit surf en turf spiesje is ook leuk om samen te serveren op een grote plank met andere snacks van de BBQ zoals ABT’s en MOINK ballen. Hiermee heb je een leuke variatie op de bekende gerechten.
Bereiding
Voorbereiding
Ca. 10 minuten
Bereid je BBQ voor om direct te grillen op 180°C.
Marineer ondertussen de garnalen ongeveer een half uur in de olie met knoflook en peterselie. Heb je geen gepelde garnalen? Verwijder dan eerst het darmkanaal van de garnaal.
Haal het vel van de chorizo en snijd ze in plakjes van ongeveer 1 cm dik.

Rijg de garnalen op het spiesje en doe er vervolgens een plakje worst bij. De garnaal past perfect over het plakje worst en zit dus goed vast.

Bereiding
Ca. 10 minuten
Leg de spiesjes direct boven de kolen. Blijf er wel bij want de chorizo kan gaan lekken en vlammen veroorzaken. Wanneer de ene kant van de garnaal mooi begint te kleuren kan je alles omdraaien.

De spiesjes zijn klaar als de garnalen mooi roze zijn en de chorizo krokant. Serveer ze direct. Eet smakelijk!

Niels
Mijn doel is om jou met spannende gerechten, interessante blogs en leuke video’s te inspireren! Wij kunnen niet meer zonder BBQproof, nu jij nog! #dontskipbbqday
Lees meerBlijf op de hoogte van al onze recepten, tips en BBQ-avonturen
Vergelijkbare recepten
star_rate
Gegrilde gamba’s met chimichurri
Probeer eens iets nieuws: gamba's met chimichurri!

Gyros van het spit met Griekse groenten
Zo maak je de lekkerste Gyros op de BBQ
Alle reacties (2)
Leuk recept! De olie ontbreekt nog in de ingrediënten lijst.
Wat betreft de chorizo, ik neem aan dat dit geen gedroogde moet zijn maar een verse?
Reactie door Rogier op 06-07-2022 om 19:04
Hi Rogier, thanks! Het is wel een gedroogde. Die wordt lekker krokant als je hem bakt! Thanks voor de headsup over de olie.
Reactie door Niels op 11-07-2022 om 19:33
Laat een reactie achter