bbqproof.nl Recepten Vlees Surf&Turf spiesje: garnalen en chorizo op een stokje

Surf&Turf spiesje: garnalen en chorizo op een stokje

star_rate
Surf&Turf spiesje: garnalen en chorizo op een stokje

Ca. 25 minuten

Ingredienten

  • 20 gepelde garnalen

  • 1 pittige chorizo

  • 2 tenen knoflook

  • 1 eetlepel peterselieblad (gedroogde peterselie)

  • 2 el olijfolie

Surf&Turf spiesje: garnalen en chorizo op een stokje

Surf&Turf spiesje: garnalen en chorizo op een stokje

Surf&Turf spiesjes. Met dit heerlijke BBQ recept combineren we het land (turf) met de zee (surf). Een heerlijke snack voor bij een zwoele zomeravond! Eentje die je in een paar minuten op tafel zet maar die je gasten voor altijd zullen onthouden. Hiermee maak jij echt indruk!

Het lekkere aan dit spiesje is de structuur. De gemarineerde garnaal is heel zacht en omdat je de chorizo uitbakt wordt deze krokant. Dit samen vormt een heerlijk geheel met smaken die perfect bij elkaar passen. Dit surf en turf spiesje is ook leuk om samen te serveren op een grote plank met andere snacks van de BBQ zoals ABT’s en MOINK ballen. Hiermee heb je een leuke variatie op de bekende gerechten.

Bereiding

Voorbereiding

Ca. 10 minuten

Bereid je BBQ voor om direct te grillen op 180°C.

Marineer ondertussen de garnalen ongeveer een half uur in de olie met knoflook en peterselie. Heb je geen gepelde garnalen? Verwijder dan eerst het darmkanaal van de garnaal.

Haal het vel van de chorizo en snijd ze in plakjes van ongeveer 1 cm dik.

Rijg de garnalen op het spiesje en doe er vervolgens een plakje worst bij. De garnaal past perfect over het plakje worst en zit dus goed vast.

Bereiding

Ca. 10 minuten

Leg de spiesjes direct boven de kolen. Blijf er wel bij want de chorizo kan gaan lekken en vlammen veroorzaken. Wanneer de ene kant van de garnaal mooi begint te kleuren kan je alles omdraaien.

De spiesjes zijn klaar als de garnalen mooi roze zijn en de chorizo krokant. Serveer ze direct. Eet smakelijk!

Disclaimer

De volgende artikelen in dit artikel zijn gesponsord:

ECHT premium houtskool

Bedankt!

Niels

Mijn doel is om jou met spannende gerechten, interessante blogs en leuke video’s te inspireren! Wij kunnen niet meer zonder BBQproof, nu jij nog! #dontskipbbqday

Lees meer

Alle reacties (2)

  1. Leuk recept! De olie ontbreekt nog in de ingrediënten lijst.
    Wat betreft de chorizo, ik neem aan dat dit geen gedroogde moet zijn maar een verse?

    Reactie door Rogier op 06-07-2022 om 19:04

    • Hi Rogier, thanks! Het is wel een gedroogde. Die wordt lekker krokant als je hem bakt! Thanks voor de headsup over de olie.

      Reactie door Niels op 11-07-2022 om 19:33

Laat een reactie achter

Ca. 25 minuten

Benodigdheden

  • 20 gepelde garnalen

  • 1 pittige chorizo

  • 2 tenen knoflook

  • 1 eetlepel peterselieblad (gedroogde peterselie)

  • 2 el olijfolie

Gerelateerde video

Blijf op de hoogte van al onze recepten, tips en BBQ-avonturen

star_rate

Vergelijkbare recepten

star_rate
Bastiaan Côte de Boeuf

Dit mythische stuk vlees MOET je eens gemaakt hebben!

Bekijk recept play_arrow
Niels Gegrilde gamba’s met chimichurri

Probeer eens iets nieuws: gamba's met chimichurri!

Bekijk recept play_arrow