Pittige garnalenspies met knoflook en jalapeno
Ca. 60 min
Ingredienten
15 grote gepelde garnalen
10g Gemalen jalapeno (Van Beekum)
3 tenen knoflook
20 ml olijfolie
5 houten spiesen (voorkeur bamboe)
Recept (5 spiesen)
Overig
Pittige garnalenspies met knoflook en jalapeno
Garnalenspies van de BBQ. Een van de populairste ‘vis’ gerechten van de BBQ zijn garnalen. Of je ze nou in z’n geheel grilt of gepeld, garnalen zijn heerlijk van de BBQ. Door het stevige vlees kunnen ze ook tegen een stootje. Dat maakt de bereiding super makkelijk. Lekker direct boven het houtskool tot ze een mooie oranje kleur krijgen.
In dit recept hebben de garnalen de hoofdrol. Wij hebben de garnalen echter gemarineerd in gedroogde jalapeno en knoflook. Deze combinatie geven de garnalen een lekkere frisse’kick’. Jalapeno is een pepersoort die als licht pittig te beschouwen is. Hij is minder heftig dan een rode peper maar heeft meer smaak dan een paprika. Zo is het eigenlijk een echte allemansvriend.
Bereiding
Voorbereiding
Ca. 1 uur
Bereid je BBQ voor om direct te grillen op ongeveer 200°C.
Snijd de knoflook fijn en meng dit samen met de olie en gemalen jalapeno tot een glad mengsel.

Dep de garnalen droog en doe dit samen met het jalepeno mengsel in een ziplock zak of, zoals wij gedaan hebben, in een vacuümzak. Druk de lucht uit de ziplock zak of gebruik een vacuummeermachine. Laat de garnalen voor ongeveer 30 minuten marineren.

Rijg de garnalen aan de (bamboe)spiesen en maak je klaar om te gaan grillen!

Bereiding
Ca. 10 minuten
Leg de spiezen op de directe kant van de BBQ, dus rechtstreeks boven de kolen. Het kan zijn dat je een paar vlammen krijgt, doe dan de deksel dicht.


Gril de spiezen voor ongeveer 5 minuten (2,5 minuut per kant). Serveer direct met een lekkere chilisaus! Eet smakelijk.


Disclaimer
De volgende producten in dit bericht zijn gesponsord:
– Weber Summit Kamado door Weber Nederland.
– Houtskool door ECHTGOED
– Grote gepelde garnalen door Meatfish
– Gedroogde kruiden door van Beekum Specerijen
Bedankt!
Niels
Mijn doel is om jou met spannende gerechten, interessante blogs en leuke video’s te inspireren! Wij kunnen niet meer zonder BBQproof, nu jij nog! #dontskipbbqday
Lees meerVergelijkbare recepten
star_rate
Broodje pulled zalm
Een heerlijk broodje warm gerookte zalm! Sappig, smaakvol en super simpel te maken!

Zeewolf in rookspek
Een spannende combinatie van zeewolf, spek en tapenade!

Zalmrollade met pesto en pistache korst
Met deze rollade wordt elke maaltijd een feest
Alle reacties (2)
Zelf sprenkel ik altijd wat limoen of citroensap over de garnalen. Beetje azijn kan ook als je beide niet in huis hebt. Het zuur zet “de poriën” van de garnalen open zodat ze gemakkelijker smaak aannemen. Het zuur proef je later niet terug en de limoen geeft net een beetje Caribisch tintje eraan. Vacumeren of zo is dan niet nodig, zet het gewoon een half uurtje in een bakje in de koelkast.
Reactie door Paul Prins op 02-06-2022 om 13:03
Oh, dat is ook slim! thx!
Reactie door Niels op 07-06-2022 om 18:56
Laat een reactie achter