Oosterse oesters met wasabi, gember en ketjap
ca. 20 minuten
Ingredienten
4 Zeeuwse oesters nr. 2 van Meatfish.nl
2 tl ketjap manis
1 tl honing
1 cm verse gember
sap van 1/4 citroen
1/2 theelepel wasabi
1 lente-uitje
Oosterse oesters met wasabi, gember en ketjap
Oesters met Oosterse smaken, een combinatie om bij weg te dromen! Dat ik gek ben op oesters heb je waarschijnlijk al gelezen in het recept gegratineerde oesters. Als je nog niet eerder oesters hebt gegeten is dat trouwens een super recept om mee te beginnen. Wil je de volgende stap richting rauwe oesters al eens proberen? Dan is dit recept een feestje. We gaan de oester namelijk in de schelp langzaam garen op de BBQ. De oester is niet volledig rauw maar behoudt die heerlijke zilte smaak. Voeg daar nog een dressing van ketjap, honing, gember en wasabi aan toe. Puur genieten!
Eren van de oester
De oester gaan we dicht op de BBQ leggen. Dit doen we relatief kort, namelijk 4 minuten. Hierdoor zal de oester niet volledig doorgaren en behoudt je de zilte smaak. Extra voordeel is dat je de schelp eenvoudiger open krijgt!
Oesters openmaken
Nog nooit een oester opengemaakt? Lees dan deze blog. Hier laten we in 4 stappen zien hoe je een oester het beste kan open maken.
Bereiding
Voorbereiding
ca. 10 minuten
Maak de BBQ klaar om indirect te grillen op zo’n 175°C.
Als eerste gaan we de oosterse dressing maken. Snijd de gember fijn en stop in een kom samen met de ketjap, honing, wasabi en sap van citroen. Meng samen tot 1 geheel en proef of de dressing lekker is en schaaf eventueel bij
Snijd de lente uitjes fijn en zet apart.
Bereiding
ca. 5 minuten
Leg de oesters op de barcecue terwijl ze nog dicht zijn. Leg ze zo dicht mogelijk tegen de kolen aan maar wel in de indirecte zone. Sluit het deksel.
Na 4 minuten kunnen de oesters van de BBQ. De oester is nu half gaar. Wij vinden dat het lekkerst omdat je dan de zilte smaak van de oester behoud. Gebruik hiervoor wel handschoenen want de oesters zijn heet.

Maak de oester open (lees hier hoe) en laat het vocht van de oester voorzichtig uit de oester lopen. Giet nu een theelepel van de dressing over de oester en maak af met wat vers gesneden bosui.
Serveer in de schelp. Eet smakelijk!

Disclaimer
De foto’s zijn gemaakt door FIRE&FOOD magazine.
De volgende producten uit dit artikel zijn gesponsord.
– Zeeuwse oesters van Meatfish.nl
– WGA door Weber NL
Meatfish en Weber bedankt. 🙂
Bastiaan
BBQ-en draait voor mij om lekker eten en gezelligheid. Samen met familie of vrienden genieten van heerlijke gerechtjes van de BBQ. Of het nu vis, vlees of vegetarisch is. Het liefst steek ik de BBQ elke dag aan!
Lees meerBlijf op de hoogte van al onze recepten, tips en BBQ-avonturen
Vergelijkbare recepten
star_rate
De Botterbal, garnalen balletje met ontbijtspek en chilimayo
Een ultieme combinatie van garnalen en spek in een gehaktballetje.

Gegrilde zalmmoot met ravigotesaus
Een verse zalmmooi gegrild boven het houtskool. Geserveerd met een frisse ravigotesaus. Heerlijk!

Krokante garnalenspiesjes
Ik ben gek op garnalen. Vooral gecombineerd met Oosterse smaken zoals ketjap en knoflook. Deze ...
Nog geen berichten
Laat een reactie achter