bbqproof.nl Recepten Vis Oosterse oesters met wasabi, gember en ketjap

Oosterse oesters met wasabi, gember en ketjap

star_rate
Oosterse oesters met wasabi, gember en ketjap

ca. 20 minuten

Ingredienten

  • 4 Zeeuwse oesters nr. 2 van Meatfish.nl

  • 2 tl ketjap manis

  • 1 tl honing

  • 1 cm verse gember

  • sap van 1/4 citroen

  • 1/2 theelepel wasabi

  • 1 lente-uitje

Oosterse oesters met wasabi, gember en ketjap

Oosterse oesters met wasabi, gember en ketjap

Oesters met Oosterse smaken, een combinatie om bij weg te dromen! Dat ik gek ben op oesters heb je waarschijnlijk al gelezen in het recept gegratineerde oesters. Als je nog niet eerder oesters hebt gegeten is dat trouwens een super recept om mee te beginnen. Wil je de volgende stap richting rauwe oesters al eens proberen? Dan is dit recept een feestje. We gaan de oester namelijk in de schelp langzaam garen op de BBQ. De oester is niet volledig rauw maar behoudt die heerlijke zilte smaak. Voeg daar nog een dressing van ketjap, honing, gember en wasabi aan toe. Puur genieten!

Eren van de oester
De oester gaan we dicht op de BBQ leggen. Dit doen we relatief kort, namelijk 4 minuten. Hierdoor zal de oester niet volledig doorgaren en behoudt je de zilte smaak. Extra voordeel is dat je de schelp eenvoudiger open krijgt!

Oesters openmaken
Nog nooit een oester opengemaakt? Lees dan deze blog. Hier laten we in 4 stappen zien hoe je een oester het beste kan open maken.

Bereiding

Voorbereiding

ca. 10 minuten

Maak de BBQ klaar om indirect te grillen op zo’n 175°C.

Als eerste gaan we de oosterse dressing maken. Snijd de gember fijn en stop in een kom samen met de ketjap, honing, wasabi en sap van citroen. Meng samen tot 1 geheel en proef of de dressing lekker is en schaaf eventueel bij

Snijd de lente uitjes fijn en zet apart.

Bereiding

ca. 5 minuten

Leg de oesters op de barcecue terwijl ze nog dicht zijn. Leg ze zo dicht mogelijk tegen de kolen aan maar wel in de indirecte zone. Sluit het deksel.

Na 4 minuten kunnen de oesters van de BBQ. De oester is nu half gaar. Wij vinden dat het lekkerst omdat je dan de zilte smaak van de oester behoud. Gebruik hiervoor wel handschoenen want de oesters zijn heet.

Maak de oester open (lees hier hoe) en laat het vocht van de oester voorzichtig uit de oester lopen. Giet nu een theelepel van de dressing over de oester en maak af met wat vers gesneden bosui.

Serveer in de schelp. Eet smakelijk!

Disclaimer

De foto’s zijn gemaakt door FIRE&FOOD magazine.

De volgende producten uit dit artikel zijn gesponsord.

Zeeuwse oesters van Meatfish.nl
WGA door Weber NL

Meatfish en Weber bedankt. 🙂

Bastiaan

BBQ-en draait voor mij om lekker eten en gezelligheid. Samen met familie of vrienden genieten van heerlijke gerechtjes van de BBQ. Of het nu vis, vlees of vegetarisch is. Het liefst steek ik de BBQ elke dag aan!

Lees meer

Nog geen berichten

Laat een reactie achter

ca. 20 minuten

Benodigdheden

  • 4 Zeeuwse oesters nr. 2 van Meatfish.nl

  • 2 tl ketjap manis

  • 1 tl honing

  • 1 cm verse gember

  • sap van 1/4 citroen

  • 1/2 theelepel wasabi

  • 1 lente-uitje

Gerelateerde video

Blijf op de hoogte van al onze recepten, tips en BBQ-avonturen

star_rate

Vergelijkbare recepten

star_rate
Bastiaan De Botterbal, garnalen balletje met ontbijtspek en chilimayo

Een ultieme combinatie van garnalen en spek in een gehaktballetje.

Bekijk recept play_arrow
Niels Gegrilde zalmmoot met ravigotesaus

Een verse zalmmooi gegrild boven het houtskool. Geserveerd met een frisse ravigotesaus. Heerlijk!

Bekijk recept play_arrow
Niels Krokante garnalenspiesjes

Ik ben gek op garnalen. Vooral gecombineerd met Oosterse smaken zoals ketjap en knoflook. Deze ...

Bekijk recept play_arrow