bbqproof.nl Recepten Vis Oosters zalmspiesje

Oosters zalmspiesje

star_rate
Oosters zalmspiesje

Ca. 15 min.

Ingredienten

    • Je vier beste matties

    • 360 gram verse zalm zonder huid

    • 100 ml. sojasaus

    • 1 rode peper (inclusief zaadjes)

    • 2 knoflooktenen

    • 1 limoen

    • Sesamzaadjes

    • Bamboespiesjes (ca. 10 cm lang)

Oosters zalmspiesje

Oosters zalmspiesje

Het Oosters zalmspiesje. Als er één gerecht is waar we de laatste tijd echt vrienden mee hebben gemaakt is het deze wel. Super simpel en waanzinnig lekker! De simpele en vooral snelle bereiding maken dit gerechtje ook zeer geschikt voor op een feestje. Binnen drie kwartier tover je een hapje op tafel waarmee je jouw gasten erg blij maakt (dat is inclusief marinade maken)! Dus snel naar de visboer en steek aan die BBQ!

Bereiding

Voorbereiding

Ca. 10 min.

We hebben voor dit gerecht flink wat hitte nodig. Bereid je BBQ dus voor direct om te grillen. Ondertussen hebben we tijd genoeg om de zalm voor te bereiden. Snijd de zalm in gelijke blokjes en doe deze samen met de sojasaus in een schaal. Voeg hier de knoflook in schijfjes, limoensap en de rode peper in ringen aan toe. Laat het een half uurtje marineren buiten de koelkast.

Na het marineren rijg je twee zalmblokjes aan een spiesje. De houtsoort van de spies die wij gebruiken is bamboe. Bamboe hoeft niet te weken in water omdat het beter tegen directe hitte kan, vandaar. 🙂

Bereiding

Ca. 5 min.

Als de BBQ heet genoeg is (ca. 200 graden) leg je de spiesjes op de directe zone en bestrooi je ze met de sesamzaadjes. Gril de zalmspiesjes ongeveer 30 seconden per kant (zonder deksel). Het is zonde als de vis tussen de kolen beland dus keer de spiesjes rustig! Als de zalm mooi bruin is gekleurd, haal je ze van de BBQ en serveer je ze direct. En dat is alles!

Zo zie je maar dat het maken van een lekker gerecht op de BBQ absoluut niet moeilijk hoeft te zijn. Eet smakelijk!

De zalmspiesjes worden direct gegrild

Perfect garing van de zalm!

Niels

Mijn doel is om jou met spannende gerechten, interessante blogs en leuke video’s te inspireren! Wij kunnen niet meer zonder BBQproof, nu jij nog! #dontskipbbqday

Lees meer

Nog geen berichten

Laat een reactie achter

Ca. 15 min.

Benodigdheden

    • Je vier beste matties

    • 360 gram verse zalm zonder huid

    • 100 ml. sojasaus

    • 1 rode peper (inclusief zaadjes)

    • 2 knoflooktenen

    • 1 limoen

    • Sesamzaadjes

    • Bamboespiesjes (ca. 10 cm lang)

Gerelateerde video

Blijf op de hoogte van al onze recepten, tips en BBQ-avonturen

star_rate

Vergelijkbare recepten

star_rate
Niels Gegrilde gamba’s met chimichurri

Probeer eens iets nieuws: gamba's met chimichurri!

Bekijk recept play_arrow
Niels Zeebaars gerookt & gegrild

Een van onze favorieten uit de zee: verse zeebaars!

Bekijk recept play_arrow
Niels Gerookt mosselpannetje

Traditionele mosselen met een lekkere twist!

Bekijk recept play_arrow