bbqproof.nl Recepten Vis Mediterrane zalmbonbon van de BBQ

Mediterrane zalmbonbon van de BBQ

star_rate
Mediterrane zalmbonbon van de BBQ

Ca. 45 mins.

Ingredienten

Mediterrane zalmbonbon van de BBQ

Mediterrane zalmbonbon van de BBQ

Een zalmbonbon, dat klinkt op voorhand al als een traktatie of niet? En dat is ook precies wat we met dit recept willen bereiken: een geluksmomentje. Voor dit recept heb je niet veel ingrediënten nodig. De smaak daarentegen zal je omver blazen. Door de zalm te vullen maken we er dan ook een echte bonbon. Het zachte visvlees gecombineerd met een heerlijke vulling van kruidenboter, een zalige Mediterrane kruidenmelange en dan als laatste de krokant gebakken ontbijtspek. Dit waanzinnige zalmrecept bereiden we op de Napoleon Rogue Phantom.

Zalm op de BBQ

Zalm bereiden op de BBQ kan best spannend zijn. Dit recept is echter zeer geschikt voor zowel de beginnende als meer gevorderde barbecuër. Dat komt heel simpel door het toevoegen van de ontbijtspek. Deze dient als een soort bescherming voor het mooie zachte visvlees. Mocht je nou meer recepten zoeken met zalm (of andere vissoorten) check dan deze link naar onze pagina over vis incl. talloze recepten!

Bereiding

Voorbereiding

Ca. 15 min

Bereid je BBQ voor om indirect te grillen op 180°C.

Snijd de verse zalm in kleinere mootjes van ongeveer 6 cm breed en lang. Maak met een mes een klein sneetje in het midden van de mootjes. Doe hier voorzichtig een lepel kruidenboter in.

Bestrooi de zalm met de kruidenrub en leg even apart.

Leg 2 plakken ontbijtspek in een kruis op de snijplank. leg hier vervolgens een mootje zalm op. Vouw de spek om de zalm. Zet eventueel vast met een prikkertje.

Bereiding

Ca. 30 min.

Leg de zalmbonbons op de voorverwarmde BBQ op de indirecte kant, weg van de warmte dus. Op onze Napoleon BBQ hebben we daarom enkel de meest linker brander vol open gezet en de andere 2 (midden en rechts) uit gelaten.

De zalmbonbon is klaar als de spek mooi krokant is geworden en de zalm een kerntemperatuur heeft van 58°C, dan is hij mooi rosé.

Eet smakelijk!

Disclaimer

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door Napoleon.

De volgende artikelen in dit artikel zijn gesponsord:
Napoleon Rogue Phantom door Napoleon
Mediterrane kruidenmix door Van Beekum Specerijen

Dit recept en fotografie zijn eigendom van BBQproof en mogen niet zonder toestemming gebruikt worden. Neem voor de mogelijkheden contact op met ons.

Niels

Mijn doel is om jou met spannende gerechten, interessante blogs en leuke video’s te inspireren! Wij kunnen niet meer zonder BBQproof, nu jij nog! #dontskipbbqday

Lees meer

Nog geen berichten

Laat een reactie achter

Ca. 45 mins.

Benodigdheden

Gerelateerde video

Blijf op de hoogte van al onze recepten, tips en BBQ-avonturen

star_rate

Vergelijkbare recepten

star_rate
Niels Zeewolf in rookspek

Een spannende combinatie van zeewolf, spek en tapenade!

Bekijk recept play_arrow
Bastiaan Japanse tonijn steak met wasabimayo en wakamé

Een Japanse tonijn steak van je eigen BBQ, wat wil je nog meer? Als er ...

Bekijk recept play_arrow