Krokante garnalenspiesjes
Ca. 60 min.
Ingredienten
250g Gepelde garnalen
1 ei
50 ml ketjap
1 el. sambal badjak
75g panko
2 teentjes knoflook
Bloem
Krokante garnalenspiesjes
Ik ben gek op garnalen. Vooral gecombineerd met Oosterse smaken zoals ketjap en knoflook. Deze garnalenspiesjes zijn dan ook een absolute aanrader voor iedereen die van Oosters eten houdt! Dit gerechtje is ook even wat anders dan dat je gewend bent want om de garnalen een extra kick te geven hebben wij ze met een krokant jasje van panko gemaakt. Panko is een fijn Japans broodkruim wat zich perfect leent voor het maken van krokante korstjes.
Om de panko te laten hechten aan de garnalen hebben we dezelfde stappen gezet als bij onze bekende kipnuggets 2.0 of kipburgers namelijk: eerst bloem, vervolgens ei en tot slot de panko. Op deze manier blijft de paneer goed zitten en heb jij straks heerlijk krokante garnalen. Voor de pit hebben wij ook lekker sambal badjak toegevoegd. Deze gebakken sambal geeft een heerlijke smaak aan je garnalenspiesjes.
Bereiding
Voorbereiding
Ca. 40 min.
Het grootste gedeelte van de tijd van de voorbereiding gaat op aan het marineren van de garnalen. Meng hiervoor de ketjap met de knoflook en sambal badjak. Dep de garnalen droog met wat keukenpapier en leg ze vervolgens in de marinade. Laat dit voor ongeveer 30 minuten afgedekt in de koelkast staan.

Zet alvast schaaltjes klaar met de bloem, 2 opgeklopte eieren en de panko.
Zodra de garnalen gemarineerd zijn laat je ze even uitlekken op wat keukenpapier. Doe de garnalen nu eerst in de bloem, daarna en in het eimengsel en tot slot in de panko zodat overal een laagje paneermeel zit. Rijg de garnalen nu aan een spiesje.
Bereid je BBQ voor op een temperatuur van ongeveer 160°C om indirect te grillen.

Bereiding
Ca. 20 min.
Als de BBQ op temperatuur is leg je de spiesjes op de indirecte kant van het rooster. We gaan niet direct grillen omdat je dan het risico loopt dat de panko verbrand en dat willen we natuurlijk niet!
Na ongeveer 20 minuten zijn de spiesjes klaar! Serveer met een lekkere chilisaus en waan je even in het Verre Oosten! Eet smakelijk!


Disclaimer
Disclaimer.
De volgende producten uit dit artikel zijn gesponsord.
-Gepelde garnalen door Meatfish.nl
Meatfish bedankt. 🙂
Niels
Mijn doel is om jou met spannende gerechten, interessante blogs en leuke video’s te inspireren! Wij kunnen niet meer zonder BBQproof, nu jij nog! #dontskipbbqday
Lees meerBlijf op de hoogte van al onze recepten, tips en BBQ-avonturen
Vergelijkbare recepten
star_rate
Zeebaars op een zoutsteen
Geef je zeebaars een unieke smaak met een zoutsteen

Gegrilde halve kreeft met zachte dragonboter
Deze gegrilde kreeft moet je een keer gegeten hebben!

Kabeljauw met parmaham
Een heerlijk pakketje met smaakvolle Parmaham en sappige vis
Alle reacties (2)
sorry maar hoeveel knoflook gebruiken jullie? Dit staat nergens aangegeven bij de ingrediënten. 🙂
Reactie door ivan op 10-07-2019 om 14:46
Hoi Ivan, ja ik zie het excuus! 2 teentjes knoflook zou ik erin doen. 🙂
Reactie door Bastiaan op 15-07-2019 om 17:38
Laat een reactie achter