Krokant gebakken kabeljauwfilet met salieboter
Ca. 40 min.
Ingredienten
2 kabeljauwhaas filets van Meatfish.nl
2 el. zonnebloem olie
Klontje roomboter
Verse salie
Peper en zout
Krokant gebakken kabeljauwfilet met salieboter
Kabeljauw is een heerlijke vis, een echte allemansvriend. Het heeft een zachte smaak en kan op verschillende manieren worden bereid. In dit gerecht staat deze prachtvis dan ook centraal. In Spakenburg wordt kabeljauw ook veel gegeten. Het wordt dan vooral gefrituurd of gestoofd. De gefrituurde variant kennen we natuurlijk als kibbeling (onze BBQ-versie al gezien?).
In dit recept bereiden we de kabeljauwhaas in een skillet/bakplaat. We laten expres de huid op filet zitten omdat dit helpt het visvlees bij elkaar te houden. Kabeljauw valt namelijk uit elkaar als het gaar is. We serveren er een zachte salieboter bij, gewoon omdat het kan! 😉 De salieblaadjes werden heerlijk krokant en zorgde voor een subtiel krokantje bij de kabeljauw. Super lekker!
Bereiding
Voorbereiding
Ca. 10 minuten
Bereid je BBQ voor om te grillen op 180°C. Kruid de kabeljauw met de viskruiden en laat even intrekken. Snijd intussen de salie grof.

Bereiding
Ca. 30 min
Doe wat zonnebloem olie in de skillet en laat goed heet worden. We gebruiken zonnebloem olie omdat dit neutraal van smaak is en goed tegen hitte kan.
Leg de vis met de huidkant naar beneden in de skillet. Grill voor ongeveer 3 minuten voordat je hem omdraait en de vis kant bakt.


Haal de kabeljauw uit de skillet, leg op het rooster en verwijder de overgebleven olie.
Smelt nu een klontje roomboter in de skillet en voeg de peper en zout toe. Bak de boter lichtbruin en voeg de salie toe. Leg de kabeljauw op een bord en lepel de gekleurde salie boter over de vis. Wij hebben de salie lekker krokant gebakken en als een soort chipjes bij de kabeljauw geserveerd.

Eet smakelijk!

Disclaimer
De volgende producten in dit artikel zijn gesponsord:
– Kabeljauwhaasfilet door Meatfish.nl
– Houtskool door ECHT
Echt en Meatfish bedankt!
Niels
Mijn doel is om jou met spannende gerechten, interessante blogs en leuke video’s te inspireren! Wij kunnen niet meer zonder BBQproof, nu jij nog! #dontskipbbqday
Lees meerVergelijkbare recepten
star_rate
Oosterse oesters met wasabi, gember en ketjap
Zilte oesters met een Oosterstintje.

Gegrilde gamba’s met chimichurri
Probeer eens iets nieuws: gamba's met chimichurri!

Warm gerookte zalmzijde met Italiaanse kruiden
Een Italiaans tintje aan een echt Spakenburgs gerecht! ;)
Nog geen berichten
Laat een reactie achter