Krokante kabeljauw – kibbeling van de BBQ
Krokante kabeljauw – kibbeling van de BBQ
Kibbeling, wie is er niet groot mee geworden? Ook in ons prachtige dorp Spakenburg wordt dit bijna door iedereen wekelijks gegeten (duh :)). Deze krokant gebakken stukjes vis worden vrijwel altijd in een visbakpan (lees: frituur) gebakken. Zeker niet verkeerd qua smaak, alleen kan dit volgens ons ook anders. In dit recept maken wij krokante vishapjes van kabeljauw, met andere woorden: kibbeling van de BBQ! Dus zonder olie maar met de heerlijke smaak van verse kabeljauw. Hoe leuk!
Het leuke aan deze manier van kibbeling maken is dat je alle kanten op kunt qua smaak. Je kan een grove broodkruim pakken van donkere broodsoorten maar het ook licht houden door met panko te werken. Daarnaast is het erg belangrijk dat je met verse vis werkt. Als de vis ingevroren is geweest wordt deze vochtiger waardoor de paneer laag minder goed hecht.
En wat is er lekkerder bij een stukje gebakken vis dan een eigen gemaakte saus? Wij hebben bij dit gerecht zelf ravigottesaus gemaakt die je in een handomdraai op tafel zet. Super snel en enorm lekker!
Bereiding
Voorbereiding
ca. 15 minuten
Snijd de kabeljauwhaas in blokjes van ongeveer 3 cm breed en bestrooi naar smaak met de viskruiden. Zet vervolgens drie schaaltjes naast elkaar. Doe wat bloem in het eerste schaaltje en klop in het tweede schaaltje 2 eieren los. In het laatste schaaltje stop je de broodkruimels. Haal de kabeljauwblokjes vervolgens eerst door de bloem, daarna door het ei en tot slot door de broodkruimels. Zorg dat de blokjes goed zijn bedekt met de broodkruimels.

Snijd mooie blokjes van de kabeljauw

Kruid de vis

Haal de vis door de bloem, ei en paneer
Bereiding
ca. 30 minuten
Bereid de BBQ voor indirect grillen op ongeveer 180 graden. Als de BBQ op temperatuur is leg je de gepaneerde kabeljauwblokjes voorzichtig aan de indirecte kant van de BBQ en sluit je de deksel.

Kabeljauw indirect
Na ongeveer 30 minuten is de kibbeling gaar. Haal voorzichtig de blokjes van het rooster en laat even kort rusten. Het korstje krijgt dan de kans even uit te wasemen zodat hij lekker krokant blijft! Serveer de verse kibbeling met je zelf gemaakte ravigottesaus! Eet smakelijk!

Eet smakelijk!
Niels
Mijn doel is om jou met spannende gerechten, interessante blogs en leuke video’s te inspireren! Wij kunnen niet meer zonder BBQproof, nu jij nog! #dontskipbbqday
Lees meerBlijf op de hoogte van al onze recepten, tips en BBQ-avonturen
Vergelijkbare recepten
star_rate
Pittige garnalenspies met knoflook en jalapeno
Deze garnalen hebben een lekkere pit!

Surf&Turf spiesje: garnalen en chorizo op een stokje
De land en zee samen op 1 spiesje!

Gegrilde halve kreeft met zachte dragonboter
Deze gegrilde kreeft moet je een keer gegeten hebben!
Alle reacties (4)
Ik heb de kabeljauw vervangen voor lekkerbek met het zelfde recept echt geweldig gaat het zeker vaker maken top gerecht .
Met vriendelijke groeten wout lievaart
Reactie door Wout lievaart op 24-05-2020 om 17:23
super leuk Wouter!
Reactie door Niels op 25-05-2020 om 13:39
Super lekker!
Reactie door gerben op 21-02-2018 om 13:45
Eerste reactie
Reactie door gerben op 21-02-2018 om 13:15
Laat een reactie achter