bbqproof.nl Recepten Vis Krokante kabeljauw – kibbeling van de BBQ

Krokante kabeljauw – kibbeling van de BBQ

star_rate
Krokante kabeljauw – kibbeling van de BBQ

ca. 105 minuten

Ingredienten

  • 2 visliefhebbers

  • 300g kabeljauwhaas zonder huid (geen idee waar je dit kan kopen? Klik dan hierrrr)

  • Broodkruimels

  • Bloem

  • 2 Eieren

  • Viskruiden (wij hebben Smedes Viskruiden gebruikt)

    • 300g kabeljauwfilet (Hierrrrrte koop!)

    • 3 eieren

    • 8g viskruiden

    • Bloem

    • Paneer (broodkruimels)

Krokante kabeljauw – kibbeling van de BBQ

Krokante kabeljauw – kibbeling van de BBQ

Kibbeling, wie is er niet groot mee geworden? Ook in ons prachtige dorp Spakenburg wordt dit bijna door iedereen wekelijks gegeten (duh :)). Deze krokant gebakken stukjes vis worden vrijwel altijd in een visbakpan (lees: frituur) gebakken. Zeker niet verkeerd qua smaak, alleen kan dit volgens ons ook anders. In dit recept maken wij krokante vishapjes van kabeljauw, met andere woorden: kibbeling van de BBQ! Dus zonder olie maar met de heerlijke smaak van verse kabeljauw. Hoe leuk!

Het leuke aan deze manier van kibbeling maken is dat je alle kanten op kunt qua smaak. Je kan een grove broodkruim pakken van donkere broodsoorten maar het ook licht houden door met panko te werken. Daarnaast is het erg belangrijk dat je met verse vis werkt. Als de vis ingevroren is geweest wordt deze vochtiger waardoor de paneer laag minder goed hecht.

En wat is er lekkerder bij een stukje gebakken vis dan een eigen gemaakte saus? Wij hebben bij dit gerecht zelf ravigottesaus gemaakt die je in een handomdraai op tafel zet. Super snel en enorm lekker!

 

Bereiding

Voorbereiding

ca. 15 minuten

Snijd de kabeljauwhaas in blokjes van ongeveer 3 cm breed en bestrooi naar smaak met de viskruiden. Zet vervolgens drie schaaltjes naast elkaar. Doe wat bloem in het eerste schaaltje en klop in het tweede schaaltje 2 eieren los. In het laatste schaaltje stop je de broodkruimels. Haal de kabeljauwblokjes vervolgens eerst door de bloem, daarna door het ei en tot slot door de broodkruimels. Zorg dat de blokjes goed zijn bedekt met de broodkruimels.

Snijd mooie blokjes van de kabeljauw

Kruid de vis

Haal de vis door de bloem, ei en paneer

Bereiding

ca. 30 minuten

Bereid de BBQ voor indirect grillen op ongeveer 180 graden. Als de BBQ op temperatuur is leg je de gepaneerde kabeljauwblokjes voorzichtig aan de indirecte kant van de BBQ en sluit je de deksel.

Kabeljauw indirect

Na ongeveer 30 minuten is de kibbeling gaar. Haal voorzichtig de blokjes van het rooster en laat even kort rusten. Het korstje krijgt dan de kans even uit te wasemen zodat hij lekker krokant blijft! Serveer de verse kibbeling met je zelf gemaakte ravigottesaus! Eet smakelijk!

Eet smakelijk!

Niels

Mijn doel is om jou met spannende gerechten, interessante blogs en leuke video’s te inspireren! Wij kunnen niet meer zonder BBQproof, nu jij nog! #dontskipbbqday

Lees meer

Alle reacties (4)

  1. Ik heb de kabeljauw vervangen voor lekkerbek met het zelfde recept echt geweldig gaat het zeker vaker maken top gerecht .
    Met vriendelijke groeten wout lievaart

    Reactie door Wout lievaart op 24-05-2020 om 17:23

    • super leuk Wouter!

      Reactie door Niels op 25-05-2020 om 13:39

  2. Super lekker!

    Reactie door gerben op 21-02-2018 om 13:45

  3. Eerste reactie

    Reactie door gerben op 21-02-2018 om 13:15

Laat een reactie achter

ca. 105 minuten

Benodigdheden

  • 2 visliefhebbers

  • 300g kabeljauwhaas zonder huid (geen idee waar je dit kan kopen? Klik dan hierrrr)

  • Broodkruimels

  • Bloem

  • 2 Eieren

  • Viskruiden (wij hebben Smedes Viskruiden gebruikt)

    • 300g kabeljauwfilet (Hierrrrrte koop!)

    • 3 eieren

    • 8g viskruiden

    • Bloem

    • Paneer (broodkruimels)

Gerelateerde video

Blijf op de hoogte van al onze recepten, tips en BBQ-avonturen

star_rate

Vergelijkbare recepten

star_rate